Име за момиченце - Тамара?

• 2 404
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
Никое име не се харесва на всички. Все ще има някой, който да не го хареса. Стига да не е някакъв абсурд, кръстете детето с име, което на вас ви харесва. Тамара не е абсурдно име въобще

# 46
Никое име не се харесва на всички. Все ще има някой, който да не го хареса. Стига да не е някакъв абсурд, кръстете детето с име, което на вас ви харесва. Тамара не е абсурдно име въобще
Благодаря! 🙂

# 47
  • Melmak
На мен много ми харесва. Дори точно това, че е по-рядко срещано без да е изкилиферчено. Не харесвам измислени имена и такива, които звучат нелепо за българи (и балканци). Примерно Дженифър, Стивън и подобни са безумие за мен.

Тамара ми харесва, звучи добре, най-вероятно ще е единствена в класа и в работа, което носи само плюс.

Пример от днес: казват ми, че ме е търсила Цвети в работата. Имам колежка, която седи до мен - Цвети. И две приятелки от съседни екипи Цвети. Явно Цветелина е било популярно 80те, както сега са популярни други имена и просто има по няколко в клас, офис и т.н.

Аз рядко имам адашки и съм много щастлива от това. Името ми е по-рядко срещано,имам имен ден и насърчавам избора да бъде съобразен и с имения ден.
Много е хубаво, особено ако в семейството празнувате имен ден на баба, дядо, татко или други роднини.

Като бях дете празнувахме на един ден с баба и с татко. Трима в един ден, голяма веселба. Като се сетя сега са ми много мили моментите и на рождения си ден сякаш по-малко се радвам, отколкото на имения.

# 48
Тамара е еврейско библейско име от Стария завет. Там името е Тамар. Означава „палма".

Иначе има грузинска царица с това име, която е канонизирана за светица и се почита на 1 май. Познавах грузинка с това име. Името ми харесва.

# 49
В две ръце гласувам "ЗА", харесвам името, познавам една Тамара.
За мен подобно име не търпи галени обръщения, хубаво си е само по себе си и не е толкова дълго, че за де нуждае от кратка форма.

# 50
  • Down south
Опитайте с бащата неколкократно да произнесете името и вижте, как ви звучи. Звънко, нежно, приятно, галещо или не чак толкова.
Дайте име, което ще изричате с удоволствие, без да има нужда да го съкращавате и умалявате, за да го направите "удобно"

Скрит текст:
Тамара ми звучи някак тромаво

# 51
На Сарина в училище ще и викат СЕрина.
Тамара е много старо еврейско име. Не е лошо, но се свързва с рускини. Също като Ирина, което е гръцко

# 52
Гласувах с не . Бих предложила Татяна или Траяна .

# 53
Гласувах с ДА, но аз бе бих кръстила детето си така, заради асоциацията с рускини.

# 54
На мен лично не ми харесва. А относно имения ден - от типа имена е, за които само вие и бабите ще знаете, че празнува.

# 55
Харесва ми. И докато четях темата и името ми звучеше в главата, все повече и повече ми харесваше. Не мога да преценя дали харесването ми ще е моментно, по-скоро - не, ще ми харесва и занапред. Знам, че е в Русия е било популярно, но звученето му изобщо не е руско, а точно близкоизточно, какъвто е и произхода му.
Кратките Тами, Тара ми харесват за галени.

Тамара ми харесва повече от Сарина, Татяна или Траяна.

# 56
Тамара ми харесва.
Тереза ми е подобно някакси, може да ти хареса.

# 57
Харесва ми. Не е срещано в България, но какво от това, не си падам по масовите.
Мога да предложа и друго непопулярно в днешно време име, което си има имен ден (12.01) - Татяна. Гръцко е по произход, среща се сред 50-годишните.
Ирина също е класическо и рядко, има имен ден, мисля, че през май.
Марина - срещам го рядко сред децата, има имен ден лятото, 17.07, ако не греша. Св. Марина е голям празник.

# 58
  • София
Възприемам Тамара нормално - не бих си кръстила детето така, не ми харесва супер много, но и не ми е неприятно, нито пък е странно за България, макар да е рядко срещано. Галеното Тара, макар чисто звуково да звучи добре, не ми допада заради значението - на български думата "тара" означава теглото на опаковката на дадена стока. За именния ден на Тамара ще се сещат основно хората от най-тесния семеен кръг.

Търсите ли конкретно имена със С и Т (като харесаните Сарина и Тамара), за да кръстите детето на някого? Със С от по-рядко срещаните имена харесвам Сандра, Стефания, Савина, Сузана, Сирма, а с Т рядко срещани имена, които ми допадат, са Тиана, Тереза.

# 59
Възприемам Тамара нормално - не бих си кръстила детето така, не ми харесва супер много, но и не ми е неприятно, нито пък е странно за България, макар да е рядко срещано. Галеното Тара, макар чисто звуково да звучи добре, не ми допада заради значението - на български думата "тара" означава теглото на опаковката на дадена стока. За именния ден на Тамара ще се сещат основно хората от най-тесния семеен кръг.

Търсите ли конкретно имена със С и Т (като харесаните Сарина и Тамара), за да кръстите детето на някого? Със С от по-рядко срещаните имена харесвам Сандра, Стефания, Савина, Сузана, Сирма, а с Т рядко срещани имена, които ми допадат, са Тиана, Тереза.

Не, по принцип на никого не желаем да я кръщаваме, искаме да си има свое име лично индивидуално ( до колкото е възможно). Благодаря за предложенията, Сандра и Стефания всъщност фигурират измежду изборите ми така да се каже. Имам пък баба Стефанка. Тиана също звучи интересно. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт