Майчинството счетоводно - 100

• 35 256
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
За да са породени, т.е. да ти се застъпват двете майчинства, трябва излизането в 45 дневния болничен да е преди първото дете да навърши 2г (в твоя случай точно така ще стане).
Ако ти се застъпят двете майчинства, дохода от който ще се изчисли второто е този, от който е изчислено първото.

# 406
Като свършат болничните (135дни), подаваш заявление за ползване на остатъка до 410тия ден и едва след това ти е заявлението до 2те години
Тези всичките при работодателя ли се попълват?

# 407
  • В полите на Пирин планина
Като свършат болничните (135дни), подаваш заявление за ползване на остатъка до 410тия ден и едва след това ти е заявлението до 2те години
Тези всичките при работодателя ли се попълват?

Да. Представете и акт за раждане на детето.

# 408
Много ми е рано още. Просто с първото бях самоосигуряващо се лице и всичко свърши счетоводителката и едно, че беше отдавна и второ, че с нищо не съм се занимавала, всичко, което чета тук, се опитвам да го навържа в някаква последователност.

# 409
Здравейте. Планирам преди раждането да не ползвам 45 дни болничен, а 2 седмици преди термин да си пусна платен отпуск. Какво ще се случи ако родя докато де юре съм в отпуск, трябва да поискам да бъде прекратен, за да започне да тече болничния в същия ден ли? Благодаря 🥰

# 410
Здравейте. Планирам преди раждането да не ползвам 45 дни болничен, а 2 седмици преди термин да си пусна платен отпуск. Какво ще се случи ако родя докато де юре съм в отпуск, трябва да поискам да бъде прекратен, за да започне да тече болничния в същия ден ли? Благодаря 🥰

От деня на раждането ще Ви бъде издаден болничен лист, който автоматично прекратява платения отпуск.

# 411

От деня на раждането ще Ви бъде издаден болничен лист, който автоматично прекратява платения отпуск.
Много благодаря!

# 412
Най лесно става онлайн. Аз преди месец така си извадих номера. Първо си свалете приложението на Evrotrust. Там е малко по-дълга регистрацията, но това ти е безплатен електронен подпис. Вече няколко лизинга за стоки съм подписвала с Evrotrust. После в сайта на НОИ има описание как електронно да се заяви, става много бързо.

Много благодаря!

# 413
Здравейте!
Надявам се да може да посъветате. Предстои да си сменя адреса на личната карта. Това дали ще създаде проблем с Ной и изплащане на болнични или майчинство?

# 414
Здравейте!
Надявам се да може да посъветате. Предстои да си сменя адреса на личната карта. Това дали ще създаде проблем с Ной и изплащане на болнични или майчинство?

Пише се НОИ - Национален осигурителен институт.
Смяната на адреса няма връзка с обезщетенията за бременност и раждане.

# 415
Здравейте!

Евентуално на лекаря издаващ болничните да кажете за промяната. Когато сменях фамилията поради сключен брак не им беше излязло в системата. Не знам до каква степен има отношение смяната на адреса, но аз бих казала за всеки случай да го оправят.

# 416
Благодаря!

Хаха благодаря и за забележката,  Йнститут .. знам, че не се пише така Sweat Smile

Здравейте!

Пише се НОИ - Национален осигурителен институт.
Смяната на адреса няма връзка с обезщетенията за бременност и раждане.

# 417
Хаха, ама нали знаете все пак кой е Ной?! 😁👌
Моля.

# 418
Хахаха ох много смешно ми стана Heart браво Joy

Хаха, ама нали знаете все пак кой е Ной?! 😁👌
Моля.

# 419
Здравейте. Изчетох темата, но има неща, които не разбирам, и затова реших да попитам за моя конкретен казус.

Бременна съм и поради медицински проблеми се наложи да лежа в болница и съотвенто да изляза в болнични много рано. Скоро ще ми изтекат 180-те дни болнични и имам дупка от около три седмици до 45-те дни преди термина за раждане. Не съм в състояние да се върна на работа физически. Мога да си пусна отпуска, но познати ми казаха, че ако имам прекъсване на болничния, това ще повлияе значително на размера на майчинството и е по-добре да мина през ТЕЛК. Аз лично не намирам обяснение за това, но видях подобни мнения и в тази тема. Поради това реших да попитам дали е вярно.

Не знам дали има връзка със случая, но от началото на годината имам леко увеличение на заплатата и съответно болничните са по-високи. Ако си пусна отпуска, няма ли това да повлияе положително на майчинството заради по-високата сума, която ще взема за тези три седмици?

Общи условия

Активация на акаунт