УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 43 378
  • 802
  •   1
Отговори
# 690
Бих ви препоръчала ,ДР.Чалова.Много добър специалист.

# 691
Nidda, къде са ѝ правили инвитрото на вашата приятелка? При д-р Матев ли?

# 692
Nidda, къде са ѝ правили инвитрото на вашата приятелка? При д-р Матев ли?
Да, като знам, че преди това бяха пробвали в друга клиника, но останаха доста впечатлени от Селена и специалистите и им се получи бързо. Пожелавам го на всички, които минават през това. Бях свидетел на малка част от преживяното и двойките преминаващи през това са истински герои, най-вече жените. Мисля си как на мен ми е тежко, че пия Магнерот и после си припомням през какво преминаваше моята приятелка и спирам да се цупя и благодаря затова, което преживявам..

# 693
Nidda, тези хора са истински бойци! Казвам го, не защото съм една от тях, а защото съм била и от другата страна, където всичко се получава от раз, без никакви проблеми, но живота ни е подготвил различен сценарий за всеки етап от живота ни.. В момента виждам от първо лице през какво се минава и знам, че то е меко казано изпитание на дух и тяло, както и на партньорство между съпрузите, защото това е изключително трудно и за мъжете. Респект към тези семейства! 🙏❤️

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 23:03 от Si_mo_na

# 694
Здравейте,

Бихте ли били така любезни да споделите в коя седмица от бременността си обсъдихте с Вашия лекар датата за планирано секцио? Също така, кога получихте документите от проследяването на бременността и направлението за хоспитализация? Колко време преди термина посетихте болницата, за да се запишете за раждане и да се срещнете с анестезиолог? И накрая, от коя седмица започнахте да посещавате прегледи за тонове?

Интересувам се от тези въпроси, тъй като съм в 35 гестационна седмица, а според моя лекар все още е рано за тонове и за определяне на дата за раждане. При последното ми посещение ми предостави само 45-дневния болничен лист и нищо друго.
Благодаря предварително за споделената информация.

# 695
Здравейте, тоновете започнаха да ми ги следят в 35 седмица, но знам, че има доктори които започват по-рано и такива които чакат да си влезете в 36 (9 месец) за да започнат следенето. При мен запопнаха в 35, защото бебето се е позиционирало доста ниско в таза и имаха подозрения, че раждането може да започне скоро. За дата за секцио не мога да коментирам, защото аз съм се нагласила за нормално раждане. Документите за хоспитализация ми ги дадоха когато влязох в 9 месец 36 седмица, тогава минах и срещата с анестезиолог в Селена и оставих документите направо в болницата на вход север, където трябва да отидем за раждането. Имат изисквания за изследвания може и тях да ги оставите, пише ги на страницата им (Васерман, ХИВ, кръвна група ..)
Здравейте,

Бихте ли били така любезни да споделите в коя седмица от бременността си обсъдихте с Вашия лекар датата за планирано секцио? Също така, кога получихте документите от проследяването на бременността и направлението за хоспитализация? Колко време преди термина посетихте болницата, за да се запишете за раждане и да се срещнете с анестезиолог? И накрая, от коя седмица започнахте да посещавате прегледи за тонове?

Интересувам се от тези въпроси, тъй като съм в 35 гестационна седмица, а според моя лекар все още е рано за тонове и за определяне на дата за раждане. При последното ми посещение ми предостави само 45-дневния болничен лист и нищо друго.

# 696
Родих на 10.07 и секциото е 2650лв, 2400 е вагинално раждане .

Малко нагоре в темата споделиха прясна информация от регистратурата, че секцио вече е 2650, но не съм проверявала на място.
Здравейте, честито бебче
Как преминава цялата процедура? Колко време след това можеш да се движиш и да те видят? Кога ти дават бебе? И най вече боли ли много ?

Много късно виждам за съжаление .
Приеха ме в приемния кабинет,  измериха ми кръвното, тонове на бебето и ми взеха микробиология. След което ме качиха в стаята, а малко след това ме взеха и в операционна.  Сложиха ми упойка и от там почти нищо не помня. Наложило се е да ми добавят упойка, защото пулсът ми е бил много висок. Първият ден е само лежане. Минават за тоалет и първите два часа идат да проверят корема.  На следващата сутрин дойде рехабилитатор за раздвижване.  Всъщност,  зависи от лекаря. Аз бях при Г. Амалиев и ме раздвижиха на следващата сутрин, а след операцията бях с торбичка лед на корема.  Момичетов моята стая беше при Карагьозов и нея още на същия ден следобед дойдоха да я раздвижат и тя нямаше лед на корема. Раздвижването за мен беше една идеа по-неприятно в първия момент,  но колкото повече се движиш, толкова по-бързо е възстановяването.

