За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 179
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • Замък сред облаците
Защото не се спира, за разлика от аспирина при зацапване.

# 691
Момичета, не е точно по въпроса за бебеправене, но засяга АГ, а вие сте запознати. Може ли да се прави профилактичен преглед и колкоскопия в ден 1 от цикъла? Бях си записала час за днес, но ми дойде сега....Чудя се да ходя ли.

# 692
Колпоскопията мисля, че се прави на чист ден. Иначе на УЗ преглед не пречи цикъла.

# 693
Лорейн, честито, сигурна бях, че ще имаш ембрионче на този преглед
Blush .
Кенди, този месец си пусках железния панел във Вита точно, с феритин 17 съм и хематологът каза, че няма смисъл да пия желязо. Ако съм искала, да съм си вземела билкова кръв. Еми не съм си, ужасна е. Та твоят резултат е чудесен, според мен. Хайде дано да е успешно хистерото и скоро да развееш пак положителен тест за бременност!

# 694
Защото не се спира, за разлика от аспирина при зацапване.
Малко не съм съгласна само, ако има тромбофилия и консултирано с хематалог . От първият ден на зацапване спрях аспирин, после изкървих спрях фракси и след 20 дни няма нищо вече.

# 695
Лорейн, честито, сигурна бях, че ще имаш ембрионче на този преглед
Blush .
Кенди, този месец си пусках железния панел във Вита точно, с феритин 17 съм и хематологът каза, че няма смисъл да пия желязо. Ако съм искала, да съм си вземела билкова кръв. Еми не съм си, ужасна е. Та твоят резултат е чудесен, според мен. Хайде дано да е успешно хистерото и скоро да развееш пак положителен тест за бременност!
Тирамису ❤
Ами ще видя какво ще го правя. То е баш след доста сочен цикъл това изследване. Имам едни ампули Tothema останали, ако са в годност мога да ги доизползвам. Колко е свободното желязо при теб?

# 696
  • Замък сред облаците
Мис Каприз, въпросът е от какво е кървенето, терапията правилна ли е и т.н. Пак не е под общ знаменател. Аз имах кървене от отлепване заради прием на аспирин (грешна терапия за моите мутации), назначена от АГ и се смени веднага с НМХ при прокървяването от хематолог. Паралелно обаче се назначава прогестерон в този случай.
От НМХ при правилно назначение за правилните мутации не се кърви, освен ако не се стига до рядкото усложнение тромбоцитопения. Етиологията на кървенето, ако е друга, се назначават кръвоспиращи и НМХ не се спира. Това ми опитът с хематолозите, единият ит които професор и национален консултант.

So close, на чист ден преди О е най-добре колпоскопията.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 09:23 от АА

# 697
Освободих 1 място за безплатен преглед за превенция на рака на шийката на матката във Вита 2. За 10:30 беше, днес. Ако случайо някоя мацка иска, може да иде тогава, ако ви е близо.
Само се обадете на телефона им.
 Извинете ме за офтопика.

Иначе имах 2 пъти кървене в ранна бременност и соирах клексана само за 2 дни. При мен не беше сигурно защо кървя, имах хематом до сака.

# 698
  • Замък сред облаците
Ако е хематом между сака и стената е отлепване.

# 699
Кенди, много се радвам,че е минала хистероскопията, дано днес се чувстваш по-добре! Ти вече вкъщи ли си си? 🙂
Лорейн, браво за прегледа! Всичко да върви хубаво и леко оттук нататък! 😊
На мен цикълът вчера ми беше доста, доста силен, а днес почти нищо вече... трети ден от началото. Чудя се вече дали не е проблем, че е така силен в началото и после рязко намалява...

# 700
И при мен цикъла тотално се промени след бременността, преди беше умерен 5 дни, а сега ден и половина супер силен и вече на 4 ден няма никой...и аз се чудя дали не е проблем

# 701
Само се включвам да кажа, че АА е напълно права и НМХ не се спира при кървене!!! Разбира се, трябва да се направи консултация с хематолог, но в никакъв случай не се спира терапия, защото АГ така е решил! Спира се само аспирин.

# 702
Кенди, много се радвам,че е минала хистероскопията, дано днес се чувстваш по-добре! Ти вече вкъщи ли си си? 🙂
Лорейн, браво за прегледа! Всичко да върви хубаво и леко оттук нататък! 😊
На мен цикълът вчера ми беше доста, доста силен, а днес почти нищо вече... трети ден от началото. Чудя се вече дали не е проблем, че е така силен в началото и после рязко намалява...
Вкъщи съм, беше еднодневен ивент. Днес имам някакви усещания за опъване и тежест, вчера ме натъпкаха с какво ли не за обезболяване ама днес ще я карам на самотек. Евентуално да се черпя една супозитория Профенид.
За цикъла - и моят преди бременността от 2023 беше равномерно намаляващ за 6-7 дни. Сега е.. абе я остани без кръв тука за 2 дни, пък после ще видим как е. На 4ти ден се будя с нищо на превръзката, нищото преминава в някаква кафява измишльотина за 2-3 дни още.

# 703
Аз имах такава особеност в цикъла по едно време един чист ден към 4ти ден и после пак тече мъничко. Посещавайки репрото в чистия ден ми каза, че матката е в спазъм или нещо такова. Така и не разбрах какво точно беше.

Момичета дайте предложения за заглавия за по-следващата тема (ще е след средата на февруари в тази скорост на писане, та нещо ранна пролет, баба марта или неутрални за сезона неща)

# 704
Защо са ми лалета и зюмбюли, щом това пролетно ЧХГ е двойно.

Пролет ми е на душата, пролет за нов живот и бъдеще за трима.

Общи условия

Активация на акаунт