Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 16 945
  • 360
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Защото бившия е плащал минимална издръжка, както правят всички мишчици.
И тоя не е бил по- различен, както четем

# 226
Леле и това как стана ясно от този видимо субективен разказ 😀

Скрит текст:
Минималната издръжка не обслужват ли по презумция храната и сметките за живеене един вид. Например храна и сметки за домакинството, разделено на 2 = 600/2 = 300 лв. Може би само за дрехи и консумативи липсва. Но често някои мъже предпочитат да купуват директно дрехи и каквото му трябва на детето + почивки с него и прочие. Жената се води пълнолетна и отговорна за своята порция. Ако пък битовите разхоод са толкова големи заради детето, винаги може да се поиска споделено гледане и така всяка седмица детето няма да е финансова грижа само на единия.
За курсове и училищни такси си има отделно смятане, ако и двамата са съгласни детето да посещава конкретното училище или курс.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 22:37 от Linda*kiss

# 227
Знам че тя го е напуснала .Относно издръжката не знам ,не съм питала и не съм се бъркала .Неговите родители все още си я обичат .Това ми беше странно .За да види дъщеря си ,се обаждаш да иска разрешение от бившата ,а детето не беше малко .Говоря за 17 г.момиче.Майка му на втората седмица ,когато заживях при него ,директно ми каза ,че съм нямала право да ревнувам ,защото ,той и тя все още се обичат. След тези думи ,аз вътрешно започнах да се чудя ,аз какво място имам в неговият живот ,и каква съм му точно .Започнах да чувствам ,че той не е мой мъж .Когато техните се обадят ,ще попитат първо дали се е обаждал на нея ,а не ние как сме .Това ,вътрешно ме накара да си задавам въпросът ,че нямам място в неговият живот .Краят ни дойде ,след един наш скандал по друг повод ми каза ,че техните са го накарали да ве вземе,за да не живее сам .Мисля ,че и при въпросното момиче е същото .Прясно разведен сваля звезди на нова ,за да му върже ,да натрие носът на бившата и за да не остане сам .Да позная ли ?Добре изглежда и е чаровен .

# 228
  • София
Колко е субективно не знам, но издръжка на 17 годишни минава 1000 лв на месец без луксозности.

Anglia123, хубаво си се отървала. Да пасе там и да кара с мама и бивши.
Пък, колко да е хващаш окото 45 и нещо сигурно, залепен за бившата и мама?

# 229
Ужас. Много странни отношения. Може би направо сте се отървала.

Скрит текст:
Т.е. 17 годишен яде, облича се, купува си учебници и ползва режийни за 2000 лв? И затова всеки трябва да дава по 1000? Основната издръжка е за основните неща. Не за частните уроци. Всичко екстра се урежда екстра и при съгласието и на двамата, че тези неща са необходими.

# 230
Той е 86 набор .Това беше психо тормоз за мен .Ужасно странни отношения. И ,аз не знам какво да кажа .Заблуждаваше че ме обича .Найстина се запознахме чрез една приятелка на майка му .Взел ме за да не е сам ,а първоначално беше много влюбен .

# 231
  • София
Издръжка на непълнолетен, но не и малолетен е червеева дупка.
Което включва и осветление, отопление, интернет, телефон, качествена храна, лекарства.
ОстаЙ дрехи, курсове, брекети, кино, море, спорт, лагери, книги, електроника, гаджета, рождени дни, излизания, джобни и бъдеща шофьорска книжка.

Той е 86 набор .Това беше психо тормоз за мен .Ужасно странни отношения. И ,аз не знам какво да кажа .Заблуждаваше че ме обича .Найстина се запознахме чрез една приятелка на майка му .Взел ме за да не е сам ,а първоначално беше много влюбен .
Мацка, от начало всички са много влюбени.
Вече знаеш в какво не искаш да си.
Опит е, макар и лош.
Намери си нещо свое, където да те гледат, лато последната бира в знойно лято, не, като студена леща на Великден

# 232
Anglia 123 извинявай, интервал се поставя след препинателен знак, а не обратното.

# 233
  • София
Е как може чрез дете на 17 манипулации и чудеса?

Тъй. Да си кажа, и аз вече навъртях няколко месеца във връзка с мъж с тийнейджъри. Ами и моите, и неговите са на "свободна воля" - имат си ключове и крака и ходят при когото пожелаят, без това да е особена драма.
Въобще, засега, децата не са ни проблем.

По-скоро ние все още се напасваме, но той обича да изговаряме нещата, така че - вървим напред.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 10:02 от Rockstar

# 234
  • Пловдив
Ами аз например не искам бившият ми да вземе детето и да иде с него в Англия. Странно ли е защо и нуждае ли се от обяснение?
Същото и в обратния вариант.
И аз. Но това е кофтито - нито е справедливо да вържеш възрастен, който се е засилил към Англия, да стои тук, докато му порасне детето, нито обратно, може да се очаква другият родител да тръгне след детето, нито е разумно само заради това да измениш упражняването на родителските права, че детето да остане тук, а пък и то трябва да живее с единия и да се вижда редовно с другия.
Не са лесни тия решения и няма едно правилно. В някои случаи изобщо няма добро решение.

______

Цитат
Принцип е да не сваля стандарта на вече създаденото дете. Като вижда, че не разполага с достатъчно средства, не се размножава като хлебарка.
Знам, че тук квалификации за хлебарки, цвъкане, катуни и пр. се раздават за добър ден, обаче как така няма да имам право да си правя следващи деца, защото ще "сваля" стандарта на предишното?!
Например ще трябва да дели детска стая, да ходи на море за десет дни, вместо за месец, да мине от частна детска градина към държавна...?
Това с издържането на внука на съпругата и неправенето на повече собствени деца може да стане само ако по принцип не искаш повече собствени деца, а не защото преди това имаш задължение да издържаш внука или детето на съпругата.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 15:09 от Магдена

# 235
В този случай за мен е редно, родителя на който са родителските права да се съобрази и да отстъпи. Може да е тъпо, но с мъжа ми бяхме обсъждали още преди да започнем да работим за бебе, че ако се случи някога да се разделим, за нас е приемливо децата да са не на повече от 200км разстояние от родителя, при който ще са по-рядко и задължително в България. Живеем на по-малко от 100км от граница и затова беше това уточнение. Ако за единия родител е жизнено важно да емигрира, за мен е редно и морално да предложи детето да остане с другия.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 15:45 от lyatno vreme

# 236
  • Paris, France
Скрит текст:
Цитат
Принцип е да не сваля стандарта на вече създаденото дете. Като вижда, че не разполага с достатъчно средства, не се размножава като хлебарка.
Знам, че тук квалификации за хлебарки, цвъкане, катуни и пр. се раздават за добър ден, обаче как така няма да имам право да си правя следващи деца, защото ще "сваля" стандарта на предишното?!
Например ще трябва да дели детска стая, да ходи на море за десет дни, вместо за месец, да мине от частна детска градина към държавна...?
Това с издържането на внука на съпругата и неправенето на повече собствени деца може да стане само ако по принцип не искаш повече собствени деца, а не защото преди това имаш задължение да издържаш внука или детето на съпругата.
Да, точно натрисане на следващото дете в стаята на предишното, местене от по-престижно училище в друго, понижаване на времето за ваканция или избиране на по-евтино и неприятно място имах предвид. Не става дума за ограничаване на права, а за отговорност, която човек вече е поел.

Ясно е, че Тръмп може да си се размножава колкото си иска без вече родените му деца да усетят особени сътресения.

Няма проблем дете да се премести от частно училище в държавно поради негово предпочитание, несправяне с учебна дейност и подобни, но не е ОК да се извади от училище поради това, че средствата трябва да отиват за следващо дете.

Малко е и културен и поколенчески проблема. Тук деца с изтърсак в стаята не са особено популярни за приятелство и се чувстват не като другите. Децата са жестоки и не правят компромиси с нищо.

# 237
Защо да не е ок първото дете да споделя ресурси, ако има брат/сестра. Ако никой не се разведе, но родителите решат да имат второ дете, първото пак ли е още ощетено, че трябва да споделя ресурси, или хората трябват да питат детето си дали да имат второ? То винаги, ако има второ дете първото ще получи по-малко, я шоколад или имот, но това не значи, че хората нямат право дете. И не говорим, ако нямаш пари за обувки и храна, но се размножаваш като хлебарка.

# 238
  • Пловдив
Цитат
Ако никой не се разведе, но родителите решат да имат второ дете, първото пак ли е още ощетено, че трябва да споделя ресурси, или хората трябват да питат детето си дали да имат второ? То винаги, ако има второ дете първото ще получи по-малко, я шоколад или имот, но това не значи, че хората нямат право дете.
Да, това имах предвид - имаш възможност да покриеш обичайните нужди, никой не е гол, гладен и значително по-беден от другарчетата от квартала и класа, но винаги второто дете ще дели с първото едни и същи ресурси, освен ако не си твърде богат, че да ти стоят отнапред неизползвани. По тая логика излиза, че ако не си богаташ, или трябва да се стискаш откъм издръжка на първото дете, че да няма какво да намаляваш, да имаш неизползвани ресурси за второ, или никакво второ дете. Wink
Нещо не е таман.

# 239
  • Paris, France
Според мене трябва да има готови ресурси за второ дете или да сме готови да намалим наши разходи, които не касаят първото дете.

ОК, някои хора и за едно дете нямат ресурси и нямат деца.

Това, че едно дете е единствено и има готов или предвиден ресурс не гарантира, че винаги ще има. Приятелка на дъщеря ми е единствено дете. Родителите са румънци, много работливи. Завърши частно училище, но баща и се инвалидизира и ако и плащат висше образование, нямаше да могат да изплащат ипотеката. Тя се изнесе, работи и учи това, което учат децата ми, но дистантно. Родителите плащат таксата, която е над 2 пъти по-ниска от тази за редовно и помагат с наема. Ако имаха още едно дете, трябваше да продават жилището и да се свиват някъде под наем. Ако жилището беше тяхно, можеха и двама студенти да издържат задочно, но редовно не.

Абе, тесла си е отвсякъде гледането на деца. Чакаме с нетърпение нашите да завършат, че е доста скъпичко и разходите с възрастта се увеличават.

Ако сега бяхме млади, нито едно дете нямаше да имаме.

Общи условия

Активация на акаунт