УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 43 309
  • 802
  •   2
Отговори
# 45
  • Пловдив
Здравейте!
Може ли отзиви за доктор Пепеланов?
Към маййките, водили бебета си на контролен преглед при доктора - доволни ли сте? Споделете впечатления, моля! Simple Smile

Твърде остарели разбирания що се отнася до кърменето, останалото е ок. Мисля, че има доста коментари относно него по-назад. По същество - препоръчва хранене на 3 часа на кърмачетата, което е абсурдно, защото докато са малки е невъзможно да се спазва този интервал, а и не е редно. Моето дете беше качило много малко и неговият съвет беше - кърмете го на 3 часа и ще качва... Сещате се колко абсурдно е. И други неща, свързани с кърменето имаше, но не мога вече да си спомня. Добре че ми е второ и не обърнах внимание. Даже бих посъветвала да не се впускате в полемики, няма смисъл.

# 46
  • Пловдив
Напълно подкрепям мнението на alice_ in_ wonderland1.
Когато водих детето си (първо) на първа контрола след раждането - само ме обърка повече и всъщност не ми даде никакво адекватно мнение относно кърменето. Малката беше наддала явно повече от необходимото по някоя таблица - уточнявам изцяло само и единствено кърмена не по-дълго от 3 минути само от едната гърда, просто с толкова се наяждаше. А той настояваше, без да ме изслуша, че трябва да я храня не повече от 15 минути на гърда на 3 часа, за да не качвала много. Добре, че мъжа ми беше с мен и ме подкрепи тогава, че не е в мен проблема и да не слушам доктора иначе си бях готова да се срина в чуденка какво не правя правилно.
На следващия преглед бяхме при друг д-р и всичко беше супер без да съм правила промени в гледането на детето.

# 47
  • Пловдив
Напълно подкрепям мнението на alice_ in_ wonderland1.
Когато водих детето си (първо) на първа контрола след раждането - само ме обърка повече и всъщност не ми даде никакво адекватно мнение относно кърменето. Малката беше наддала явно повече от необходимото по някоя таблица - уточнявам изцяло само и единствено кърмена не по-дълго от 3 минути само от едната гърда, просто с толкова се наяждаше. А той настояваше, без да ме изслуша, че трябва да я храня не повече от 15 минути на гърда на 3 часа, за да не качвала много. Добре, че мъжа ми беше с мен и ме подкрепи тогава, че не е в мен проблема и да не слушам доктора иначе си бях готова да се срина в чуденка какво не правя правилно.
На следващия преглед бяхме при друг д-р и всичко беше супер без да съм правила промени в гледането на детето.

Ооо, да, и първото ми дете наддаваше много бурно първите месеци, но може би с него съм била шашната и не го отразих, но определено и тогава даде странни съвети. После бях при консултант по кърмене и тя ми помогна, четях и информация до каквато имах достъп и нещата се получиха. Но с второто вече все пак бях в час, а и те са с малка разлика, та определено се възмутих от глупостите в тази част (не коментирам другото, което не се отнася до кърмене). Но моят искрен съвет към авторката е да не се доверява за кърменето, там е хубаво да прочете информация и да не дава да й се натрапват стари разбирания. И  наистина някои кърмени бебета наддават много бурно първите 4-5 месеца, но после се забавя постепенно и нямат проблем с теглото. Баткото е пример, съвсем в норма за възрастта си е.

# 48
Здравейте, момичета🧚‍♀️! Някоя да е минавала лекарска комисия за болничен в ДКЦ Св. Георги на Бул. Васил Априлов? Казаха ми, че болничните не ставали веднага и не било ясно кога ще си го получиш.

# 49
Аз не успях, защото когато отидох, за да разпитам какво е необходимо, не ми казаха, че трябва да се запише час предварително. И съответно, когато пристигнах след време с документите, не ги приеха, тъй като нямам записан час. Така стигнах до комисията във 2-ро ДКЦ.

# 50
Аз не успях, защото когато отидох, за да разпитам какво е необходимо, не ми казаха, че трябва да се запише час предварително. И съответно, когато пристигнах след време с документите, не ги приеха, тъй като нямам записан час. Така стигнах до комисията във 2-ро ДКЦ.

