В момента чета ... 93

• 43 455
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Това е стилът на Маргарет Атууд. Няколко нейни съм чела и всички са така - описания, прескачания напред-назад по времевата линия. Ако пък пробвате и "Слепия убиец" сигурно съвсем ще се ошашавите. Там освен прескачането минало настояще има и една книга в книгата.
Мен Атууд успява да ме очарова винаги. Но аз обожавам стила ѝ, начина по който разказва историите си, героите. Определено е моето откритие като автор през последните години.

# 421
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Тези дни приключих със слушането в Сторител на "Пътят на Силка". Разтърсваща,
невероятна история, която ме държа будна няколко нощи. Каквото и да напиша за Силка
ще е малко. Смела, борбена, лоялна, жертвоготовна, не спирах да се питам откъде и как намира сили
да остане човек след всичкия ужас, който е преживяла. Хората трябва да знаят и да помнят истории
като тази и на Лали Соколов /Татуиста от Аушвиц/, за да може никога повече да не се повторят.
Доста неща научих за Сталинските лагери, за мен Аушвиц и Гулаг са почти на една и съща плоскост,
колко жестокост, колко безмислена смърт, колко разбити съдби. И на фона на това едно крехко,
младо момиче притежаващо железен характер, бърз ум и несломима воля за живот и добрина.
Прекрасна книга, силно я препоръчвам.

"Момчето с раираната пижама", история за лагерите на смъртата през погледа на
две невинни и чисти деца, история за приятеството, за куража, за това, че едно дете
може да има много по-добър и точен морален компас от възрастните. По-различен поглед
за едни невъзможни, страшни времена, историята се чете на един дъх.

И двете книги силно ме развълнуваха, доста рядко вече попадам на нещо, което толкова да ми хареса.

# 422
Вили, много ти се радвам! Hug Така обичам някой да е възторжен от книгата, която чете! Или от даден автор.. Радвам се заедно с него Simple Smile
Съпругът ми е фен на Сандерсън и на фентъзито въобще Simple Smile

Ооо, Миж, благодаря ти! Аз наистина съм много впечатлена и чета с голям кеф. Водя си бележки, отбелязвам си някакви неща, голямо удоволствие ми носи този автор.
Поздрави на съпруга ти от един също  вече фен на Сандерсън. 😍😁

# 423
  • Свети Влас
Джес, мен ме беха впечатлила Библиотекарката от Аушвиц и Татуировчикът на Аушвиц ( мисля да гледам и сериалът ).

# 424
"Слепият убиец" е супер..

Препрачитам "Доктар Живаго" и  почнах "Шлеп в пустинята"

# 425
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Джес, мен ме беха впечатлила Библиотекарката от Аушвиц и Татуировчикът на Аушвиц ( мисля да гледам и сериалът ).
Хубав е сериала, не колкото книгата, но става.
И за Момчето има направен филм, и двата са налични в Скайшоу тайм.

# 426
  • Свети Влас
Момчето още не съм го гледала и него или поне не помня.

# 427
За Аушвиц ми стига една книга - "Искрица живот" на Ремарк. Разни библиотекарки и татуировчици изобщо не ме блазнят. Сякаш стана модерно през последните години да се пише за Аушвиц. Или присъствието на името му в заглавието на книгата гарантира пазара, знам ли и аз.
Приключих с трилогията "ЛуддАддам" на Атууд. Имам някои дребни забележки, по-скоро имаше разни леки несъответствия между първата и втората книга, които малко подразниха педантичния ми ум.
Не мога да реша коя от трите ми хареса най-много. Всяка беше очарователна по своему. В последната ми беше интересен начинът, по който Тоби общуваше с крейките и определено вече гледам по друг начин на Майната му 😏
Сега се разтушавам с Несбьо и Хари Хуле. Чета поредицата с големи прекъсвания между книгите.

# 428
За Аушвиц ми стига една книга - "Искрица живот" на Ремарк. Разни библиотекарки и татуировчици изобщо не ме блазнят.

Споделям това мнение. "Искрица живот" е най-добрата художествена книга на тази тема.

Започнах "Забравените в неделя" на Перен само заради книжния клуб през февруари. Реших да ѝ дам шанс (специално отидох да копирам правилния символ след дискусията Simple Smile), макар че "Вода за цветята" не беше моята книга.

# 429
Имам "Момчето с раираната пижама" на Джон Бойн и ще я чета някой ден. Не съм фен на книгите за ВСВ и лагерите, но заради автора мисля да дам шанс на книгата. Има и нещо като продължение - "Всички погубени места". Радвам се, че Лабиринт не го изоставиха и ще видим скоро негова книга, първа от тетралогията за Стихиите.

# 430
Имам "Момчето с раираната пижама" на Джон Бойн и ще я чета някой ден. Не съм фен на книгите за ВСВ и лагерите, но заради автора мисля да дам шанс на книгата. Има и нещо като продължение - "Всички погубени места". Радвам се, че Лабиринт не го изоставиха и ще видим скоро негова книга, първа от тетралогията за Стихиите.
Доста тежка си е, но е увлекателна. Аз наблягам напоследък на криминални и трилъри, но преди, когато бях на друга тема “ -Аз още броя дните” ме просълзяваше винаги.

# 431
  • в сърцето на един мъж...
Гея Joy Ще взема да обявя книжно-грипна епидемия във форума Joy

И аз съм със същото 'заболяване'  Joy , трета подред книга оставям, не си спомням да ми се е случвало нещо подобно досега. Намерих една на любимия Мюсо, която съм пропуснала да прочета на киндъла и смятам да се заема с нея, дано не се окаже най-слабата му книга въобще Simple Smile

Ох, ей тъй кат стане...  Joy
На мен за сега ми върви тази, която чета, дано си остане така, че не ми се почва четвърта Sad Иначе съм си нагласила няколко криминалета и разни развлекателни за киндъла, може да разбия каръка Simple Smile

# 432
В момента чета “Пороците на Токио”, повлияна от тази тема. В началото съм, изглежда ми интересна.

# 433
Давайте предложения за разбиване на каръка. При мен е ад някакъв. Без любовни, чиклити, еротични, роментъзи и книги за ВСВ и лагерите.

# 434
Зависи какво ти се чете. На мен много ми харесва Сандерсън и ако не ти се започва цяла поредица, “Душата на императора” смятам, че може и самостоятелно да се чете (препоръчително е “Елантрис” преди нея, но е възможно и без да е четена).

Много интересни неща прочетох около създаването на герои и фантастични елементи в “ The Letters of J.R.R. Tolkien”, както и любопитни факти, за фенове на автора тези писма могат да бъдат доста интересни.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 08:41 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт