В момента чета ... 93

• 43 472
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • в сърцето на един мъж...
Миж, заразна си Simple Smile Трета книга почвам и върви тегаво Simple Smile
Оставих "Ема", не ме грабна, ще я дочета явно по-нататък. Започнах "Пътувам сама", донякъде беше ок, обаче не ме привлече както трябва за криминале. Сега се развличам с една история от "Замини за Париж" - доста по-добре и увлекателна е. Млада жена губи майка си, с която не се е разбирала. Получава от нея билет и бележка - "Замини за Париж". Там открива една необичайна рокля на Диор, която ще промени живота й. Поне е лека и върви бързо, а и е интересна, тъй като проследява историята на музата на Мане.

# 406
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Почти съм сигурна, че на пишещите машини /поне тази, която някога имаше вкъщи/ има ѝ.
Няма как да има. Две години съм учила машинопис, където се пише по БДС и знаете как е там - всеки клавиш се натиска с определен пръст, т.е. няма начин да фигурира на пишещата машина и да не се ползва.

Извинявам се на всички за отклонението, темата наистина не е за това, просто ме подразниха неточностите в твърденията на Вейда.
Чета много и ви следя от години. От вас черпя идеи за интересни книги, но до момента не съм чувствала нужда да пиша. И понеже оспамих - снощи приключих "Жената в бялото кимоно" на Ана Джоунс. Симпатична книга, без претенции за ексклузивност, но топла и някак деликатна типично по японски, въпреки че авторката е американка. Красив език. Хареса ми, а и източната култура винаги ми е била интересна.
Днес започвам "Заветът на водата" на Вергезе и съм с големи очаквания.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 15:32 от Reinа

# 407
  • София
Гея Joy Ще взема да обявя книжно-грипна епидемия във форума Joy
След  5 часа от "Илинден" и аз зациклих.. Не че не ми харесва, но тази подготовка на въстанието, пушки, ками и т.н.ми идва в повече и не ме "дърпа" както предните книги да слушам, и слушам, и слушам....
Субективното ми усещане е, че е малко по-слаба от "Преспанските камбани".

# 408
Миж, натам отиват нещата Smile "Илинден" си е по-слаба в сравнение с другите.

# 409
  • Пловдив
Reinа, да, аз си ползвам тази клавиатура по БДС на телефона. Дали на пишещата машина не се натискаше и връщаш назад и дали на този клавиш ы не беше една килната такава чертичка ' за да се превърнат заедно в ѝ. Чак ме хвана яд сега, че преди години я изхвърлихме, сигерно щях да я разгледам по-подробно в този момент.

И на мен не ми върви четенето, започнах "Аутизъм с лице на момиче" и ми образува само нерви до момента. Може би защото твърде лично приемам нещата, и защото знам как днес се опитват да диагностицират всяко различие. Говоря като майка, която изтърпя огромен натиск от яслата втората година, че детето ми е за диагноза, до степен такава, че просто го спрях и майка го гледа 3 месеца до започване на градината. Живи и здрави да са специалистите, с които имах срещи, близките ми и моето вътрешно чувство. Моля да бъда извинена за лирическото отклонение.

# 410
Аз съм много приятно изненадана от Бешлийска.

# 411
Здравейте. Чета в темата, открадвам си и идеи за книги. Яд ме е,че имам малко време за четене, а толкова много неща,които искам да прочета.
Завърших "Вода за цветята", оттук прочетох за нея. В началото на книгата се чудех какво пък толкова тежко, както някои бяха писали. Освен, сюжета в гробище и надгробните епитафии за глави - признавам последното ме впечатли много. Но.. възхитена съм от тази книга. Толкова, истинска, топла, просто написана и ..дълбоко и тъжно.
Бях си набелязала 1-2 книги след нея да започна, но сега не ми се почва нищо. Така, когато след някои книги седиш и си мълчиш просто.
Видях,че във Февруарския книжен клуб е избрана другата книга на Валери Перен - "Забравените в неделя" и е споделена, но не видях къде.

