Майчинството счетоводно - 100

• 35 312
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Питах дали мога от неплатен отпуск (за гледане на дете) мога да изляза в болничен (бременност, 3-4 месец). След като мога, спира ли се неплатения, трябва ли да подписвам нещо?

# 316
  • София-Младост
Здравейте! Питах дали мога от неплатен отпуск (за гледане на дете) мога да изляза в болничен (бременност, 3-4 месец). След като мога, спира ли се неплатения, трябва ли да подписвам нещо?
Можете, прекъсва се неплатения. След това отново си подавате молба за неплатен.

# 317
Става въпрос за излизане в болничен за бременност за постоянно, до края на бременността
Можете, прекъсва се неплатения. След това отново си подавате молба за неплатен.

# 318
  • София-Младост
Отговорът пак е същия. Болничният лист прекъсва неплатеният отпуск Simple Smile Нищо не подписвате. Другия вариант е да сте си изчислили точно дните в неплатен до самото започване на 45 дневния болничен.

# 319
О не, неплатения е до 2-3 седмици. Предпочитам разбира се в болничен да изляза, отколкото в неплатен. От 4 месец до края на бременността.
Отговорът пак е същия. Болничният лист прекъсва неплатеният отпуск Simple Smile Нищо не подписвате. Другия вариант е да сте си изчислили точно дните в неплатен до самото започване на 45 дневния болничен.

# 320
Знаете ли в какъв срок от подаването се изплаща еднократната помощ при раждане?

# 321
3 години е от социалната.

# 322
Около 15-то число на следващия месец.

# 323
Здравейте! Имам едно бързо запитване. Днес разбрах, че работодателят ми още не е подал продължението на 45-дневния болничен (преносих) и 42-дневния, издаден от болницата. От НОИ казаха, че днес е крайният срок за подаване от работодател. Писах на работодателя (понеже са в Полша и нямам телефон за контакт), но не знам дали ще реагират. Въпросът ми е, ако изпуснат срока днес и подадат няколко дни, след крайния срок, какво се случва? Ще ми изплатят ли от НОИ обезщетението и има ли някаква процедура? Много благодаря! Heart

# 324
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Имам едно бързо запитване. Днес разбрах, че работодателят ми още не е подал продължението на 45-дневния болничен (преносих) и 42-дневния, издаден от болницата. От НОИ казаха, че днес е крайният срок за подаване от работодател. Писах на работодателя (понеже са в Полша и нямам телефон за контакт), но не знам дали ще реагират. Въпросът ми е, ако изпуснат срока днес и подадат няколко дни, след крайния срок, какво се случва? Ще ми изплатят ли от НОИ обезщетението и има ли някаква процедура? Много благодаря! Heart

Да, ще ги изплатят, просто с някакво закъснение, според това кога ще бъдат представени в НОИ.

# 325
Не е задължително работодателят да е закъснял - може да е входирал БЛ в март.

# 326
Много благодаря!

# 327
Здравейте,
Следният казус:
Майчинство, което изтича на 30.3
Може ли да се пусне предизвестие за напускане на 14.3?
Така че да се започне нова работа на 14.4
И също, длъжен ли е работодателят да изплати отпуските за двете години майчинство + дните отпуск от януари до март тази година?

# 328
Може.
Да, длъжен е.

# 329
  • София
Здравейте,
Следният казус:
Майчинство, което изтича на 30.3
Може ли да се пусне предизвестие за напускане на 14.3?
Така че да се започне нова работа на 14.4
И също, длъжен ли е работодателят да изплати отпуските за двете години майчинство + дните отпуск от януари до март тази година?
Предизвестието го пуснете още днес /12.03/ или най-късно утре /13.03/. Съгласно Кодекса на труда "Срокът на предизвестието започва да тече от следващия ден на получаването му." Т.е. ако подадете предизвестието на 14.03, срокът на предизвестието ще започне да се брои от 15.03 и няма да ви излезе сметката със започване на нова работа на 14.04.

Общи условия

Активация на акаунт