Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 342
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Нова пералня, ако може да отдели повече от 500 лв - още по-добре. А и да не може - пак по-добре нова за тези пари.

# 241
Няма как да има универсално наблюдение и на така поставения въпрос просто не може да се даде отговор. Аз не бих взела стара, а бих взела читава марка на изплащане (тук има куп обсъждани прилични модели), като ако разполагам с 500 лв да ги дам за издухан уред (т.е. с голяма вероятност - да ги хвърля), ще ги дам като първа вноска за новата. И аз имам 20-годишна Индезит (неведнъж съм писала - още си е здрава и работеща, но не я ползвам), но сега не бих купила в никакъв случай тази или от същия клас марка.   

# 242
Здравейте, родителите ми трябва да си вземат нова пералня. Понеже сегашната е Индезит и ги изкара 20 години, майка ми се беше насочила към същата марка. Проблема е че нейн колега я е убедил че било по- добре да си вземе пералня втора употреба , понеже имал познат който внасял Сименс от Дания. Майка ми разбира се е лапни шаран и е готова да даде 500 лв за въпросната Сименс.
Имате ли наблюдения дали наистина понякога е по- добре втора употреба или да не се занимава с глупости и да си купува нова пералня.
Попрочетохте ли 3-4 страници назад? Клипчетата видяхте ли?
Индезит отдавна не съществува. Съществува само надписът. Влезте в някой сайт на техно-магазин и вижте къде започват и къде свършват цените. Махнете най-скъпите и след това си направете сметка в кой диапазон са средните цени.
Понякога е по-добре качествен уред 2-ра употреба от еднодневка на 500-600лв, пък била и с 5 години гранция.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28060BY/p/652154

# 243
Благодаря за съвета !
Здравейте и от мен , за първи път пиша тук , аз също имам проблем с пералнята откакто я купихме . Издава звуци при центрофуга , въртене и когато аз ръчно въртя барабана също . Викахме техник , ще се опитам да кача клипчетата които бях пуснала и на него , тя си беше и в гаранция , той смени лагерите и не съм сигурна дали го казвам правилно мисля че корито беше другата част. Естествено когато ги смени гаранцията и вече беше свършила, сякъш всичко е изчислено.... Пералнята е Индезит . Незнам как става качването на видео но ще се опитам да кача. Благодаря за вниманието !

https://drive.google.com/file/d/1SMKiIMN6rHiQuEi41ZLj9ZPCRtHyPgeZ/view  

https://drive.google.com/file/d/19fivUdy79qPkCO9-21YXNza8rdDmH9Xu/view  

https://drive.google.com/file/d/1trHEJegwdNKOh2RCQRi9ffhl_wSFPiG_/view
Видях клипчета и проблема най-вероятно е в пружините, държащи казана отгоре или амортисьорите отдолу.

# 244
Аз пак да побутна питанката ми за пералните с горно зареждане - тъй като намирам само стари мнения, както положителни, така и отрицателни - някой дали има наблюдения от по-скоро? AEG и Electrolux дали са добри опции? Изчетох доста мнения за уредите с предно зареждане и там явно лагерите и амортисьорите на барабана са едни от основните 'виновници' за евентуални бъдещи проблеми - това така ли е и при пералните с горно зареждане? Става въпрос за уред, който ще се ползва веднъж-два пъти седмично, с пране до 3 кг. (Досега хората са ползвали полуавтоматична Еврика на 30+ години за 3 кг. пране)

# 245
Не знам доколко ще ви бъде полезно, но близка купи преди 2 години АЕГ с горно зареждане от Западна Европа (там живее).
Сама е и съответно пералнята не се ползва особено интензивно, но към момента не ми е споделяла да има проблеми с уреда.

# 246
Аз пак да побутна питанката ми за пералните с горно зареждане - тъй като намирам само стари мнения, както положителни, така и отрицателни - някой дали има наблюдения от по-скоро? AEG и Electrolux дали са добри опции? Изчетох доста мнения за уредите с предно зареждане и там явно лагерите и амортисьорите на барабана са едни от основните 'виновници' за евентуални бъдещи проблеми - това така ли е и при пералните с горно зареждане? Става въпрос за уред, който ще се ползва веднъж-два пъти седмично, с пране до 3 кг. (Досега хората са ползвали полуавтоматична Еврика на 30+ години за 3 кг. пране)
Няма какво толкова да се каже-няма избор на пазара. Просто я вземте, щом няма възможност за друг вид пералня.Колкото са чупливи единият вид, толкова и другият. Избор при тези с горно отваряне няма и тези марки са възможно най-добрият вариант (като качество на вложените компоненти), като изключим един модел на Миле, който струва майка си и баща си.

# 247
  • Сопот
Ние сме /бяхме/ с AEG, около 4-5 години. Основно използвах кратка програма до 3 кг., но веднъж смениха лагер и сега вероятно пак лагер е проблема. ММ не иска да се ремонтира и затова търсм нова. За съжаление фокуса на коментарите се измести към прането😒
Мисля, че това е модела:
https://techmart.bg/product/product/details/27166/category/711/lang/1

# 248
Ами съвсем нормално е да се обсъжда пранетно, нали преднзначението на уреда е да пере. Еновремешните перални имаха само една програма, ама от тогава нещата доста са се променили и има защо. Въобще не мога да си представя как чаршафи или хавлии излизат чисти и изпрани след 30 мин, пъкда не говорим за одеало или голяма завивка.

# 249
Жената питаше за машина. Не как да пере. Та наистина зави в др.посока дискусията...

# 250
Да, и после ще четем как пералнята не пере добре...

# 251
  • Сопот
Жената питаше за машина. Не как да пере. Та наистина зави в др.посока дискусията...
teta75, само ти ми разбра въпроса 🌹
Останалите отговори се насочиха в друга посока. Не питам кой как пере, нито искам да "гадаете" аз как пера.  Посочих кое е важно за мен и държа да го има, и кое не ми е нужно. Не искам да звуча грубо, нито да обидя някого, но коментарите за качеството на прането
не ми помогнаха да избера модел.

# 252
Здравейте, бърз въпрос преди да тръгна към някой сервиз...Скоро смених вярна стара пералня с нова - Бош серия 2. Вчера я пробвах без дрехи - санитарно първо - всичко точно - тиха и по мед и масло. Днес обаче вече 2 пранета направих и всеки път като набира скорост за центрофугата трака много силно, после като нагласи дрехите утихва . И с малко и с много пране - все тая - бие си сякаш от едната страна при набиране на скорост за центрофугиране и при намаляванеи, а тоя барабан се люшка като гондолата на Слънчев бряг. Нормално ли е това, че нещо не мога да свикна... /да кажа, че са махнати транспортните болтове, нямам неравности по пода,а старата не ми е правила такива панаири никога/

# 253
  • София
Здравейте, бърз въпрос преди да тръгна към някой сервиз...Скоро смених вярна стара пералня с нова - Бош серия 2. Вчера я пробвах без дрехи - санитарно първо - всичко точно - тиха и по мед и масло. Днес обаче вече 2 пранета направих и всеки път като набира скорост за центрофугата трака много силно, после като нагласи дрехите утихва . И с малко и с много пране - все тая - бие си сякаш от едната страна при набиране на скорост за центрофугиране и при намаляванеи, а тоя барабан се люшка като гондолата на Слънчев бряг. Нормално ли е това, че нещо не мога да свикна... /да кажа, че са махнати транспортните болтове, нямам неравности по пода,а старата не ми е правила такива панаири никога/

Тракането със сигурност не е нормално, а люшкането си има граници. Двете заедно говорят за проблем. Свържете се с гаранционния сервиз.

# 254
Тази пералня не е нивелирана добре или е нивелирана, но законтрящите гайки не са стегнати и пак се е разнивелирала.. На какъв под е поставена?

Общи условия

Активация на акаунт