# 412
Здравейте. Чета в темата, открадвам си и идеи за книги. Яд ме е,че имам малко време за четене, а толкова много неща,които искам да прочета.
Завърших "Вода за цветята", оттук прочетох за нея. В началото на книгата се чудех какво пък толкова тежко, както някои бяха писали. Освен, сюжета в гробище и надгробните епитафии за глави - признавам последното ме впечатли много. Но.. възхитена съм от тази книга. Толкова, истинска, топла, просто написана и ..дълбоко и тъжно.
Бях си набелязала 1-2 книги след нея да започна, но сега не ми се почва нищо. Така, когато след някои книги седиш и си мълчиш просто.
Видях,че във Февруарския книжен клуб е избрана другата книга на Валери Перен - "Забравените в неделя" и е споделена, но не видях къде.

Обикновено има линк с книгата за месеца в началото на темата.

# 413
Обикновено има линк с книгата за месеца в началото на темата.
Благодаря. Изглежда още не е пусната тема, ще изчакам. Simple Smile

# 414
Изпуснах от къде дойде цялата дискусия с Ѝ- тата ама няма значение. Thinking

В момента съм на “Обещанието на дракона”, втора част на “Шест алени жерава” на Елизабет Лим. И двете книги се оказаха изненадващо приятни за четене за мен. Дано втората не не разочарова до края.
Вие чели ли сте ги?

# 415

В момента съм на “Обещанието на дракона”, втора част на “Шест алени жерава” на Елизабет Лим. И двете книги се оказаха изненадващо приятни за четене за мен. Дано втората не не разочарова до края.
Вие чели ли сте ги?

Аз да. Първата ми хареса, втората едвам я изтърпях - толкова скучна и монотонна стана в един момент, последните стотина страници минах по диагонал. Съжалявам, че купих трите части, съмнявам се, че ще ще ми дойде музата да прочета последната.

На финала на "Пътят на кралете" (книга първа от Летописите на Сандерсън) и съм просто в Нирвана. Май няма много фенове на фентъзито в темата, но аз да си кажа, че Сандерсън е велик! Не намирам друга дума, с която да го опиша. Такова въображение, такова преплитане на светове, такова изграждане на герои -  буквално "от до"... Във възторг съм.

# 416
  • София
Вили, много ти се радвам! Hug Така обичам някой да е възторжен от книгата, която чете! Или от даден автор.. Радвам се заедно с него Simple Smile
Съпругът ми е фен на Сандерсън и на фентъзито въобще Simple Smile

# 417
  • София
Гея Joy Ще взема да обявя книжно-грипна епидемия във форума Joy

И аз съм със същото 'заболяване'  Joy , трета подред книга оставям, не си спомням да ми се е случвало нещо подобно досега. Намерих една на любимия Мюсо, която съм пропуснала да прочета на киндъла и смятам да се заема с нея, дано не се окаже най-слабата му книга въобще Simple Smile

# 418
Започнах Разказът на прислужницата  от  Маргарет Атууд. Стигнах до 91 страница и не издържах повече. Едни дълги безсмислени описания, прескачания в минало и настояще с цел да си спомним какъв е бил живота преди, и току да се случи нещо интересно и не, пак някакви отнесени описания. Определено очаквах повече, но нямам нерви и време за хабене при толкова други книги,  които чакат да бъдат прочетени.

# 419
Прочетох "Йелоуфейс" на Р. Ф. Куанг... Знам че книгата се радва на голяма популярност и четох много положителни отзиви, но на мен не ми допадна. В книгата няма много действия, а преобладават размислите на главната героиня Джунипър. Всъщност и двете основни героини - тя и Атина ми станаха изключително несимпатични. Сюжетът се върти около един откраднат ръкопис, а главните теми са свързани с вредното влияние на социалните мрежи и разбира се, расизмът. Книгата може би ще се хареса на тези, които се интересуват от книгоиздаване. След "Вавилон" обаче очаквах повече.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 22:08 от verano90

Общи условия

Активация на акаунт