УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 43 456
  • 802
  •   1
Отговори
# 600
Аз си ги нагласям така, че да са през 7 дни,хем и аз съм по-спокойна когато прегледите са по на често. Конкретно за Ставрев и Шентова мога да кажа, че се отнасят много колегиално и с разбиране и съобразяване с колегите си, които ни следят по ЗК.🤗
Но последното мнение и това, на което се доверявам е на Ставрев.

# 601
Как се случват нещата, ако се следя и на частно, и по НЗОК, когато дойде време за “сгъстяване” на прегледите при напредване на бременността? От следващия път и двете АГ-та искат да започна да ходя на 2 седмици на преглед, а аз искам да се израждам при АГ на частно, която си е част от екипа на Селена.

Аз ходих и на двато вида прегледи. При мен също Ставрев и Шентова са нямали проблми с това, тях нищо не ги бърка, плащаш си прегледа при тях. Каквото са ми поискали съм казвала на д-р по каса ако може да ми назначи някои видове изследвания. Все пак като се следите по каса имате определени прегледи, които ви се полагат и няма смисъл да ги изпускате. Моите междудругото се падаха винаги един след друг и не се припокриваха, което беше супер, защото всяка седмица бях на преглед и особено накрая е супер да е по-често за наблюдение.

# 602
Знаете дали трябва да се носи брачното свидетелство, ако с таткото имаме брак?

# 603
Здравейте, бих искала да попитам каква е текущата цена за раждане със секцио в болница "Селена"?

# 604
Здравейте момичета, дали някоя от вас присъства на вчерашното училище за родители. Темата е била за кърменето, страшно много исках на присъствам, защото това е много важна тема за мен, но не успях. Много ще съм благодарна ако споделите някои неща които са разказали там.

# 605
Здравейте момичета, дали някоя от вас присъства на вчерашното училище за родители. Темата е била за кърменето, страшно много исках на присъствам, защото това е много важна тема за мен, но не успях. Много ще съм благодарна ако споделите някои неща които са разказали там.
Аз не съм била, но горещо Ви препоръчвам блога на Хедра и книгата ѝ. Там има абсолютно всичко необходимо като информация за едно успешно кърмене!

# 606
Момичета, стандартните стаи в родилното имат ли собствена баня с тоалетна и най-важното: има ли вътре огледало, за да не си нося за превеждането във вид за изписване?🤭
Също какво извън списъка на Селена за багаж сте си взели и ви е било от полза? Четох че нощниците понякога не стигат и е добре да си носим, а друго?

# 607
Стаите са със самостоятелна баня, да. Вътре в банята има и огледало над мивката. Аз си носих нощници също. Първия ден бях с такава от болницата, но като размер ми беше огромна. Иначе не бяха неудобни. Всеки ден ни питаха дали имаме нужда от нова нощница, превръзки или еднократна подложка за матрака на леглото.

Друго, което ми беше полезно на мен бяха някакви пакетирани неща за снакване ако огладнея между храненията. Единствено за ядките със сушени плодове, които носих ми казаха, че не е добра идея да ги ям, защото може да образуват газове.

Също бих препоръчала да си вземете силиконови протектори за кърменето в случай, че на бебето му е трудно да засуче директно от гърдата. Консултантката по кърмене ми донесе един стерилизиран от болницата, понеже си нямах собствен, но има шанс и да нямат свободни тогава.

Съквартирантката ми по стая пък си носеше няколко броя залъгалки. Нейното бебе доста плачеше и със залъгалките се успокояваше.

Цикатридина спрей! Още от първия ден започнах да си пръскам шевовете от епизиотомията с него за по-бързо възстановяване.

# 608
zoya., много ти БлагоДаря🫶🩷🩷🩷

# 609
  • Пловдив
Лекарката ме “запозна”, че няма как без тази проверка. Изключили са клизма и други “красиви неща”. Общо взето почти в седми месец се подготвям, че сме там за мъничко и ще мине всичко. Наплашена съм от историята на родилката от “Майчин дом”. За щастие за “Селена” не съм чувала такива неща и дишам спокойно..
Не се безпокойте, наистина има недостатъци, но общото отношение е добро, раждах два пъти там и не съжалявам. Присъствах по стечение на обстоятелствата на естествено раждане на друга дама, като аз се наложи да родя секцио, в никакъв случай нямаше обиди, шамари, викане,  напротив, екипът оказваше всячески съдействие на момичето. Поставиха упойка бързо, напътстваха я, бяха търпеливи. При мен секциото мина също чудесно, както и възстановяването. Благодарна съм на сестрите, като една от тях при второто раждане даже ме изцеди на ръка, защото имах проблем с кърмата и гърдите, изключително много ми помогна. Не се страхувайте, да недостатъци винаги ще се намерят, но няма нищо общо с тези разкази, които четем.

# 610
Здравейте. Тъй като по здравна каса се следя при лекар, който не работи в Селена, това което ми е издал като документи са направление за хоспитализация, както и принтирани резултатите от задължителните изследвания, които се изискват. Но не ми е дал тази обменна карта. На вас изискваха ли ви я при постъпване? Всеки момент може да родя и не знам какво да правя, ще ме върнат ли без нея?

# 611
Знаете дали трябва да се носи брачното свидетелство, ако с таткото имаме брак?
Здравейте!
Не е необходимо да носите удостоверението за сключен граждански брак с Вас.
Тази информация е служебно известна. В зависимост от часа на раждане, но обикновено същия ден, идва длъжностно лице от администрацията на болницата във Вашата стая и Ви пита за трите имена на детето. Не е необходимо бащата да подписва, какъвто и да е документ, тъй като приложение намира чл. 61, ал. 1 от СК - съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака.

# 612
2400лв ако си здравно осигурена
Здравейте, бих искала да попитам каква е текущата цена за раждане със секцио в болница "Селена"?

# 613
Малко нагоре в темата споделиха прясна информация от регистратурата, че секцио вече е 2650, но не съм проверявала на място.

# 614
Оу, значи са го увеличили последните три месеца. Аз раждах през март и беше 2400+16 за ковид тест
Малко нагоре в темата споделиха прясна информация от регистратурата, че секцио вече е 2650, но не съм проверявала на място.

Общи условия

Активация на акаунт