В момента чета ... 93

• 43 505
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • в сърцето на един мъж...
Миж, ти чете ли "Пътувам сама"? При мен книжния карък лека полека отминава. Но определено зарязах "Ема", дразни ме, ще я дочета вероятно някой друг път.
sea.sea, те накрая казват кой е прецакал нещата с терористите. Но е в следващата. Иначе няма как да станат бройките от поредицата Simple Smile Аз докато я четох, се подразних на комбинацията на терористите - кой с кого, какво, защо. Стори ми се ужасно нереалистично точно този тип крила да се свържат с друг тип, като се има предвид, че са в различни крайности, но като цяло ми хареса. А драмите на героите са в следващите книги. Аз още не съм чела третата, но и нея ще изчета.

# 346
В духа на  "Стъкленият замък" преди време бях чела Шъги Бейн на Дъглас Стюарт, "Прахът на Анджела" на Франк Маккорт и "Белият олеандър" на Джанет Фич.Мисля,че по последната има филм с Мишел Пфайфър

# 347
  • Чукарландия
В духа на  "Стъкленият замък" преди време бях чела Шъги Бейн на Дъглас Стюарт, "Прахът на Анджела" на Франк Маккорт и "Белият олеандър" на Джанет Фич.Мисля,че по последната има филм с Мишел Пфайфър

"Прахът на Анджела" не откривам книга преведена на български. Но ще издиря филма, благодаря за предложенията!

# 348
Довърших вчера "Безцветният Цукуру..." на Мураками и финалът ми остави лош привкус. Книгата ми клони към 3*за момента. Историята ми беше интересна, накрая обаче ми стана леко скучно. Нещо не достигаше за да ми държи вниманието постоянно.
След всичката тежка литература този месец снощи реших да дам шанс на така Коментираната "Прислужницата" - минах 1/3 и дотук много ми допада. Леко написана, без да ме тормози. Според мен тази книга трябва да се чете след някакви тежки истории, ей така за разтуха.

# 349
  • София
И аз такива книги използвам за разтуха и продухване на мозъка след по-тежки книги.
През уикенда прочетох "Бруклин" на Колм Тойбин и много ми хареса. Бях скептична и дълго я отбягвах, тъй като не се спогодихме с "Нора Уебстър", но тази е коренно различна. Веднага ме увлече, а и е само 270 страници, та я глътнах са няколко часа.
Преди нея четох "Черен лед" на Ирса, но нещо не ми достигна за пълна 5ца. Не знам и аз какво точно, не мога да го назова и не е нещо конкретно, просто цялостно усещане. Иначе криминалната загадка и разкриването и са супер, там нямам забележки. Simple Smile Разследващите са представени малко схематично, но са загатнати тайни в миналото им, предполагам в следващите книги ще има развитие.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 10:00 от Дидка-бандитка

# 350
Реших да рискувам с Бешилийска и най-новата й книга "Нишка".

# 351
Прочетох Стъкленият замък на Джанет Уолс. Благодаря на съфорумките, които веднага се отзоваха и ме насочиха от къде да си изтегля книгата. Flowers Hibiscus  Както винаги форумът е сила Flowers Hibiscus Purple Heart

Мнението ми за книгата е силно раздвоено. От една страна добър замисъл, интересна история. Но представянето не беше на ниво. Не успя да ме увлече, не успя да ме потопи в историята. На места дори прескачах страници, защото ми доскуча. Много нелогични действия на героите, част от историите бяха изсмукани от пръстите като че ли.

От друга страна идеята да се проследи и развие връзката между действията на родителите и съдбата на децата им, а още повече и въпроса дали децата ще поемат по разрушителния път на родителите, беше много добра.

На книгата и трябваше още малко /или малко повече/, за да се нарече добра. Хубава идея с посредствено изпълнение.

# 352
Прочетох Стъкленият замък на Джанет Уолс. Благодаря на съфорумките, които веднага се отзоваха и ме насочиха от къде да си изтегля книгата. Flowers Hibiscus  Както винаги форумът е сила Flowers Hibiscus Purple Heart

Мнението ми за книгата е силно раздвоено. От една страна добър замисъл, интересна история. Но представянето не беше на ниво. Не успя да ме увлече, не успя да ме потопи в историята. На места дори прескачах страници, защото ми доскуча. Много нелогични действия на героите, част от историите бяха изсмукани от пръстите като че ли.

От друга страна идеята да се проследи и развие връзката между действията на родителите и съдбата на децата им, а още повече и въпроса дали децата ще поемат по разрушителния път на родителите, беше много добра.

На книгата и трябваше още малко /или малко повече/, за да се нарече добра. Хубава идея с посредствено изпълнение.

Ако не се лъжа, книгата е автобиографична. Следователно не можем да очакваме авторката да е кой знае колко изкусна писателка или да си доизмисли нещо, за да е книгата по-интересна.

# 353
Не съм съгласна. Това че авторката е решила да пише автобиографична книга, не означава че трябва да и простим посредствеността на уменията в писането. В крайна сметка читателя е този, който страда от некадърността на автора.

# 354
Всъщност, от "посредствен" до "некадърен" има доста голяма разлика. Последно посредствена ли е според теб авторката или некадърна? И защо трябва да страдаш ти?

# 355
Не съм съгласна. Това че авторката е решила да пише автобиографична книга, не означава че трябва да и простим посредствеността на уменията в писането. В крайна сметка читателя е този, който страда от некадърността на автора.
Остава да разберем дали и тя би "простила" да бъде критикува от читатели, които дори не плашат за труда Й.

# 356
Изказах аргументирано мнението си какво и защо не ми е харесало в книгата. Не разбирам защо това трябва да ви дразни. Както и да е. Спирам да коментирам вече.

# 357
Аз плащам само за книги, които са ми харесали (купувам ги след като ги прочета, с намерението да ги препрочитам на хартия). Миналата година започнах поне 10 книги, на които не стигнах и до средата, защото не представляваха интерес за мен. Ако бях платила за тях, щях да ги оставя в къщичка - на практика все едно да си изхвърля парите.

# 358
  • София
Ти критикуваш нелогични действия и изсмукани от пръстите
събития в книгата. Ами те са се случили по този начин, какво да
направи авторката, няма как да ги промени.
Вече, ако не ти е било интересно или стилът на писане не ти допада, става друга посоката на критиката.

# 359
Интересува ме мнение за Пол Мъри. Дали имате впечатления от книгите му? Радва се на добра популярност и оценки от критиците. На български е преведен “Скипи умря”, с която мисля да започна след последните страници на Intermezzo, които ми останаха.

Общи условия

Активация на акаунт