В момента чета ... 93

• 43 545
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • в сърцето на един мъж...
Балки, аз бих прочела "Пропукване" или "Съвършена плячка", а може и "Сетният ѝ дъх"

# 451
Rebel Rebel, напълно съм съгласна, не може да се смогне на този обем книги, особено пък когато и други автори и поредици са в полезрението на даден читател. Още ми е гузно, че поотложих някои такива, но избирам според текущите интереси какво ми се чете.
Защо да не може? Simple Smile Въпрос на желание и приоритети е в общи линии, пък и не е въпрос на норматив, че да се смогва. Вече около месец и половина активно съм в Космера, не планувам скоро да излизам от там, защото твърде много се увлякох. Продуктивността на любим автор аз лично намирам за голям плюс, така съм сигурна, че няма да остане незавършена поредица и по-честичко ще има материал за четене. 😊
Много си се радвам на колекцията:
Скрит текст:

# 452
Понеже виждам цитат към моята публикация - защо не мога да смогна : защото малко трудно е едновременно да чета и Летописите, и Колелото на времето, и Игра на тронове, които са достатъчно дълги поредици. Така че трябваше да избера една и другите да са оставени за “от време на време”. С никого не се надпреварвам, още по-малко със самата себе си и четенето на тези книги е единствено за забавление.

# 453
Това си е абсолютно твое усещане - захванала си наистина едни от най-мащабните поредици като обем и информация, така ти харесва, така четеш. Но пишеш "не може да се смогне", а не "не мога да смогна", има лек нюанс в двата израза. Аз чета само една и смогвам добре. Simple Smile Както и да е, няма смисъл от безсмислени спорове.

Аз съм като хипнотизирана днес, едва се сдържам да не започна втория летопис още сега, но все пак искам да спя малко тази нощ. 😄

# 454
Не виждам абсолютно никакъв смисъл от този коментар по повод конкретно мое изразяване, което съм визирала за себе си, но щом толкова е интересно… доуточних 😀.
Също чета Летописите в момента и с удоволствие ще продължа с поредицата.

П.п. Бъдете здрави! (и се пазете, че вирусите са наистина гадни, от опит споделено и заради което извинете за неточността в изказа по-горе).

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 21:55 от fenyx

# 455
  • Дъблин
Интересува ме мнение за Пол Мъри. Дали имате впечатления от книгите му? Радва се на добра популярност и оценки от критиците. На български е преведен “Скипи умря”, с която мисля да започна след последните страници на Intermezzo, които ми останаха.
Tsugumi_, наскоро четох и слушах другата му книга, с която беше номиниран за Букър - "The bee sting". Допадна ми като за 3.5⭐️, но аз имам слабост към ирландските автори и към книги, чието действие се развива тук.
Книгата вероятно няма да се хареса на всеки, сюжетът не е линеен, но точно представянето на историите от миналото на героите ми допадна най-много. Обемът е сериозен, 645 стр., но с комбинация от четене и слушане всъщност вървеше бързо. Застъпена е и ЛГБТ темата, вероятно също няма да допадне на всеки. Краят ме разочарова, но не съжалявам, че я прочетох (получих я като коледен подарък през 2023 г., добре отлежа 🫠 )
Вероятно ще прочета и "Skippy dies", но по-натам (сега видях, че аудиокнигата е 21ч. по-добре от "The bee sting", която беше 26ч.). Ще се радвам да споделиш, ако се решиш.

# 456
  • някъде другаде
Започнах "Магнолия Паркс" на Джеса Хейстингс , но не ми хареса. Оставих я и започнах "Фонтани на мълчанието" на Рута Сепетис. Тя ми хареса , четох до среднощ. Днес продължавам.

# 457
Препоръчайте интересна книга , нещо подобно на “ Малък живот “ или “ Където пеят раците”
Благодаря

# 458
Аз харесвам Рута Сепетис и също смятам скоро да започна "Фонтани на мълчанието" и съм почти сигурна, че ще ми допадне много.
Вчера започнах "Малинверно" на Доменико Дара. Засега ми харесва стилът на писане на автора.

# 459
Аз съм с "Виолета" на Алиенде и е голяма наслада. Чак ми се прииска да препрочета старите й книги..

# 460
Започнах "Магнолия Паркс" на Джеса Хейстингс , но не ми хареса.
Аз също я започнах …и за голям срам след 50 страница се отказах и прочетох края .  😓

# 461
Вейда, ще чакам отзив за Лебедова песен, че ми отлежава от много време на рафта. 💐
Оставих я някъде около тристната страница. Оказа се, че не съм в настроение за постапокалиптичен роман. Иначе е хубава, авторът е изградил майсторски атмосферата с доста интересни персонажи.
За сметка на това почти преполових "Да бди над нея", след като я започнах вчера. Великолепна е - увлекателна, езикът е красив и пъстър, има много фино чувство за хумор, просто е изпипана. Сигурна съм, че ще е една от любимите ми книги за тази година, въпреки че съм едва в средата. Ако не се лъжа, в България излиза тези дни. Дано да е хубав преводът, защото летвата е много висока.

# 462
Прочетох Свидетелката на Нора Робъртс. Авторката никога не ме е разочаровала, както и сега. Увлекателна история с криминален сюжет, естествено има и романтична нишка между главните персонажи - тя, компютърен гений, той началник на местното полицейско управление.

# 463
  • София
Вече излезе "Да бди над нея". Аз я получих преди 3 дни Wink Ще я започвам скоро.

Прочетох "Видеоти" на Сергей Минаев, страхотна е! Цинична и разголваща до крайност, за пробемите на поколението връстници на автора. Не е подходяща за читатели, които се притесняват или са отблъснати от вулгарни изрази и сцени. Истински добра книга за почитатели на автора.

Междувременно си чета и постепенно напредвам с "Момчетата Бърджес", интересно ми е да видя как ще бъде развит тоя плот. Имам някакви очаквания, ако се оправдаят, ще е много предвидимо, но ... още не се знае Wink Ще пиша като я прочета.

# 464
  • София
Прочетох „Легенди и лате“  на Травис Болдри. Имаше потенциал да бъде уютно фентъзи, но всичко се прецака като се вкара блудкава лгбт линия. Вече дори орките и сукубите не са в безопасност от еднополови любови.
След нея за оправяне на вкуса взех "Мълчанието на майките" на Кармен Мола. Не е лоша, но вече се изчерпаха героите. Дано петата от поредицата за Елена Бланко да е последна.
Скрит текст:
И тук джендър флуид и транссексуални. Аман!

Общи условия

Активация на акаунт