За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 176
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Всичко приемам и утрогестан слагам, винатим Ц, Геритам, на фраксипарин 0,4 съм също. Вливките на Интралипид и 3гр Kiovig минах миналта седмица.
Прогестерона миналата седмица ми беше добре, не съм пускала пак

# 556
  • София
Ягодке, историята знае за много успешни бременности с кървене или зацапване. Не мога да дам съвет различен от това да се опиташ да си максимално спокойна. Ако е някаква утеха знам, че кафеникаво е стара кръв, може да е от излюпването на лигавицата при прикрепване на ембрион.

# 557
Ягодке, наистина ти беше страхотен, щом сега и взимаш допълнително няма как той да е проблемът. Щом и АГ-то не е видял хематом или отлепване остава само да чакаш да изчезне зацапването от само себе си. Изпълняваш си и терапиите, както са ти предписани, така че правиш всичко, което се очаква от теб. Възможно е ембриончето още да се намества и от това да е зацапването. Пожелавам ти в най-скоро време да спре, че да можеш отново да се успокоиш! Green Heart

# 558
  • На изток от Ада
Иначе ние имане годишнина от сватбата днес ! 9г

# 559
Nasi, честита годишнина! Да се разбирате и обичате много, а нека скоро получите най-хубавата новина.

Ягодке, кървенето може да е от различни неща - хормони, недостатъчен прогестерон, разтягане на матката, хематом до сака, отлепен плоден сак и др. Аз имах зацапване 2 различни пъти при ранна бременност. Втория път лежах за задържане в болница. Като цяло е добре да си в покой, да не вдигаш тежко и без много пътуване с кола. Имаш ли тромбофилия?

# 560
Аз имах такива зацапвания - on and off до към 8ма седмица. После спряха. Към 12-13та пак се появиха за малко. Била съм през цялото време на 3*200 утрогестан.
За това през първите седмици докторът си каза, че е от самото имплантиране (особено ако е кафяво), изтича си поетапно. Почивай си, Ягодке, следете се с доктора и само хубави неща да предстоят.

Наси, дълъг семеен живот и много общо щастие!

# 561
  • Замък сред облаците
Ягодке, ако искаш тая бременност спри геритамина. Ретинилът в него е противопоказен за бременни! Има и тератогенно действие (предизвиква аборти, малформации).

# 562
  • На изток от Ада
Права е АА!

# 563
Ягодке, при много жени се случва! Стискам палци всичко да е наред! Щом взимаш Утрогестан ще е.
Честито за годишнината! Много хубави поводи за радост да имате!

# 564
Много благодаря на всички за успокоенито и за споделения опит Heart

hardcandy И Аг-то това ми каза, че при много жени се случва при самото закрепяне и може да си ми е в първите месец (а така искам да го няма и малко да си отдъхна). Мен просто все ми стои в главата това, че преди да забременя ходим при друго АГ което ме убеди, че лигавицата ми е много тънка и асбурд да се случат нещата.

АА Много ти благодаря Heart Нямах никаква идея за това, изписаха ми го и на доверие го взех Confounded Веднага го спирам. А според теб това че съм го пила 4-5 дни трябва ли да ме притеснява или да го спра и да не го мисля за сега Sad

# 565
Наси, семейно щастие пожелавам!
Ягодке, и аз си помислих, че Геритам не би трябвало да приемаш. АА е абсолютно права. Желая ти спокойна бременност!
Инферия, Нека тази снежинка бъде вашето бебче!
Прего, имам толкова думи в речника си за този господин, но за съжаление не мога да ги напиша. Колкото и да искаме да не ни пука, когато има такова поведение неминуемо ни поразтърсва. Имаш моята подкрепа и пожелания за сбъдване.

# 566
  • Замък сред облаците
Не се притеснявай за 4-5 дни, но АГ ли ти го изписа?!? Безопасно е да приемаш бета каротен и вит Е (в ниски дози). Но масово всички кадърни лекари знаят и предупреждават вит А под форма на ретинол, ретинил и другите ретиноиди да НЕ се използва дори под кожни форми, пък камо ли през устата заради високият риск за плода.
Нали за Геритамин иде реч? Че намерих едно Геритам за простата и пикочен мехур, което не се предлага у нас под това име, а в чужбина.

Прего, не се включих вчера щото освен клетви на акъла друго не ми идват по адрес на тая отрепка.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:37 от АА

# 567
Ягодке, може да е непоискан съвет, но освен Утрогестана и Фолиевата, които са задължителни, вземи си Биозин Мама за имунитета и умората, а може и някои от витамините за бременни. Но наистина Геритамин не е ок. Има толкова много варианти на витамини за бременни.

# 568
Какъв е тоя доктор, който изписва витамин А при бременност..?

# 569
  • Замък сред облаците
Всъщност вит А е важен за тъканите и размножаването на клетките, но натуралният вариант синтезиран от нашите тела (бета каротен му е прекурсор), докато синтетичният вит А - ретиноидните форми, са токсични.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:46 от АА

Общи условия

Активация на акаунт