Отговори
# 210
Държанието на Аби е странно. Когато разбра, че са опрели пистолет до Ферит, той полудя от уплаха за него и хукна да провери как е. Но към Суна има големи съмнения. Защо е двата полюса? Аз се надявах, че ще лъже майка си и ще помогна на Корханите, а то...Голям миш-маш са направили сценаристите. Всяка серия разказва различна история.

# 211
ani.zaiche Не зная защо всички така нападат Суна.Завиждала на сестра си,стремяла се към богатство и т.н.Е,ами не мога да се съглася напълно.Суна имаше голяма възможност да измести Асуман и да стане Корхан чрез Фуат.Даже ако се беше "напънала" малко заедно с Ифакат щеше да го постигне.Но тя се влюби в един обикновен шофьор и нищо не я разколеба в тази любов.Избяга с него и беше готова да бъде с него където и да е.Нямаха представа даже къде ще спят на следващата вечер,но тя не се поколеба нито за миг.След това знаете как беше отведена и омъжена за Сафет.Помните и какво преживя там.След "освобождаването" си първа направи крачка към Абидин,но той я отблъсна.Защо никой не си спомни и думите и към него в Мармарис в оня злополучен ресторант?Всички я обвиняват,че целта и мечтите и били само да се омъжи и отърве от баща си.Защо всички забравиха,че същата тази Суна има добро образование,даже се твърдеше,че е отгледана от френска гувернантка и какво лошо има в това да мечтаеш да бъдеш добра съпруга и майка и да имаш подредено семейство,което да не прилича на това в което си израснал?Непременно висшето образование и кариера ли те правят добър човек?Всеки човек си поставя различни цели в живота.Някои искат да бъдат космонавти,някои певци,артисти,танцьори като нея например,а някои искат да бъдат просто само добри хора и да се съберат с такива.След "отхвърлянето" и обаче се появи Кая.Какво и каза Кая?Не ти обещавам приказка,но ще те защитавам от всичко.Не цитирам точно думите му,но нещо от тоя род.Ожени се за него без чувства,но въпреки непреодоляното отвращение от Сафет тя стана истинска съпруга,не само на хартия.Кая не я предаде в нито един момент.Той стоеше като скала до нея.Въпреки,че вече имаше богат съпруг,съпруг който не даваше и косъм да падне от главата и,в нея си остана любовта към сирака,бедния шофьор и така и не обикна другия.Сещам се за една песен."На земята може рая да премести той,но сърцето пак желае теб,единствен мой."Да,Сейран искаше да учи,тя имаше съвсем други цели и мечти.Стремеше се да ги постигне въпреки Кязъм.Въобще на дневен ред не стояха нито съпрузи,нито семейства.След "жестоката" съпротива да я омъжат насила и преживения побой и тормоз,обаче,Сейран потърси спасение в бягството си със Юсуф.Тя видя "спасителен пояс" в него.Предложи му да избягат,да започнат работа даже и да вземат майка му,когато си стъпят на краката.Предложи му без да се поколебае,дали аджеба той после ще и позволи да учи и се развива,както тя си го е мечтала.Разбира се,че не беше уверена,но поне смяташе,че ще бъде с любимия си мъж,а не с непознат.Дали когато е изпитала тръпка за първи път към мъж,в случая Юсуф,не се е стремяла подсъзнателно за спасение от тиранията на баща си?И точно това да е объркала с влюбване и любов?Не зная,но според мен и двете сестри,съзнателно или подсъзнателно очакваха "спасение" чрез съпрузи,гаджета или както искате там ги наричайте.

# 212
В Х се чудят да не е отвлечена, пак.
Иначе превода е подвеждащ, попитах гугъл, на турски е както на английски и не е ясно дали въпросът е в единствено или множествено число.
И още нещо странно. Суна е с жилетка там, където уж е в къщата при Ферит и Сейран ги хваща. В миналата серия е с тази жилетка в бара, но не и след това.
Ееее, ако е отвлечена и Ферит пак хукне да я спасява, ще е супер "оригинално".
До колкото знам в турския няма родове, но числа би трябвало да си има. Сега погледнах и как се спрягат глаголите в турския, т.е. дали се изменят по число и лице. Не е като в английския. Наставката се променя за различните лица, числа и времена, т.е. не е едно и също дали ще кажеш какво правиш ( 2 л. ед. ч) и какво правите ( 2 л. мн.ч.).Суна също е в къщата.
Хич няма да пиша защо може да е с жилетка Суна, че...

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 07:42 от Fi79

# 213
ani.zaiche Не зная защо всички така нападат Суна.Завиждала на сестра си,стремяла се към богатство и т.н.Е,ами не мога да се съглася напълно.Суна имаше голяма възможност да измести Асуман и да стане Корхан чрез Фуат.Даже ако се беше "напънала" малко заедно с Ифакат щеше да го постигне.Но тя се влюби в един обикновен шофьор и нищо не я разколеба в тази любов.Избяга с него и беше готова да бъде с него където и да е.Нямаха представа даже къде ще спят на следващата вечер,но тя не се поколеба нито за миг.След това знаете как беше отведена и омъжена за Сафет.Помните и какво преживя там.След "освобождаването" си първа направи крачка към Абидин,но той я отблъсна.Защо никой не си спомни и думите и към него в Мармарис в оня злополучен ресторант?Всички я обвиняват,че целта и мечтите и били само да се омъжи и отърве от баща си.Защо всички забравиха,че същата тази Суна има добро образование,даже се твърдеше,че е отгледана от френска гувернантка и какво лошо има в това да мечтаеш да бъдеш добра съпруга и майка и да имаш подредено семейство,което да не прилича на това в което си израснал?Непременно висшето образование и кариера ли те правят добър човек?
Скрит текст:
Всеки човек си поставя различни цели в живота.Някои искат да бъдат космонавти,някои певци,артисти,танцьори като нея например,а някои искат да бъдат просто само добри хора и да се съберат с такива.След "отхвърлянето" и обаче се появи Кая.Какво и каза Кая?Не ти обещавам приказка,но ще те защитавам от всичко.Не цитирам точно думите му,но нещо от тоя род.Ожени се за него без чувства,но въпреки непреодоляното отвращение от Сафет тя стана истинска съпруга,не само на хартия.Кая не я предаде в нито един момент.Той стоеше като скала до нея.Въпреки,че вече имаше богат съпруг,съпруг който не даваше и косъм да падне от главата и,в нея си остана любовта към сирака,бедния шофьор и така и не обикна другия.Сещам се за една песен."На земята може рая да премести той,но сърцето пак желае теб,единствен мой."Да,Сейран искаше да учи,тя имаше съвсем други цели и мечти.Стремеше се да ги постигне въпреки Кязъм.Въобще на дневен ред не стояха нито съпрузи,нито семейства.След "жестоката" съпротива да я омъжат насила и преживения побой и тормоз,обаче,Сейран потърси спасение в бягството си със Юсуф.Тя видя "спасителен пояс" в него.Предложи му да избягат,да започнат работа даже и да вземат майка му,когато си стъпят на краката.Предложи му без да се поколебае,дали аджеба той после ще и позволи да учи и се развива,както тя си го е мечтала.Разбира се,че не беше уверена,но поне смяташе,че ще бъде с любимия си мъж,а не с непознат.Дали когато е изпитала тръпка за първи път към мъж,в случая Юсуф,не се е стремяла подсъзнателно за спасение от тиранията на баща си?И точно това да е объркала с влюбване и любов?Не зная,но според мен и двете сестри,съзнателно или подсъзнателно очакваха "спасение" чрез съпрузи,гаджета или както искате там ги наричайте.

Много добре казано Мими - напълно съм съгласна с мнението ти! Отличен аналис си направила. Най-накрая едно адекватно мнение относно Суна. Flowers Hibiscus И аз не разбирам защо повечето я плюят и нападат. За щастие има много хора извън темата, както в България, така и в чужбина, които са видели истинската Суна и разбират, че тя не е лоша. Суна също изстрада много - да тя допусна и грешки, но кой герои не е допускал? Rolling Eyes Суна се влюби в бедния и обикновен шофьор Абидин - избяга с него и не я интересуваше нищо друго. Heart И сега Суна обича своя Абидин и съмненията, която той има в нея в момента я сриват. Sob Дано скоро нещата се изяснят - не искам Суна и Ферит - искам да гледам четиримата приятели Абидин и Суна, Сейран и Ферит както, когато избягаха заедно в гората - щастливи, без злодеи около тях. Подкрепящи се - борещи се за любовта си. Искам да видя нашите любими Абсун и Сейфер отново заедно без изневери, лъжи и трети хора между тях. Това е Hands PrayHands PrayHands Pray

# 214
Хайде, пак "теории на конспирациите".Къде е Сейран?Заминала ли си е?Избягала ли е?Отвлечена ли е?Ами защо просто не предположим,че е отишла в болницата за поредния сеанс от лечението си без да споделя с някого и е излязла преди всички да се събудят?Суна е по пижама,което предполага,че все още са по леглата си.Есме е отишла в стаята на Сейран видяла е,че я няма и е надигнала паниката заедно с Кязъм.Май тук ще разбере Ферит за какво се притеснява Есме.

# 215
Добро утро, мацки! 🫶
Много ми се иска написаното да е истина! 🙏

# 216
  • София
Може, Фи, не знам, на мен гугъл ми каза това

Някой, който знае турски да каже.

# 217
Добро утро. Bell и на мен, но от тези "сценаристи" всичко очаквам и в същото време вече нищо не очаквам. 🤣
Малко АфРам за хубав и усмихнат старт на деня.

# 218
Добро утро,момичета!
Аз вече съм странно спокойна.Чакам да видя какво и как.За въпроса,в множествено число е.Бяхме се записали навремето с една колежка на курсове по турски,заради сериалите разбира се.Не твърдя,че го научих,но доста разбирам и съм наясно с граматиката.Между другото е много приятен и интересен език за учене,пробвайте,ако имате желание.

# 219
Добро утро, дами!
След една безсънна нощ и аз съм странно спокойна. Чакам втория фраг и ако оправят вкуса, който ми остави първият, ще е добре. Ако затвърдят вече показаното, това е само сериал, все пак.
Вече съм дзен. Wink

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 08:38 от Fi79

# 220
  • София
Съжалявам, подведох се от преводача и реших, че въпросът е както се превежда на английски.
Така или иначе, Ферит бяга от Суна във фрага, да видим защо.

# 221
Добро утро, мацки! 🫶
Много ми се иска написаното да е истина! 🙏
Скрит текст:

Здравейте, момичета!😊

Белл, благодаря за фрага с превода!🌹

Аз му вярвам на този профил. Колкото до изчезването на Сейран, нали Афра снощи снима в имението, значи би трябвало да няма изчезване.

# 222
Ще бъдат много щастливи днес ОГМ

# 223
Аййй...Ядосвате ме😁
Рени само ти си ми приятелка 🫣🤗
Аз се качвам на еднорога, този път за Сейфер ❤️🧿...После обаче няма да ви взема с мен, да знаете! След като приживях бурно фрага с превод  реших, че ни меткат по джанките..Демек подвеждат ни 🤫🤔🫣🫣

Но към Суна съм безжалостна...
Двойни ли стандарти долавям, Диче?! Wink
Ааааа, за качването на еднорога всички сме мераклийки, ама Онур не ни дава даже да го зърнем, какво остава да се доближим до него.

# 224
Добро утро,дами Simple Smile Аз преспах и се успокоих. Вече ми е все тая какво ще се случва. Сигурно ще гледам,но няма да е с досегашните ентусиазъм, вълнение и страст. Явно просто ще запълвам част от времето си.
Слагам малко Афрам/Сейфер за разкош Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт