За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 176
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Няма изобщо място за стресиране. Те не винаги показват някякво тенденциозно нарастване на Lh, по което да си 100% сигурна, че днес е 10, утре 20, значи вдругиден ще е 30 образно казано. Има и случаи които 2 дни стои теста почти положителен, но ову няма, защото жената е със СПКЯ примерно. Зависи и колко вода пиеш и конкретно в твоя организъм в кое време на денонощието е пикът, защото и тук няма единно правило.🤗

# 661
Белийв, не искам да го приемаш като нападка, но всички ти казваме да пуснеш ЧХГ и прогестерон, ти само слушаш тия доктори, дето....няма да казвам какво. Ние ти даваме акъл, защото почти всяка от нас е минала през подобни моменти и
 се опитваме да помогнем. Ти пусна доколкото помня 2 пъти ЧХГ като първия беше 222, а втория 289 или нещо подобно. Вижда се, че хем няма удвояване и нещата не вървят добре, освен това ЧХГ беше ниско за толкова дни закъснение. НО, при ИМБ е характерно едно леко покачване, спадане, задържане на едно ниво, затова се пускат ЧХГ през 48 ч, да се види накъде върви. Биохимични аз съм имала 3 пъти и винаги при мен поне, ЧХГ върви само надолу, не се качва, не се задържа, върви си прогресивно надолу. Има и редки случаи в които при нормална Б има леко покачване, но после дърпа , обаче са по-скоро изключения.
 Мисля, че Канди имаш такъв случай странен, дето имаше кървене, пък следиха ЧХГ, за щастие беше малкия дявол, но проследяването на ЧХГ и прогестерон е задължително в твоя случай. И какви са тия доктори, единия дава Прогестерон, после го спира, пак пак почва с Прогестерон пък да правиш аборт. То не се прави аборт с прогестерон, защото неговата функция е да задържа бременността, дори и тя да е нездрава. Как ще иска да го изхвърлиш, пък в същото време си на прогестерон. И този сак расте ли, смалява ли се, мери ли го? Може и да бъркам нещо, може и да си пускала ЧХГ, извинявам се, ако не помня. Задължително преди всякакви хапчета, дори и за аборт, ЧХГ, прогестерон и измерване на сака.

# 662
И двамата АГ го измериха ... С размер 7 мм... Водя се в 5-6 г.с.

# 663
  • На изток от Ада
Не бъркаш Селсера , и аз това помня!
Това мира фертилити съм го гледала. Да дадеш отзив.

# 664
v, бързо да го овладявате обрива и дано пък не пречат лекарствата на подготовка за трансфера. На мен след имунологичните изследвания миналата година ми назначиха да почна кортикостероиди 30 дни преди трансфер (което няма да направя, но явно не пречи приема).

salsera, и аз съм го заглеждала това устройство, но сметнах, че с моите цикли с дължина 35 до 100 дни ще се разоря от тестване. Но ми е интересно да дадеш отзиви. За късия цикъл при теб обаче нямам предположение.

belive, с две ръце и два крака подкрепям другите момичета. Ти си с дълъг понякога, май това ти беше и първия цикъл без дуфастон, не се знае въобще кога ти е била О. Виж поне с прогестерона как се движат нещата.

candy, супер интересно ми стана за това жълтото, защото на моята първа хистероскопия видях едно такова, но не сме го коментирали. Но пък същевременно съм нямала скоро бременност, та едва ли е същото. Айде след първия преглед да се похвалиш с ясен план и това да беше последната спънка по пътя!

soulshock, продължавай да тестваш. Другите хубаво са го обяснили.

слънце,  по-скоро сезона е такъв и е съвпадение. Просто от ноември до март си е пълно с вируси всякакви.

# 665
Кендито Heart

beLive, без ЧХГ и прогестерон не знам как ще стане. Ако е почти към нула това ЧХГ и изкуствено да задържаш нещата не е ок. За лекарите няма да говоря.. Flowers Four Leaf Clover

Salsera, имах такъв случай. Беше киста на жълто тяло, ходих на преглед. 10 дни след предполагама О тръгва кръвотечение, свърши и ми тръгна наново на датата. Спонсорирах търговията с превръзки Kissing Heart

# 666
Аз съм абсолютно съгласна със Салсера! Тук вече не говорим за мерене на ЧХГ и прогестерон, щото “ми е любопитно”, а за да се знае какво се случва и да се реагира по възможно най-адекватния начин. И да, по принцип е редно да се слуша лекаря, а не група жени в онлайн форум, ама за жалост всички имаме много негативен опит и се опитваме да помогнем адекватно. Дано не се приеме като някакво вмешателство, най-малкото пък искаме да те напрягаме. Аз продължавам да стискам палци за едно малко чудо ❤
Кенди, бързо възстановяване и бързо обратно в играта!
Наси, кога беше О? Май реално имаш още време до Ц и все още има шанс.

