Име за момиченце - Тамара?

• 2 409
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
  • Най-красивата страна
Тамара ми харесва много.
Библейско име с хубаво значение.
Не е прекалено често срещано.
Царско име.
Интернационално-среща се и в Европа и в Азия и в Америка.
Дъщеря ми има съученичка Тамара,викат и Тити.

Името се среща и в Русия ,но не е руско.Руснаците използват все класически име,които са или латински или гръцки или библейски
Александра,Виктория,Марина,Ирина,Наталия,Елена,Мария,Анна...

Сара е хубаво име,но в България всяко второ куче се казва така.
Сарина не ми харесва.

# 61
С буквата С може Светла, Станислава, Стела...

# 62
  • Пловдив
Името Тамара ми харесва, бих си кръстила детето така. То вече съм на възраст и имам три деца, но хипотетично ако бях млада и ми предстоеше да раждам, и имах свекърва или майка с това име нямаше да имам нищо против да си нарека дъщерята така.

# 63
Много ми харесва Тамара, познато е и не само в Българи, на много места ще знаят как да го произнасят.
Ей това вадя за прозиход и значение:
Скрит текст:
Tamara is a feminine Arabic name meaning “date palm” or “date.” Derived from the Biblical name Tamar meaning “date” or “palm tree,” this sweet moniker is symbolic of the beauty and fruitfulness associated with this tree. To continue this connection to nature, Tamara can also have Spanish roots, meaning "brushwood," and Sanskrit roots, meaning "water."
От арабски - финикова палма
От санскрит - вода

# 64
Фурма значи 😊

# 65
Ейй, благодаря ви момичета, много ми помагате наистина! 😊

# 66
Харесва ми.

# 67
Антонина и Анита. Тези две имена също са по-редки и може да Ви харесат.

# 68
Тамара ми харесва.

# 69
  • There I was on a July morning
Здравейте, дами. Преди съм пускала подобна тема, за избор на име за девойка, докато още не бях бременна, в крайна сметка тогавашното ми предложение не се одобри много тук. 😀
.....................................................
Бих посъветвала да се осланяте повече на собственото си мнение и вкус. Няма име, което се харесва на всички. Което и да напишете, някой ще каже, че не му допада, но това не бива да ви спира.
Тамара не звучи зле, ако е най-желаното от вас - не се колебайте. Hands V

# 70
Познавам жена с такова име, чудесен преподавател и блестящ преводач. Харесвам много името.

# 71
Тамара ми харесва. Тамар съм го чувал в израелските филми.

За Сарина/Зарина първата ми асоциация е газът зарин, в зависимост дали се произнася на български или английски.
Зарина може да е и азиатско име. Единствената жена, която познавам с това име е индийка.

# 72
В пъти по-добре от Тия,Тея,Тая, Оная... 🤣 Тамара е хубаво,Траяна ми е любимо. Т е благозвучна според мен.

Общи условия

Активация на акаунт