В момента чета ... 93

• 43 368
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Миж, страхотно ревю! Определено ми привлече вниманието. Обичам подобни истории. Поръчвам си книгата.

# 691
  • София
Аз я имам, но ще си я запазя за някоя почивка. 😂

# 692
Веднага я добавих в списъка и аз.

Прочетох Новата къща. Не беше лоша, доста ме изненадаха някои неща. Някои неща ми бяха и нелогични. Хареса ми.

# 693
Прочетох "Учителят" на Фрида Макфадън. Първа среща с авторката. Разбирам защо е толкова популярна - пише  много увлекателно. Книгата се чете много бързо. Разказва за живота на двойка учители - тя по математика, той по английски. Всеки обаче има тайни, които не иска другият да разбере. Повечето от обратите в нея все пак успях да предвидя може би от средата на книгата и очаквах малко повече от финала, но въпреки това ми беше интересно да я дочета до края.

# 694
  • София
В момента чета  господин Монк и подземният Париж, книгата ми беше подарък преди доста време,та дойде нейният ред.

# 695
В момента чета “Между смъртта и живота” на Долорес Кенън.
Страхотна книга, скоро ще я свърша. Много теми за размисли ми даде, а колко отговори получих..

# 696
  • София
А аз прочетох Затворникът на Фрида Макфадън.
Чете се, ама много плоска книга. Всичко се изсипа в последната глава като вече се чудих защо чета.
Учителят ми беше поне интересна, тук и аз не знам каква беше идеята.

# 697
Мисля, че ще изляза от моята читателска дупка. Явно съм имала нужда от съспенс и получавам такъв в лицето на Марк Леви. Нямам голям опит с автора, но май ще си паснем. Издателство Унискорп са го издавали стабилно, някакви препоръки от тяхната селекция? От Колибри "Чувство по-силно от страха" заради лошите отзиви и "Тя и той" заради жанра мисля да ги пропусна, както и да си закупя "Това се случи през нощта" от Панаира, останалото тяхно го имам и съм чела.

# 698
Благодаря за препоръката, Миж! Добавям я в списъка!
Тръгвайки с нулеви очаквания, даже с лека насока да не ми хареса започнах "Четвърто крило". Поради големия хайп, просто предубедено реших, че няма да ли хареса. Ами сбърках много 😄 Книгата много ми хареса, чете се страшно бързо, сексуалните сцени не са толкова много, колкото очаквах, така че съм доволна. Харесвам главните герои, за драконите няма да говорим колко са ми. Остават ми 100тина страници и даже си взех и втората част. Това ще е сигурна 5ца за мен!

# 699
Тъкмо приключих “Ще ви предпишем котка” на Шо Ишида. Много странна и сладка история. Определено е по-различно от това, което съм свикнала да чета, но ми допадна. Лека е и бързо се чете - един следобед време.

# 700
Книгата много ми хареса, чете се страшно бързо, сексуалните сцени не са толкова много, колкото очаквах...

Не са много, но са излишно подробни.
Не ме разбирайте погрешно, не съм от моралната полиция. Нищо против нямам еротичната литература със съответното описание на използваните сексуални техники, даже чета с удоволствие, ако е добре написана.
Но тук имаме някаква смесица от задължителните в наши дни елементи, без които явно нито книгите, нито филмите не могат: цветнокожи герои, хомосексуализъм, подробно описани сексуални сцени... Засега само драконите спасяват положението, да видим докога.
Първата книга прочетох с голям интерес, даже я препоръчах. Втората – горе-долу биваше. Третата я започнах... и я отложих за по-нататък.

# 701
Настроила съм се, че втората част е по-слаба от първата. И ще си тръгна с тази нагласа към нея.
То вече почти няма книга без нещата, които бяха изброени...

# 702
Започвам "Въглени'-чете ми се нещо старовремско, българско.

# 703
  • Варна
"Да спиш в море от звезди" е една впечатляваща космическа опера написана от Кристофър Паолини. За мен, може би най- добрата книга от серията " Небюла" на Артлайн, макар съвсем да не съм приключила с прочитането на всички книги от серията. ( 2 книги ми остават за по- нататък)
Да се върна на книгата. 🙂
" Да спиш в море от звезди" е мащабен роман, 1200 страници като обем, които се четат изключително бързо и не дотягат. Всяка страница, дума спомагат за по- пълното потапяне в историята. Добре описани светове, раси, технологии,бази, пълнокръвни образи, заплетен сюжет, изненадващи обрати. Научните термини са малко и не натоварват повествованието, а накрая на книгата има и обяснения на използваната терминология, съкращения. Докато четях книгата бях в описания свят и съчувствах, ядосвах се , съпреживявах с главните и второстепенни действащи лица.
Началото на книгата бих го нарекла " идилично", прекалено комфортно и уютно. Следват безвъзвратната загуба и последващия гняв. Приемането, възприемането, смирението, прераждането под нова форма , начин на мислене, духовно израстване, промяната. За мен финалът е леко отворен, силно се надявам книгата да има продължение и да продължа, да чета за космическите приключения на тези толкова  симпатични ми герои. 🙂

От задължителните елементи е вмъкната само една гей двойка, но тя е спомената ей така между другото, мимоходом. Цветнокожи няма, но пък има описания на извънземни раси и форми, както и хора с подобрения, които никому не правят впечатление. 😄

Почивните дни вероятно ще подхвана да чета " Трес от смарагдово море". Надявам се да е лека и неангажираща книгата, че след Кристофър Паолини имам нужда от малко разтоварване. 🙂

Лек и спорен ден !🙂

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 17:39 от floren

# 704
Препрочетох "Домът, в който...."
Хареса ми, вероятно ще го препрочета отново в някакъв бъдещ момент.

Препрочитам "Чумата" на А.Камю и следващата ми е  "Бялата гвардия" на М.Булгаков.

Общи условия

Активация на акаунт