# 697
Много благодаря за споделеното🤗 а колко време след това Ви донесоха бебчето?

Момичета, в стаите има ли хладилник? И с какво ви захраниха след секцио? Чух за кисело мляко с бисквити, но понеже съм алергична към лактоза мисля да си донеса кисело мляко без лактоза, но ще има ли къде да го съхранявам?🤗

# 698
Няма хладилник, но ако попитате мисля, че нама да откажат да го съхраняват в хладилник на етажа 😊.
Да,с кисело мляко и бисквитки е захранването . После си избирате обяда и вечерята от меню.
Много благодаря за споделеното🤗 а колко време след това Ви донесоха бебчето?

Момичета, в стаите има ли хладилник? И с какво ви захраниха след секцио? Чух за кисело мляко с бисквити, но понеже съм алергична към лактоза мисля да си донеса кисело мляко без лактоза, но ще има ли къде да го съхранявам?🤗

# 699
Здравейте,

Здравейте! При мен следящия АГ пусна тонове в 34-та седмица, днес влизам в 35-та и в петък пак ме вика на тонове. Направлението за хоспитализация в 9-тия месец се дава, но моя ще е в отпуска тогава и общо взето ще го издаде около седмица преди секциото, като се надявам бебето да си дочака датата. А АГ, който ще ме изражда в Селена само ми посочи период, в който може да е секциото и ме извика на 20 август да обсъдим окончателно датата, като тогава ще съм в 37-ма седмица😂. На последния преглед при него (31 юли) каза да отида в болницата и да направя консултация с анестезиолог. Е, направих го, но анестезиологът каза, че е много рано още, може да има промяна в кръвните изследвания и следващия път ако има нещо да ми се обади доктора или пак да отида да се срещна и документите ми ги върнаха.  Доколкото аз знам докторите си запазват операционни и така нататък и не е нужно да отивате предварително в болницата, за да се записвате за раждането. Моя доктор провежда операции по обяд. И той и анестезиологът ми казаха, че мога да хапна сутрин до 6-7 часа кисело мляко или банан и да пия вода. В 09-09.30 приемат в болница и на обяд е операцията. Раздвижването се случвало на другата сутрин, понеже операцията е на обяд и доктора каза, че първия ден е по-болезнено, затова по-добре на другата сутрин. С първата бременност след секциото лежах 24 часа и чак тогава ме бяха раздвижили, но това беше в друга болница.

А аз искам да попитам с коя марка шишета хранят бебетата в Селена? Понеже ще взема и помпа с мен и евентуално бебето, ако не засуква добре може ли да ги помоля да ми дадат празно шише и да храня с изцедена кърма? Иначе ще си нося и едно мое шише да имам под ръка, ако ми откажа😀

# 700
Имайте предвид, че ако се случи да родите уикенд или празник няма меню , а само едно безмустно и едно местно меню. Също и барчето не работи уикендите.
Поне така беше преди.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 12:24 от tinki_15

# 701
chocolatte96, миналата година април шишетата са били на Филипс Авент. Току що си погледнах снимките от тогава, защото и аз им исках празни и стерилизирани, за да пресипвам в тях изцедената кърма.

# 702
Раждах преди 2 седмици и шишетата са на различни марки. Аз иначе съм пресипвала изцедена кърма в мое шише и после са ми го стерилизирали.

# 703
Предстои ми естествено раждане след месец, та ме интересуват следните въпроси - дали практикуват т.нар. “отложено клампиране” или това е “договорка” с АГ? Също така, след като се роди бебето поставят ли го за контакт кожа в кожа и колко време? Кога питат за името? Извинявам се, ако въпросите са глупави, просто ми е за пръв път и овъртинквам жестоко. Joy

# 704
Предстои ми естествено раждане след месец, та ме интересуват следните въпроси - дали практикуват т.нар. “отложено клампиране” или това е “договорка” с АГ? Също така, след като се роди бебето поставят ли го за контакт кожа в кожа и колко време? Кога питат за името? Извинявам се, ако въпросите са глупави, просто ми е за пръв път и овъртинквам жестоко. Joy
Коментирайте го с АГ и обяснете, че за Вас всичко това е важно. В крайна сметка това са неща, които отдавна е доказано колко важни са за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт