Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 338
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Ясно.
Те си перат според килограмите пране-сами си определят времето.
Само за 30-40 мин не става. Това е за 2-3 дрехи.

# 226
Значи, аз нали от цяла седмица съм горд собственик на 10- килограмова пералня, та тя има кратка 20-минутна програма. В упътването я дават за до 3 кг. памучни или синтетични тъкани с леки замърсявания или носени еднократно. Пробвах веднъж, но не бях във възторг. Имах чувство, че не са добре изплавени и въртя пак. Може и да съм предозирала праха. Иначе си регулира времето, освен ако не й задам предварително намаляване. Така програма памук от над 3 часа може да се редуцира на до час и нещо.

# 227
  • оттам, откъдето започва България
Чета, чета и не мога да се стърпя.
Верно ли вярвате, че 3 кг пране ще ви се изпере за 20 минути? И на 30 градуса?
За цветни дрехи задължително програма 1,30-2,00 часа.
То докато загрее водата, докато поизпере прането и дошло време да плакне. Как за 20 мин. ще се случи това. Thinking

# 228
  • Mediterraneo
И на 30 градуса какво пране е...

# 229
  • Бургас
Aз преди седмица смених моята пералня Бош 7 серия мисля се води. Взе да трака много силно при центрофуга. През останалия цикъл на пране се чуваше различен шум на моменти. Докато в един момент, вече трябваше да я види майстор. Каза, че на Бош всичко е капсуловано и в повечето случаи ремонта излиза скъп и е по- добре нова машина. Купих си нова Беко. Доволна съм.
Въпреки, че съм фен на Бош, избрах Беко  понеже подлежат на ремонт, има и резервни части за тях. А и е с 5 години гаранция, нова.

# 230
Чета, чета и не мога да се стърпя.
Верно ли вярвате, че 3 кг пране ще ви се изпере за 20 минути? И на 30 градуса?
За цветни дрехи задължително програма 1,30-2,00 часа.
То докато загрее водата, докато поизпере прането и дошло време да плакне. Как за 20 мин. ще се случи това. Thinking
То тъй, ма реших да пробвам, че не се издържа. Наследникът става сутрин, облича нещо. След 2 часа хвърля нещото за пране, облича училищната униформа. Прибира се и хвърля нея и дрехи от тренировка за пране. Пък с баща му също  продуцираме пране (барем в неделя след баня Simple Smile)
И реших да пусна нещото, носено 2 часа у дома на кратка програма. Не е моето, но го има като програма.

# 231
  • оттам, откъдето започва България
Нищо лично, всеки си преценява как да пере.Simple Smile

# 232
  • до най-прекрасния мъж
Аз 20-30 мин ги ползвам единствено да препера нова дреха преди първо носене, тоест 3-4 детски блузки, панталонки, нещо такова. И слагам минимум прах, колкото да са освежени. Или ако е стояла прана дреха в гардероба, да я освежа с малко прах. Но не и да разчитам да ми изпере носена дреха.

# 233
  • Сопот
веси, определи бюджет и после много бързо ще свиеш избора до няколко модела. Питането така е много общо. И аз избирах преди година и с ясни критерии успях да избера за няколко часа и безценната помощ на съфорумците тук. А аз наистина трябваше да избера от обяд до вечерта, защото моята спря по средата на цикъла, а съм с малко дете и не мога и ден без уред.

Точно тук ми е спънката в избора-  нямам против да дам хиляда или две хиляди лева, но дали си струва? Всъщност нужно ли е да има Wi-Fi, осветление и куп  още екстри. Пералнята, която ми се развали, е AEG с горно зареждане. Ежедневно я използвах на кратка програма, 3 кг. на 40 градуса за 30 мин. Затова посочих, кои са ми по-важните изисквания. Искам да е с голям капацитет, за да събира завивките или по-голямо одеало.

# 234
Скрит текст:
веси, определи бюджет и после много бързо ще свиеш избора до няколко модела. Питането така е много общо. И аз избирах преди година и с ясни критерии успях да избера за няколко часа и безценната помощ на съфорумците тук. А аз наистина трябваше да избера от обяд до вечерта, защото моята спря по средата на цикъла, а съм с малко дете и не мога и ден без уред.

Точно тук ми е спънката в избора-  нямам против да дам хиляда или две хиляди лева, но дали си струва? Всъщност нужно ли е да има Wi-Fi, осветление и куп  още екстри. Пералнята, която ми се развали, е AEG с горно зареждане. Ежедневно я използвах на кратка програма, 3 кг. на 40 градуса за 30 мин. Затова посочих, кои са ми по-важните изисквания. Искам да е с голям капацитет, за да събира завивките или по-голямо одеало.
[/quote]
Както са казали по-горе — това не е изпиране, дори и 20 минути да е носена дрехата.

# 235
За уай фай си помисли и реши...искаш ли, ще го ползваш ли...такива неща си помисли.
Аз не бих ползвала за това си избрах машина без тази опция.
Не обичам да ми е сложно като може да ми е лесно...не обичам приложения....нарочно и робота прахосмукачка исках да ми е без приложения...тези неща ме бавят,натоварват и категорично НЕ ги искам......но това съм аз.
Ти си прецени за себе си..ти ще си я ползваш все пак.

# 236
Пералнята, която ми се развали, е AEG с горно зареждане. Ежедневно я използвах на кратка програма, 3 кг. на 40 градуса за 30 мин. Затова посочих, кои са ми по-важните изисквания. Искам да е с голям капацитет, за да събира завивките или по-голямо одеало.

Колко време я ползвахте? Какъв модел беше? Не успявам да намеря актуални мнения за перални с горно зареждане, дори няколко мнения назад попитах за една конкретна Електролукс, която е на промоция в момента, но явно няма хора, които ползват такива...

# 237
  • Сопот
За уай фай си помисли и реши...искаш ли, ще го ползваш ли...такива неща си помисли.
Аз не бих ползвала за това си избрах машина без тази опция.
Не обичам да ми е сложно като може да ми е лесно...не обичам приложения....нарочно и робота прахосмукачка исках да ми е без приложения...тези неща ме бавят,натоварват и категорично НЕ ги искам......но това съм аз.
Ти си прецени за себе си..ти ще си я ползваш все пак.
Много е вероятно да не го използвам, но го дадох като пример за "екстри" без които мога.  Simple Smile

# 238

Разбира се, че си струва. Разликата между мърлявото изпиране на еднодневките и добрите перални е очеизвадно.
"Прането" на 40 градуса за 30 мин не го възприемам изобщо. Излишен разход на ресурси е това- докато прахът се разтвори, тя след 10 мин го е изхвърлила в канала, а пък 40-те градуса ги е достигнала в последните няколко минути с препарат. От тук натък е плакнене и центрофуга.

# 239
  • Велико Търново
Здравейте, родителите ми трябва да си вземат нова пералня. Понеже сегашната е Индезит и ги изкара 20 години, майка ми се беше насочила към същата марка. Проблема е че нейн колега я е убедил че било по- добре да си вземе пералня втора употреба , понеже имал познат който внасял Сименс от Дания. Майка ми разбира се е лапни шаран и е готова да даде 500 лв за въпросната Сименс.
Имате ли наблюдения дали наистина понякога е по- добре втора употреба или да не се занимава с глупости и да си купува нова пералня.

Общи условия

Активация на акаунт