# 667
  • На изток от Ада
Кенди Heart
Дудъл ми не , О беше на 10 !

# 668
BeLive1211,според мен сте в повече от 5-6 г.с.
И на двамата АГ-та не бих имала вяра.
Потърсете друго мнение,не е лошо и да се вслушате в съветите на съфорумките.
Изчакването при лош развои на събитията не е най-доброто решение.

# 669
Понеже знам, че тук има и други жени с ендометриоза, ще сложа преживяванията си последната седмица в скрит текст и се надявам информацията да е полезна, за да не откачите като мен

Скрит текст:
Декември 5 дни преди М вдигнах температура с повръщане, този месец 2 дни преди М пак температура, но с диария. Не е два месеца червен вирус, както ми обясняваха, а симптоми на ПМС, най - вече повлияни от ендометриозата.
Та на трети ден от цикъла реших да пусна полови хормони заедно с чернодробни ензими, СУЕ и CRP и други неща. Асат и алат тройни цифри, показателите за инфекция страшно нагоре. Три дни по-късно, като ми свърши ( днес) ги пуснах пак. Подчертавам, че не съм пила никакви лекарства.
 За сравнение:
3ден от цикъл CRP 30 при референтна стойност 5, днес е 6.2;
Асат 133 при референтна 32, а днес 39.2;

Ендометриозата е възпалително заболяване и явно по време на цикъл бута и чернодробните, както и показателите за инфекция в организма.

Иначе бях при гастро, на гинеколог, снимка на бял дроб ми правиха. Говореха за камък в жлъчка и/или хепатит....
Бях откачила, но на своя глава реших да ги повтаря пак и да.. всичко влиза в норма след като ми свърши.
Кендито много ми помогна също:heart:

Естествено, ако изпаднете в подобна ситуация, потърсете лекар, но имайте едно наум, че тази шибана гад (ендометриозата) може да се е развихрила.

Пиша го, защото мен ме побъркаха тези дни и всички отричаха да е от ендото.

# 670
Аниго, ти не я ли махна тази ендометриоза преди една година почти? Аз така помня, че я изчистихте и забременя след това. Да се е възвърнала ли мислиш? Аз не съм запозната с тези неща, ама чак такова влияние да оказва върху ПМС, че чак и чернодробните да ти влошава😳 Не казвам, че не е възможно, просто е поредното ново 20, което научавам от форума и не съм подозирала, че е възможно.

На мен преди време АГ ми изписа кломифен, АГ ми каза, че няма нужда от следене при приема му, тук във форума ме нахокаха, че не се проследявам, отидох и ЗФ, закъснение на Ц, никаква ползва от хапчетата, само вреда.
А говорим за прехвалена АГ с опит над 40 години (която даже е израждала ММ!). За влиянието на щитовидните хормони върху забременяването, също АГ са ми казвали, че не били важни. Пак от форума разбрах, че са. Аз разбирам, че защото се вижда сак, белийв смята за ненужно да пуска ЧХГ, но аз определено вече съм с едно на ум за съветите на АГ-тата и че ако сама не помисля за себе си, едва ли някой ще го направи..Белийв, каквото и да решиш, стискам палци всичко да се развие добре 🙂

# 671
  • Замък сред облаците
С 40г опит значи че е учила преди 50г близо и реално надали е проследила обстойно новостите в ендокринологията и гинекологията в последните 10г, които съществено оборват познанията по медицина от 20 век. Сори, ама това е реалността с българските лекари. Единици са тези, следящи изкъсо текущото развитие на областта си.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 18:47 от АА

# 672
Vss, махаха ми сраствания от ендометриозата, но тя е заболяване, което не се лекува. Клетки от ендометриума се разпростират по други тъкани и органи в тялото + се движат по лимфната система. До живот е,  както се казва. Смекчават се симптомите само.
Може да са тръгнали нови огнища.

# 673
Приемам се за крайно невежа! Наистина не знаех, че така действа, съжалявам! Дано да се намери решение, не знам при кой адекватен лекар да отидеш даже, не са много, както каза и АА.
АА, подкрепям напълно, аз затова и съм си избрала за следене при евентуално Б, АГ с няколко години по-голяма от мен, отдадена на работата си, наясно с тромбофилията и регулиране на дози при необходимост, следи новостите и т.н. От тези с големият опит като години, съм крайно разочарована, а от младите кадри - приятно изненадана 🙂

# 674
  • На изток от Ада
Аз едната Б бях при един млад док вероятно 2 3 г по -голям от мен!Ами спази ми терапията! Също така лекувахме Ешерихия коли...
Следващата бях при светило, не много възрастен но завършил преди 20г. Ми едвам ми изписа нмх, верно нямам тромбофилия,..
Пак имах Ешерихия коли, не била опасна ! Не я лекувахме...

Сега мисля аз ли има Б да се следя при Матев или ддз но в Пловдив

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 18:39 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт