УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 46 729
  • 802
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте,
През Октомври правихме Nifty Pro в Селена.
В Четвъртък беше взета пробата, а на следващата седмица във Вторник сутринта ни звъннах с готов резултат.  Ние не искахме да знаем пола на бебчетата и си записаха предварително, но пола фигурира в резултата под формата на хромозома .
Усмихнат ден.
Здравейте , някой правил ли е пренатален тест в Селена? Каква цена заплатихте ? Пола казват ли го или се заплаша допълнително? Предварително час трябва ли да се запише?
Аз правих миналия четвъртък. Не се налага предварително записване на час. Отивате на регистратура на четвърти етаж и там казвате, че сте за пренатална тест. Носете си снимка от последния преглед, понеже искат възрастта на плода по измервания, а не по дата на последния цикъл. Мен не ме бяха предупредили, че е необходима, добре че си спомнях, че върви 5 дни напред.
1358 лв е цената, питат ви дали искате да знаете пола (не се заплаща допълнително). Резултати излизат след 7-10 дни, аз все още чакам.

Благодаря ви много.А знаете ли какъв е точно теста? Вижън или Nifty Pro?

# 106
Здравейте,
През Октомври правихме Nifty Pro в Селена.
В Четвъртък беше взета пробата, а на следващата седмица във Вторник сутринта ни звъннах с готов резултат.  Ние не искахме да знаем пола на бебчетата и си записаха предварително, но пола фигурира в резултата под формата на хромозома .
Усмихнат ден.
Здравейте , някой правил ли е пренатален тест в Селена? Каква цена заплатихте ? Пола казват ли го или се заплаша допълнително? Предварително час трябва ли да се запише?
Аз правих миналия четвъртък. Не се налага предварително записване на час. Отивате на регистратура на четвърти етаж и там казвате, че сте за пренатална тест. Носете си снимка от последния преглед, понеже искат възрастта на плода по измервания, а не по дата на последния цикъл. Мен не ме бяха предупредили, че е необходима, добре че си спомнях, че върви 5 дни напред.
1358 лв е цената, питат ви дали искате да знаете пола (не се заплаща допълнително). Резултати излизат след 7-10 дни, аз все още чакам.

Благодаря ви много.А знаете ли какъв е точно теста? Вижън или Nifty Pro?
Имам още един въпрос. Аз съм на фраксипарин  всеки ден . Проблем ли е ако съм сложила предният ден?

# 107
Мисля, че трябва да са минали 24 часа от последното поставяне.

# 108
Въпроса ми е към родилите майка секцио в какво се състои прегледа след като родите и ви се полагат два безплатни след това? Гледат ли ви на ехограф, или…? Ще се радвам да споделите

# 109
Въпроса ми е към родилите майка секцио в какво се състои прегледа след като родите и ви се полагат два безплатни след това? Гледат ли ви на ехограф, или…? Ще се радвам да споделите

Здравей,
Прегледа се състои в това, защото е добре да те видят на Видеозон(коремен или вагинален), за да се види в матката да не би да има остатъци от плацентата вътре, защото ако е така трябва да се предприемат действия, за да се отстранят. (Или пиеш дуфастон, за да ти предизвика менструация или т.нар абразио или нещо си такова) Казвам ти го, защото и аз с първото дете се чудех защо пък е толкова важно да се отиде на преглед, но повярвай ми важно е, дори и при естествено нормално раждане пак е задължително. Всичко това, което ти разках ми се случи. Пих дуфастон и после пак бях на контролен преглед след определено време и всичко беше наред.
Надявам се да съм била полезна. Това, което ти ракзах ми се случи в Германия. Не знам, предполагам тук преглед и целта му е пак такава.

# 110

Здравей,
Прегледа се състои в това, защото е добре да те видят на Видеозон(коремен или вагинален), за да се види в матката да не би да има остатъци от плацентата вътре, защото ако е така трябва да се предприемат действия, за да се отстранят. (Или пиеш дуфастон, за да ти предизвика менструация или т.нар абразио или нещо си такова) Казвам ти го, защото и аз с първото дете се чудех защо пък е толкова важно да се отиде на преглед, но повярвай ми важно е, дори и при естествено нормално раждане пак е задължително. Всичко това, което ти разках ми се случи. Пих дуфастон и после пак бях на контролен преглед след определено време и всичко беше наред.
Надявам се да съм била полезна. Това, което ти ракзах ми се случи в Германия. Не знам, предполагам тук преглед и целта му е пак такава.
Благодаря за отговора

# 111
Здравейте!🌞

Имам малко глупави въпросчета... Следя се при д-р Ковачева и на последния преглед (34г.с.)  аз я попитах за следенето на тонове защо тя нищо не казваше... Отговора й беше да отида на тонове и консултация с анестезиолог няколко часа преди следващия ни преглед. Когато я попитах няма ли тя да ме изпрати, отговора беше " Не, ще минеш през регистратурата и там ще те препратят. " Та въпроса ми е: Предварително ли трябва да запиша часове за двете или става и същия ден? И как протичат прегледите...

Много ще съм ви благодарна ако някоя се отзове!🫶

# 112
Д-р Ставрев ме пращаше на тонове след прегледите при него. Не съм се обаждала предварително, просто ходих на съответния етаж (не си спомням кой беше за тоновете, мисля четвърти) и почуквах на вратата и казвах, че съм за тонове. За анестезиолог ходих на регистратурата и те се обаждаха на този който е на смяна, за да дойде в кабинета (на втория етаж). Да ме поправи някой ако съм дала грешна информация за етажите.

При анестезиолога се попълва въпросник, бързо става цялата консултация.

За тоновете се прави запис в продължение на около 20 минути и трябва да се лежи с един колан на корема. Ще ви дадат и един накрайник с копче, което трябва да натискате при всяко движение на бебето, което усетите. Препоръчвам да сте хапнали нещо сладко преди тоновете или да сте пили кафе, за да е будно бебето. Ако не се отчетат достатъчно движения на бебето, ще ви накарат да се разходите и втори път да правите запис.

# 113
Аз също ходех на запис на тонове непосредствено преди преглед при моя лекар, за да може после и той да погледне нещата. Предвиждах си да съм час-час и малко преди прегледа там, тъй като някой път се налага малко да изчакаш за тоновете. Иначе, да, на регистратурата казвате, че сте за тонове и те ви насочат. Мисля, че пети етаж се пада (над етажа на кафето), но аз винаги, когато ходех имаше нещо друго там и ме пращаха в приемния кабинет на родилното за тонове.
Анестезиолог за консултация има, мисля, от 11 до 13 ч. (или от 11:30) на втория етаж.

# 114
Здравейте! В Пловдив кой лекар изражда секцио по метода на Щарк? И има ли някоя, която  е с този метод да ми покаже белега и мнение?

Здравейте, доктор Борислав Иванов извършва секцио по метода на Щарк. Лично аз се възстанових много бързо и безболезнено.

# 115
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, ако проследяването на бременността е при Ставрев, дали се доплаща за избор на екип, за да проведе той раждането и ако не е планово секцио, отзовава ли се ако примерно не е на смяна а и знам че му се налага и да пътува? Тоест раждала ли е някоя скоро при Ставрев нормално и как се случи?
Не се доплаща нищо за избор на екип. Разбирате се с него, като наближи раждането и той ще Ви поеме. Не съм раждала нормално, а секцио по спешност. Но родих седмица преди уговорената дата, водите ми изтекоха посред нощ и му се обадих. Веднага реагира и дойде малко след мен в болницата. Няма значение дали е на смяна. А около датата на раждане дали ще пътува, може да Ви отговори той.
Успех и спокойствие!

# 116
Момичета, знаете ли актуална цена за документите за припознаване на новороденото от бащата? И дали има значение едно или повече са бебетата? (Близнаци, тризнаци)

# 117
Май си е включено в цената за раждане, защото аз допълнително доплатих само преглед при ортопед на изписването.

# 118
  • до най-прекрасния мъж
За припознаване няма отделна такса. Минава служител при родилките и записва имената на детето. От таткото се изисква да отиде да се подпише, когато документите са готови.

# 119
Много благодаря момичета Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт