Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 16 931
  • 360
  •   1
Отговори
# 240
А да бе, нито едно нямаше да имате, но реално имате две. Това като някои хора, които обясняват колко е по-трудно да имаш връзка отколкото да си сам, или как ги дразни партньорът, но не се разделят.
Това че едно дете се е родило първо, не означава че е някакъв принц неспособен да дели престола. Хората имат право да имат повече деца и без да са богати, и от един или различни партньори. И ако спазват това, което казваш "да не се промени нищо за първото дете, да свалят само своите разходи", това не означава ли, че второто дете ще бъде лишено, заради първото? Животът на първото винаги ще се промени, някои ще делят стая, а до дотогава са били сами в нея. Други по-лошо време и внимание, заради второто, което като бебе ще има повече нужди.

# 241
  • Paris, France
Аз пиша какво бихме направили ако още нямахме деца. Да, реално имаме две и е тежко. Тогава имаше повече възможности да се намери почасова детегледачка, ясла. Сега място в яслите няма. Животът много поскъпна. Учебните такси за децата ни са над 10 пъти по-високи, отколкото когато баща им е учил в същото учебно заведение преди 35г.

И да, по-лесно е да си сам.

Второ дете може да е и позитив за първото. Нашите учат заедно и си помагат. Имат другарче като не могат да излязат навън в студа. Запознават се с нови хора покрай другото дете. Нямат и 2г разлика, обаче. В темата се коментира 6 годишно дете. То с бебе няма да има нищо общо. На 3-4г врънках майка ми да ми роди братче, та да бутам количката. На 7г не исках да чувам за бебета.

Аз съм дете на разведени родители и не исках родителите ми да завъждат катун другаде. Най-много харесах гаджето на майка, което имаше дъщеря на моя възраст, но пък дъщерята не искаше да се събират.

Второ дете е едно, второ дете от друг мъж или жена е много по-сложно и конфликтите са огромни понякога. За да идете на море, трябва да се съобразите с времето при другия родител, желанията на следващия партньор + тези на децата.

Любимото преди 10 години беше дъщерята да иска да ходи на палатка с приятелки, а синът у баба си. Колкото и да ни беше страх от отвличане и изнасилване, я пускахме да иде. Често нищо не можехме да правим заедно, защото единият искаше едно, а другият обратното.

В къщи ние спим в най-малката спалня и дъщерята е пак недоволна. По нощите ни пише или звъни да се оплаква, че брат и вдига шум в стаята си. Предложихме нашата, че е далече от неговата. Ааааа, малка била. На мене ми е съвестно, защото никой не ми е натрисал брат или сестра в къщата и не ме е тормозил с шум.

# 242
  • София
Животът е толкова динамичен, че и да искаме, не можем да държим децата под похлупак, в който всичко е перфектно и няма никога никакви затруднения.

# 243
Само до кажа, че има родители, които наистина си обичат първото дете и  за тях то е достатъчно добро.
Тизи родители имат първо и единствено дете.

# 244
Значи който има второ дете, не си обича първото?

# 245
  • София
А който има връзка след развода хич не си обича децата.... Айде де.
В интерес на истината, с години съм го мислила това и премисляла. Пък в края, на краищата, ако човек прави всичко с любов, може и да му се получи.

# 246
Ами аз например не искам бившият ми да вземе детето и да иде с него в Англия. Странно ли е защо и нуждае ли се от обяснение?
Същото и в обратния вариант.
И аз. Но това е кофтито - нито е справедливо да вържеш възрастен, който се е засилил към Англия, да стои тук, докато му порасне детето, нито обратно, може да се очаква другият родител да тръгне след детето, нито е разумно само заради това да измениш упражняването на родителските права, че детето да остане тук, а пък и то трябва да живее с единия и да се вижда редовно с другия.
Не са лесни тия решения и няма едно правилно. В някои случаи изобщо няма добро решение.

______

Цитат
Принцип е да не сваля стандарта на вече създаденото дете. Като вижда, че не разполага с достатъчно средства, не се размножава като хлебарка.
Знам, че тук квалификации за хлебарки, цвъкане, катуни и пр. се раздават за добър ден, обаче как така няма да имам право да си правя следващи деца, защото ще "сваля" стандарта на предишното?!
Например ще трябва да дели детска стая, да ходи на море за десет дни, вместо за месец, да мине от частна детска градина към държавна...?
Това с издържането на внука на съпругата и неправенето на повече собствени деца може да стане само ако по принцип не искаш повече собствени деца, а не защото преди това имаш задължение да издържаш внука или детето на съпругата.
Просто някои жени толкова обичат децата, ама само като е тяхното и като трябва да лудува и чупи нещо без да им се държи сметка. Иначе се раздават съвети на килограм за аборти и кой имал право да си продължи живота със следваща любов и семейство. Ревност ли е, невероятно крива “хуманност” ли е, какво да се прави. Сякаш заради единия Плейстейшън на тяхното дете и дисниленда имат право да изискват друго дете да не се ражда. Безумно е. Аз ако чуя това от жена, бих честитила на мъжа, който се е отървал.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 22:44 от Linda*kiss

# 247
  • Пловдив
Само до кажа, че има родители, които наистина си обичат първото дете и  за тях то е достатъчно добро.
Тизи родители имат първо и единствено дете.
Ко?!

# 248
Затова от моят гнусен опит с разведен ,че най добре е разведените да си търсят като тях разведени .Прекалено е егоестично да искаш човек който не е  раждал да няма деца ,само за да не ощети детето на бившият партньор. При мен имаше нещо подобно .При един разговор между бившата и него ,тя започна да му държи сметка ,че сега ще направил бебе на мен ,и напълно щял да я изостави .Не ще изостави детето ,а нея ! Има ,и друго .Дъщеря му ,ще порасне ,ще се ожени и деца ще има ! Дали ,тя и бившата му,ще му кажат Благодаря ,че остана сам ,за да може да си ни изгоден финансово .Дъщеря му ,още от сега не иска да ходи при него .Само когато баба й се обади ,защо е забравила за баща си се сеща за него .Яд ме у на мен ,че успях да се влюбя в него лудо  .

# 249
  • Out of the Mix
Невена, отказа ме. Joy

# 250
Anglia 123, какво казва и иска бившата не би трябвало да е от значение, ако мъжът е свестен и те обича. Хем детето му не идва да го вижда, хем няма финансова възможност за дете от теб? Ако една издръжка го бута финансово значи си с хванала с човек, който не може да си позволи финансово отглеждане на две деца. Другият вариант е просто да не иска повече деца или да не иска дете от теб. Във всички случаи аз бих дала шанс две-три години от началото на връзката ни (зависи на колко съм) и ако все още не иска деца бих го оставила. За живота ни и съдбата ни сме отговорни само ние самите. Няма никой да мисли за нас и за фертилността ни.

# 251
Anglia 123, какво казва и иска бившата не би трябвало да е от значение, ако мъжът е свестен и те обича. Хем детето му не идва да го вижда, хем няма финансова възможност за дете от теб? Ако една издръжка го бута финансово значи си с хванала с човек, който не може да си позволи финансово отглеждане на две деца. Другият вариант е просто да не иска повече деца или да не иска дете от теб. Във всички случаи аз бих дала шанс две-три години от началото на връзката ни (зависи на колко съм) и ако все още не иска деца бих го оставила. За живота ни и съдбата ни сме отговорни само ние самите. Няма никой да мисли за нас и за фертилността ни.
Ами ,в началото още преди да се преместя при него ,той искаше и казваше ,че ако даде БОГ ,ще е много щастлив ,защото дъщеря му не е израснала до него .После почнаха проблемите с бившата за които ви разказах ,и в последният ни разговор преди да се скара ме, тай ми каза ,че е било по добре да нямаме деца ,защото нямало да е вечно здрав за да го гледа .От ,къде му дойде това не знам. Забравих да поясня ,че дъщеря му иска да учи криминалистика в чужбина ,или нещо подобно .Насочила се е за университети в Англия ,САЩ ,и обмисляме вариант Испания .Особено последния месец се оплакваше че няма пари ,а е на много хубава работа .

# 252
  • Paris, France
Разходите по децата скачат рязко когато заминат да учат висше образование. Може като сте се събрали, да не си е представял колко ще се увеличат разходите му, но сега дава заден. Той вече дете си има.

Много мъже, които вече имат дете лъжат приятелките си, че искат и друго дете. Знаят, че бездетна жена няма да тръгне с тях ако кажат в прав текст, че не искат повече деца. Познавам доста жени, които дадоха 2-3 години и после бутаха, блъскаха и намилаха за дете още 5-6, като през това време мъжете измислиха причина да отлагат. Накрая се изпокараха и се разделиха, но жените си отровиха десетилетие от младия живот с тях и децата им.

Не мисля, че въпросният ще поиска дете. Ако жената е дъщеря ми, ще и помогна да си събере багажа още днес и още утре ще я запозная с други мъже, всичките бездетни.

За мене мъжете с деца не стават за брак и общо дете и не бих се качила с такъв. Ако се влюбя в подобен, бих си начесала крастата без да живея с него докато го разлюбя и бих продължила напред сама. 

Грешка е жена да се нанася при мъж докато не са уговорили срокове за развитие. Примерно до 1г сватба, след 1.6 или 2г опити за дете итн. В къщата му сте лесно и безплатно е*ане, а и междувременно детето расте.

# 253
Точно, дали е свекървата или бившата..реално проблемът е в мъжа. Те всички могат да искат и говорят много неща. Въпросът е той какво казва и иска. Този е някакъв муньо със или без деца. Или не те е искал достатъчно.
И аз мисля като Невена, за мен втори брак може да е много по-успешен от първи,(имам приятелки с такива и мъжете им имат деца от първи), само и единствено ако приоритет е новото семейство, и жената. Ако се наложат правила и се спазват за виждане, дори за говорене, грешка е всичко да се върти дори в разговор за бившата и предишни деца.

# 254
Предишни деца??? Вие сериозно ли. И децата винаги трябва да са приоритет пред новата жена

Общи условия

Активация на акаунт