Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 16 966
  • 360
  •   1
Отговори
# 165
Става дума за шест годишно момченце.
Но да уточним.Разведен мъж ако се отдели и създаде семейство не може ,но жена ако се отдели от бившия съпруг и създаде евентуално ново дете е Ок . Вторият мъж на жената ако ревнува от бащата на детето ,това е Ок ,но втората жена,ако ревнува от майката на детето,това не е Ок.
Нали точно за това почна спора че бащата да се отдели от бившата и детето.
Еййй ,браво на съветите които давате !! Мъжът не може да има ново дете с новата жена,ама жената ако иска да има ново дете от вторият това е нормално.Как ще отведе детето в чужда държава? Ами,там ако той си покаже магариите,при поява на ново тяхно дете ?И , според вас това е лошо че баща иска да е до детето?

# 166
В такава ситуация, жената си завежда дело и съдът преценява до колко, живот в друга държава, ще е в интерес на детето. Ако са предвидени по-добри условия и хубаво училище - защо не. И през лятото детето е при другия родител, например. Определено би било в интерес на детето, но пак - това се решава от съда.

# 167
Аз също не бих искала детето ми да живее в друга държава, поне докато е под 14. Вече, ако е в гимназиална възраст и самото то много иска, бих го пуснала хипотетично да отиде с баща си. Съответно и не бих причинила същото на другия. Не мисля, че след развод хората трябва да живеят на сто метра един от друг, заради децата, то ако е така, по -добре да не се развеждат. Но приемливо разстояние при нашите пътища ми е 200 км макс. Имаше във форума един баща във Варна, а детето беше с бившата му в София и му беше трудно да поддържа контакт. А ако е в чужбина, ще е доста по-трудно.

# 168
Те хората и в циганската махала се размножават без оглед кое точно е под ред. Един партньор, втори, трети, кой да ги брои.

# 169
  • Paris, France
Не е ОК да се ревнуват след раздяла и не виждам някой да го твърди.

Според мене и за двамата е по-лесно да не завъждат нови деца. Те си знаят, но с едно едвам се разбират, ако се разделят и със следващия партньор ще е ад. Аз не бих имала деца от различни мъже заради неравенството и разправиите. Не е ОК и бившата да има ново дете, че и в чужбина, с ревнивец. Те си знаят, де.

Не пиша, че е зле, че баща иска да е до детето си, но образование в чужбина в ранна възраст е прекрасен вариант да се научи перфектно език. Не бих се лишила от това за да ..... се виждам с баща ми и се радвам, че не ме лишиха като бях дете. Сега мога да си се виждам с родителите ми когато поискаме, но нов език лесно няма да науча, а да го говоря без чужд акцент ще е невъзможно.

# 170
Сумати хора знаят чужд език, а други знаят и по 3-4. Акцентът не те изгражда като личност. Просто е хубава екстра. И го казвам като човек говорещ няколко езика, 2 от които с местен акцент.
Всеки си преценява разбира се и ако и двамата възрастни са съгласни, тяхно си е решението. За едно дете чужбина естествено е атрактивна. Но не значи непременно, че трябва да е там. Причините са ги изброили съфорумките.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 10:05 от Linda*kiss

# 171
  • София
Децата с един родител в друга държава не са ок, факт. Къса се връзката, защото е едно веднъж на 10 дни максимум да си с този родител, друго е веднъж на 6 месеца. Има интернет комуникация, но не е същото, изобщо не.

Другите селянии кой кого ревнувал, просто няма да ги коментирам. Или детето ти е важно, или не. Това важи и за двамата родители, техните отношения следва да са отделно и по-маловажни. Нали човек се развежда, за да не е с другия, от какъв зор всичко пак ще се върти около него.

# 172
Аз просто дадох един прекрасен пример за това което вие се опитват да обедите .И ,защо да не се изтъкне ревността на новия която е в основата на проблема ..Това го забелязах в други теми.Щом една втора жена ревнува от бившата майка на детето пишете ужасни коментари.И , искам да ме разберете правилно . Новата на брат ми въобще не се меси.Когато детето е с него и подаръци му купува .Но ,ето ви един прекрасен пример,как пъстрог се опитва да отдели баща от детето му.
В този случай значи може ?Я ,си представете и ситуацията че те двамата имат ново дете.Кой ти дава гаранция че той ще се отнася добре с детето от разведената страна...

Значи пъстрог да отдели баща от детето го приемате ,ама обратния вариант НЕ ???
И , после се чудите и коментирате , защо е този двоен стандарт хората да избягват разведени жени с деца?
Дай да разнищим и разкостим колко е лош един пастрок да ревнува от бащата на детето и манипулира майката да държи бащата на детето далеч????
А ,тук едно ми харесва в авторката на тази тема,че се опитва да се хареса на детето и тя никаде не пише че иска да отдели бащата от детето му . Излишно е да подчертая че, поне около мен разведените мъже с деца си гледат децата.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 15:54 от Daniela 85

# 173
  • Варна
Дани, включи автокорекцията. Мъча се, мъча се да не се изкажа, ама то не се търпи, мила.

# 174
Когато човек има деца от различни партньори това е предпоставка за проблеми. Трябва ли да откриваме топлата вода.

"Обедите" как трябва да се чете? Убедите или обидите?

# 175
  • София

Това го крада Simple Smile

# 176
Пастрок..
За едно дете е достатъчно не ок, че родителите се разделят, защо трябва допълнително да се нагнетяват отношения и обстановки. То не е виновно в крайна сметка, че сте спрели да се обичате, или каквото там.
Ние сме вече почти 3г. със споделено родителство, и двамата сме с нови партньори, ами не сме имали разправии досега, за каквото и да е. Даже се разбираме по-добре, отколкото като бяхме заедно. Лоша дума не съм казала никога на малкия за баща му, даже и на чужди хора не давам да правят коментари. Момче е и има нужда от мъжка фигура в живота си. В чужбина е абсурд да го занеса, бащата не би го пуснал никога и не бих го и искала от него. Все едно той да го нарами и да ми го вземе. Не знам, просто стоя и си мисля за човешките взаимоотношения и как някои хора не могат да преглътнат егото си в името на детето, нали целта е да се минимизират последиците за него.

# 177

Това го крада Simple Smile

А може и обядите да са....знае ли се 😛

# 178
Обядите са хубаво нещо.
Пропускането им претоварва умствените способности.

# 179
Здравейте,дами. Принципите ми винаги са били далеч от мъж с дете и бивша жена . Аз съм дете на разведени и знам колко е трудна тази ситуация . Та по случайност на съдбата леко така започнах  да комуникирам с мъж с дете от няколко месеца. Имали сме и срещи на живо ,но нищо не се е случило до този етап между  нас аз държа дистанция засега . Той се държи добре ,но и много говори за бившата за детето за дела и тн. Осъзнивам ,че това на мен ще ми тежи и ще ми е трудно да имам връзка с този мъж ,а от друга страна имам някаква симпатия към него . Та какъв съвет бихте ми дали ... да бягам ли надалеч докато е време ...

Общи условия

Активация на акаунт