Име за момиченце - Тамара?

• 2 412
  • 72
  •   1
Отговори
Здравейте, дами. Преди съм пускала подобна тема, за избор на име за девойка, докато още не бях бременна, в крайна сметка тогавашното ми предложение не се одобри много тук. 😀 Сега, когато моето момиченце вече наистина е на път, пак ми е много сложно решението за името, имах едно набелязано, но някак си не е срещано, няма особено значение, а и няма имен ден. Иначе много ми харесва, без значение дали е съчинено и тем подобни. Но имам още малко време до тогава да избера. Та сега се зачудих, за едно интересно поне за мен име, което хем се знае според мен сред хората, хем не е толкова популярно и често използвано. Освен това видях, че има имен ден на 01.05. което е и около датата на моя термин, та понеже много ми се иска да си има имен ден детенце, започнах да обмислям това име. Та какво бихте казали за Тамара, дали ви допада и сте го чували, или дали имате познати с такова име, общо взето всякакво мнение ще ми е интересно, освен крайно груби изказвания разбира се. 😀 Благодаря за изчитането!

# 1
Имам познати, които се казват така, рускини са.
На мен не ми харесва, звучи ми като руско име, макар да се твърди из нета, че не било руско.

# 2
На мен ми харесва.
Нямам познати с това име, но какво от това. А и някак не звучи съвсем чуждоземно, ще се връзва с типично българска фамилия.

# 3
Имам познати, които се казват така, рускини са.
На мен не ми харесва, звучи ми като руско име, макар да се твърди из нета, че не било руско.
За произхода не зная, изчетох всичко в нета, пише грузинско, на други места пък еврейско, не знам на кое може да се вярва. Мъжа ми е македонец, казва, че при тях се среща често, само че поставят различно ударението. В интерес на истината, като се замисля, май и аз съм чувала за рускини с това име. Благодаря за отговора! 🙂

# 4
В Русия е било доста популярно по едно време, сега е малко позабравено, като разни Гинка и Пенка в България. Иначе е еврейско, популярно в Грузия също.  Ако нямате проблем да питат дали детето е с руски корени - кръщавайте го така, не е лошо и не е разпространено в България, ако това целите.

# 5
Ако имах този огромен избор от красиви, нежни, звучни  женски имена, не бих избрала точно това.

# 6
Имам позната жена с това име, страхотен човек е.

# 7
На мен ми харесва.
Нямам познати с това име, но какво от това. А и някак не звучи съвсем чуждоземно, ще се връзва с типично българска фамилия.
Да, интересното е, че все пак има имен ден в България, макар че не знам конкретно какъв е произхода. В случая ще е с македонска фамилия, но тя е много сходна с нашите, тъй че.. 🙂

# 8
Имаме познато момиченце Тамара и покрай нея много харесвам името.

# 9
В Русия е било доста популярно по едно време, сега е малко позабравено, като разни Гинка и Пенка в България. Иначе е еврейско, популярно в Грузия също.  Ако нямате проблем да питат дали детето е с руски корени - кръщавайте го така, не е лошо и не е разпространено в България, ако това целите.
Ами честно казано, и аз не знам какво целя. 😀 По-скоро аз самата да го възприема и да ми хареса на 100%, понеже от началото на бременноста минах през 1000 имена и в крайна сметка никое не ме грабва максимално, така че да го дам на детето си, дори да ми харесват. Истина е, че много популярните и често срещани имена не са моето, но и някак нищо не ми идва подходящо като цяло. Сега това много ми хареса, но знам ли. За момче ми беше доста по-лесен избора, имам едно набелязано и въобще не се чудя за други, но тук сега ми е доста сложно. 😅

# 10
Харесвам Тамара като име, още повече че не се среща често днес, но не знам дали бих кръстила така дете. По-скоро не.
Иначе има хубаво значение, а и много достойни жени са го носили: Тамара Велика – грузинска царица, Кера Тамара (Тамара Мария) – княгиня, сестра на цар Иван Шишман, и др.

# 11
Гласувах с "може би"
Хем ми харесва името, хем не баш..
Някъде по средата съм.. С което по никакъв начин не допринасям, но да си кажа 😀

# 12
Гласувах с "може би"
Хем ми харесва името, хем не баш..
Някъде по средата съм.. С което по никакъв начин не допринасям, но да си кажа 😀
Няма значение, всякакъв отговор и мнение са ми полезни. Благодаря! 🙂

# 13
По- скоро не ми харесва.

# 14
Аз гласувах с не знам, но като се замисля, името е хубаво, не е банално, не е и някакъв напън за оригиналност.

Общи условия

Активация на акаунт