Преди малко бях на регистратура. Питах дали трябва да запазя час и ми казаха, че не е нужно. Изобщо не ги интересува според мен 🫤

# 51
Аз не съм си записала час . Казвам на регистлатура ,че.съм за АГ ЛКК,проверяват по ЕГН дали ми е издадено всичко необходимо и се качвам към кабинета .🙂

Преди малко бях на регистратура. Питах дали трябва да запазя час и ми казаха, че не е нужно. Изобщо не ги интересува според мен 🫤

# 52
Здравейте!
Може ли отзиви за доктор Пепеланов?
Към маййките, водили бебета си на контролен преглед при доктора - доволни ли сте? Споделете впечатления, моля! Simple Smile

И аз подкрепям мнението на съфорумките преди мен. Отидох на 14-тия ден при него за контролен преглед. Пита ме как храня бебето и буквално ми се изсмя в лицето, като му казах, че кърмя. По неговите думи, кърмачките или оставяме децата си да гладуват, или ги правим да са с наднормено тегло, няма средно положение. Получих и 20 минути лекция адаптираното мляко колко било хубаво и как нямало смисъл кърмачките да се пънем, те хората го били измислили вече - храни се на 3 часа и вода се дава. Реално детето ми беше наддало средно - нито много, нито малко, но това не му попречи да ми обяснява колко съм заблудена с кърменето и как няма да стане. А всъщност отидох за съвсем други неща и имах други въпроси, до които не стигнахме, защото беше зает да ми обяснява как бебетата имали колики, щото кърмачките ги тъпчели...

Не знам как консултира родители с по-големи деца, но категорично го избягвайте, ако става дума за съвети за кърмене. Този човек е неадекватен и няма абсолютно никаква идея как се хранят кърмачетата.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 19:10 от leah_ve

# 53
Здравейте. Другата седмица съм на среща с анестезиолозите за планово секцио. Как протича тази среща и сещате ли се важни въпроси които мога да ги питам, защото аз не се сещам?
Също при родители без брак, бащата освен лична карта друго трябва ли да носи?

# 54
Здравейте. Другата седмица съм на среща с анестезиолозите за планово секцио. Как протича тази среща и сещате ли се важни въпроси които мога да ги питам, защото аз не се сещам?
Също при родители без брак, бащата освен лична карта друго трябва ли да носи?
Аз минах консултация с анестезиолог! Попълваш бланка с въпроси и после влизаш в кабинета с нея! Обясняват ти всичко как ще протече и това е!Не съм имала въпроси, защото те са доста изчерпателни и информацията, която ми дадоха беше достатъчна!

# 55
Здравейте , някоя от вас дали знае какво е работното време на д-р Йоана Тачева ? Записах си час днес на място в болницата при нея за 17 февруари в 09:00 часа , но в супер док ми излиза , че тя понеделник е от обяд . Сега съм в чудене аз ли нещо не съм разбрала , на регистратурата ли са се объркали или просто в интернет не излиза цялото и работно време .

# 56
Само лична карта трябва.

# 57
Здравейте,

Направих тази тема снощи [https://m.bg-mamma.com/?topic=1732796], но ме насочиха насам, та копирам и пействам:

Скоро бях при д-р Тачева за първи път (в АГ Селена в Пловдив) и много я харесах. Млад лекар е обаче и, без да подценявам знанията, способностите или ценностите й, ми се ще да не пропускам момента с опита и практиката.

Има ли някой тук опит с нея? Тя ли прави феталните морфологии? Ще се радвам на всяка информация.

Благодаря 🧁

# 58
Имам въпрос относно паркинга на Селена! Тъй като ще раждам там и съм с планово секцио не съм от града, ще си оставя колата на паркинга от постъпването до изписването! Цените за дълъг престой как седят????

# 59
Имам въпрос относно паркинга на Селена! Тъй като ще раждам там и съм с планово секцио не съм от града, ще си оставя колата на паркинга от постъпването до изписването! Цените за дълъг престой как седят????
Здравейте! Аз родих в края на миналия месец в болницата. Относно паркинга нямат обявена цена за дълъг престой, а стойността е 2 лв. на час. Съпругът ми паркира колата предходната вечер преди датата на изписването. Тоест изписаха ни на другия ден на обяд и заплатихме 36 лв., защото колата беше 18 ч. в престой на паркинга. В този смисъл си подгответе пари и монети, защото се заплаща само на автомата пред болницата и няма възможност за плащане с дебитна/кредитна карта вътре на регистратурата.

Общи условия

Активация на акаунт