Име за момиченце - Тамара?

• 2 625
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
Гласувах с третата опция. Името не е лошо, но не бих го избрала. Като чуя Тамара си представям възрастна рускиня на 70+ с перли и кожено палто, но това са си мои асоциации.
Сарина ми харесва повече. А за Савина какво мислите?

# 31
И Сарина ми харесва. Може би една идея повече ми харесва Тамара.

# 32
Сарина - от мен категорично НЕ, но Савина харесвам много. Пак не е разпространено и често срещано, но си е нормално име, а не съвременна измислица. Макар че пак не ми допадат вариантите за галено. Това беше и причината да не го избера за дъщеря си, макар че го обмислях.

# 33
  • Далечният изток
Не е лошо името, но не бих си нарекла детето така. С Т има много по-хубави (за мен) имена. Например Тереза, Теодора, Тина, Татяна.

# 34
Познавам младо момиче , което се казва Тамара и много ми харесва името.
И умаленото Тами е сладко.

# 35
  • Sofia
Лично на мен не ми допада, за мое дете например. Обаче го намирам за съвсем приемливо. Нито е измишльотина, нито е странно или неблагозвучно.
Щом ви харесва, го ползвайте. Най-важното е, че отговаря на вашите критериите. Не мисля, че ще предизвиква насмешка, макар да е по-необичайно да речем. Даже е интересен избор. Simple Smile
Тамара ми харесва повече от Сарина, но пък Сара ми е най-хубаво от трите. Не го смятам за кучешко.

# 36
  • София
Сарина имах две познати навремето. Не е лошо името, но Тамара ми харесва повече.

И галени имена могат да се измислят. Те си идват с времето и не винаги са и свързани с името.
Моите деца са с кратки имена, на големият синима едно стандартно галено, което всички ползваме, но малкият няма. Повечето му казват цялото име, тук таме някой си измисля-оцеляли сме, не изпитваме никаква липса, нито той.

# 37
Тамара познавам само възрастни рускини и с това и го свързвам. Иначе самото име не е лошо, но определено не е моето. Галеното Тара ми е кучешко на мен. Сарина също не ми харесва, но Сара - да. Таткото няма ли предложения?

# 38
Тамара познавам само възрастни рускини и с това и го свързвам. Иначе самото име не е лошо, но определено не е моето. Галеното Тара ми е кучешко на мен. Сарина също не ми харесва, но Сара - да. Таткото няма ли предложения?
Амии, не. 😀 На него нищо не му харесва (повече от на мен дори), каквото му предложа го отхвърля, пък и не дава идеи. 😂 Единствено Сарина може да се каже, че го одобряваше като име, но аз вече се поразколебах за него, не знам.

# 39
Зарина е по- хубаво от Сарина. Мое мнение, разбира се.

# 40
Зарина е по- хубаво от Сарина. Мое мнение, разбира се.
Сладко е, да. 🙂 Ще ми бъде сложен избора наистина, но определено идеите и мненията тук ми помагат да се насоча към нещо конкретно. За Зарина ми харесват и умалените Зара или Зари на галено.

# 41
  • Телиш/Плевен
Харесва ми името. За галено ми допада повече Тами, отколкото Тара.

# 42
А накрая децата в училище ще и викат Мара и всичките Тами и Тара и т.н. ще си останат само вкъщи...

# 43
Зарина?  Тя се зарина със... сняг. Това е глагол...

# 44
А накрая децата в училище ще и викат Мара и всичките Тами и Тара и т.н. ще си останат само вкъщи...
Това не ме притеснява толкова, по-скоро да не би цялостно името като произнасяне да звучи нелепо. Иначе децата в училище на всяко име общо взето успяват да намерят по-смешно обръщение, не знам защо. Въпреки, че както споменах, моето име е много необичайно, почти съм сигурна, че тук в сайта дори не може да се засече 😀 Но когато се върна назад в училищните спомени, никога не са се обръщали подигравателно или с тъпи умалени, макар че съм го очаквала предвид странността на самото име. Е, в днешни дни моите приятелки са ми измислили доста шантави прякори, но съм им свикнала и даже са ми интересни. 😅

Общи условия

Активация на акаунт