За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 168
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Vss, не си невежа! Не ти се е налагало да знаеш и дано никога не се налага! Heart

# 676
Момичета, минах днес на преглед в Надежда. Видяхме ембрионче с пулс и си отговаря точно на 7+4 (по календар е 7+2, но О ми беше на 12ти ден, така че всичко е точно)! ☺ Още не мога да повярвам, последните дни толкова напрежение събрах… доктора като ми показа образа на ехографа, се разревах от облекчение! Обаче, има две неща, дето ми каза на прегледа и сега им се чудя - слагам в скрит текст:
Скрит текст:
Едното е, че според него с моите мутации не трябва да си бия фракси, а да взимам аспирин. Аз знам, че принципно в Надежда не са фенове на тромбофилията. Консултирала съм се с генетичката им и тя каза твърдо никакви НМХ. После бях ходила при ангиолог на друго място, тя пък каза аспирин и натаспин. И накрая хематолога (д-р Тончев) препоръча да си бия фракси 0.4. Знам, че и друг път тук се е коментирала темата, честно казано май да се доверя на Тончев, ама… кажете и вие какво мислите. Реално, никой досега не ми казва фраксипарина крие ли някакви рискове ако го взимам без да е необходимо…
Второто нещо, докторът каза да почна да пия комбинирани витамини. Аз съм чувала доста противоречиви мнения за приема на витамини в ранните месеци на бременността, та се чудя дали да не си направя първо едни изследвания, и вече ако имам някакви липси, тогава да почна…. Евентуално омега 3 може да почна отсега, че напоследък не ям много риба и семена, пък доктора изрично натърти на нея колко била важна.

# 677
  • На изток от Ада
Лорейн радвам се ! Слушаш Тончев ! Комбинираните са с по -малко количество и не метилирани фирми

# 678
  • Замък сред облаците
Лорейн, за да кажем мнение припомни какви ти бяха факторите. За едни трябва НМХ, за други аспирин. Не става да кажеш “имам тромбофилия, кажете какво да взимам”. It doesn’t work that way Simple Smile

# 679
Браво, Лорейн! По повод скрития текст, ето и моя (споменавам данни от епикриза след късен аборт):
Скрит текст:
имам нискорискови тромбофилии, след аборта, преди да почнем с новите опити ходих на консултация при Паскалева. Преди това при генетиците в Надежда - и при двата разговора казаха, че тия специално не носят риск, да не се набърквам в тоя филм с такава профилактика. Обаче сегашното репро като изчете описанието на плацентата в епикризата каза, че находките са типични за точно такива мутации и по-добре да има профилактика. С това мога да съм полезна.

Сега един открит текст. Този феритин мизерен ли е? Май е мизерен. За първи път изследвам.

Желязото беше 20.6, реф. 5-24 umol/l

# 680
Лорейн, много се радвам! За тромбофилията си слушаш хематолога. Почваш терапията и се проследява на 3 седмици коагулация.  Терапията се коригира съобразно резултатите.
За витамините, вече имаш пулс, може да си пуснеш изследвания на основните витамини и да пиеш в подходящи дози. Подсещам и щитовидните хормони да изследваш.

# 681
lorrain, супер новини! Поредното доказателство, че не трябва да отписваме нещата на база един преглед! Всичко да е наред занапред Flowers Four Leaf Clover

На мен ми се види ок феритина, candy

# 682
АА, да, взимам си бележка 😀. Прикачвам мутациите в скрит текст.

Candy, не ми изглежда чак мизерен, но нямам представа какви са препоръчителните нива.  За справка, моя феритин излезе 68 и Тончев каза, че бил добре.

Скрит текст:

# 683
  • Замък сред облаците
За НМХ си. Понижената фибринолитична активност се компенсира от инжекциите - действат като фибринолиза, разбивайки слепените тромбоцити. Аспиринът е с друго действие.
НМХ също имат отношение към VEGFA и TAFI гените, но не мога да обясня какво беше точно, трябва да потърся.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 19:04 от АА

# 684
Аз да кажа за феритина, че е добре да е около 60 преди Б, той показва запасите в организма, които при Б се изчерпват много по-бързо.

Сега се редактирам за Лорейн ❤ Много, много прекрасни новини, до края само такива да ни носиш! Аз бих се доверила на Тончев за терапията, той не е фен на презастраховането с НМХ и ще ти предпише, ако наистина има нужда.

# 685
Lorrain, и аз мисля, че си за НМХ, както казва АА. Не бих се поставяла под риск, както и бебето. И на мен някои лекари ми казваха преди бременността, че не са ми рискови мутациите. Ама си биех клексана, както моят АГ каза. И като пуснах изследвания да видим ПКК, СУЕ, Анти Ха и други, се оказа, че съм за по-високата доза Клексан с напредване на бременността, защото някои показатели бяха гранични. Смятай без терапия какво би могло да стане...

# 686
Аз не съм виждала фертин повече от 22, затова ми се струва сигурно супер Grinning

anigo, пропуснах - супер гадно звучи това. Надявам се да е еднократно, а не всеки цикъл да се сблъскваш с такива проблеми.

# 687
За феритин знам, че трябва да е поне килограмите ти плюс 20 като стойност.

# 688
Кенди, дай по спиди малко желязо. Моето е 5.8 , а феритинът при горна 150, моят е 171 Grinning но това беше според мен заради завишените чернодробни..

Lorrain, ето че се нареждат нещата! Все хубави новини да имаш от прегледите!
 Hug

2402, ще помисля и прочета какво да добавят/махна и да видим ще се потрети ли..

# 689
Всичко приемам и утрогестан слагам, винатим Ц, Геритам, на фраксипарин 0,4 съм също. Вливките на Интралипид и 3гр Kiovig минах миналта седмица.
Прогестерона миналата седмица ми беше добре, не съм пускала пак
Защо слагаш фракси при кафяво зацапване

Общи условия

Активация на акаунт