Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 319
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Теракот. Днес ще проверя пак нивелирането, мерси!
Иначе е стабилна, не шава, но барабана играе и бие силно отляво 10тина пъти докато набере скорост

# 256
Теракот. Днес ще проверя пак нивелирането, мерси!
Иначе е стабилна, не шава, но барабана играе и бие силно отляво 10тина пъти докато набере скорост
Освен нивелирането, проверете законтрянето на гайките на крачетата (по-напред ви съветваха за това).

# 257
Здравейте , проблема се оказа амортисьора единия , хиляди благодарности още веднъж за съветите ви !
Благодаря за съвета !
Здравейте и от мен , за първи път пиша тук , аз също имам проблем с пералнята откакто я купихме . Издава звуци при центрофуга , въртене и когато аз ръчно въртя барабана също . Викахме техник , ще се опитам да кача клипчетата които бях пуснала и на него , тя си беше и в гаранция , той смени лагерите и не съм сигурна дали го казвам правилно мисля че корито беше другата част. Естествено когато ги смени гаранцията и вече беше свършила, сякъш всичко е изчислено.... Пералнята е Индезит . Незнам как става качването на видео но ще се опитам да кача. Благодаря за вниманието !

https://drive.google.com/file/d/1SMKiIMN6rHiQuEi41ZLj9ZPCRtHyPgeZ/view  

https://drive.google.com/file/d/19fivUdy79qPkCO9-21YXNza8rdDmH9Xu/view  

https://drive.google.com/file/d/1trHEJegwdNKOh2RCQRi9ffhl_wSFPiG_/view
Видях клипчета и проблема най-вероятно е в пружините, държащи казана отгоре или амортисьорите отдолу.

# 258
Здравейте, моля за съвет относно пералня Miele. Не съм запозната с марката и моделите wei, wcr, wwr ме объркват Simple Smile
Назад в темите намирам доста линкове на модели, но вече не са активни или моделът не е наличен. 8-9кг, ако има с повече програми. Не ползвам течен препарат, така че дозатор би бил излишен. Предпочитам копче за въртене, вместо изцяло дигитален дисплей. Имам малки момчета и пера всеки ден. Благодаря ви!

# 259
И аз идвам с въпрос защото знам, че тук има хора с опит и ще получа по адекватни сувети от колкото  в магазина.

Пералня и отделно сушилня, кое е по добре Бош 8 та серия, или средния клас Miele (тези под 3000лв за уред).
Благодаря, всяко мнение ще е от полза.

# 260
За пералня Миле (в диапазона около 2200 лв.) гледайте да не е с пластмасов казан.
Горното лесно може да се провери — леко дръпвате маншона и ако виждате бяло, значи е пластмасов. Ако виждате метално — неръждаема стомана е и моделът е с противотежести от чугун.
Оттам насетне — гледайте програмите на съответния модел доколко отговарят на вашите нужди.
Това е.

Аз лично предпочитам Миле пред Бош и АЕГ.

# 261
  • Ловеч
И аз се колебая между Bosch Serie 8 и Miele. В какъв ценови клас на Miele пералните могат да се съпоставят с тази серия на Bosch? Има ли осезаема разлика между двете марки в един и същ клас? Аз ползвам  Bosch Serie 8 от 8 години и съм супер доволна, но моята е за вграждане, а ще ми се наложи да взема свободностояща, но новите дизайни са ми малко странни и затова се зачудих и за Miele.

# 262
Разликата е в екстрите, тази серия на Бош е с всички есктри, докато при Miele започват от моделите с черните или металните врати повечето екстри освен базовите функции.
Може да вземете Бош за 2200 с всички есктри, а при Miele тези модели започват от 2500 нагоре, освен ако няма някакви промоции.
Автоматично дозиране на прах и Quick power wash програма за 1 час са екстрите, които липсват при базовите модели на Miele.

# 263
  • Ловеч
Много благодаря! Притеснява ме малко, че серията на Bosch е с доста електроника и да не създаде проблеми. Малко по-назад в темата пишеше, че пералня от тази серия не иска да се включи, което вероятно е софтуерен проблем. Серия 6, дали е ок? От нея има ли модели, които се правят в Германия, защото на моята пише, че е правена там и аз съм си внушила, че това е предпоставка за качество.
На Miele гледах конкретно този модел: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … WG360WCS/p/653417

# 264
Това с електрониката е меко казано неуместно да го споменавате. 99% са така.

# 265
Абе факт е че електрониката си се прецаква. винаги съм била на мнение че колкото по-прост и без електроника е един модел на техника, толкова по-малко неща има които могат да се скофтят.
На старата Бош точно програматора, тоест електрониката даде фира...та за мен многото електроника е минус.
Но вече така се правят...та изборът е стеснен в това отношение.

# 266
Хубав е този модел и е с добри програми.
Двата минуса за мен са, че няма автоматично дозиране (но то на вас явно не ви трябва) и че е 1400 оборота.
Иначе, според сайта на Миле, пералнята тежи 93 кг, от което следва, че трябва да е с метален казан.

# 267
Абе факт е че електрониката си се прецаква. винаги съм била на мнение че колкото по-прост и без електроника е един модел на техника, толкова по-малко неща има които могат да се скофтят.
На старата Бош точно програматора, тоест електрониката даде фира...та за мен многото електроника е минус.
Нали не мислиш, че механичните програматори не се прецакваха.
Това е малко като Москвичите и западните коли.

# 268
  • Ловеч
Хубав е този модел и е с добри програми.
Двата минуса за мен са, че няма автоматично дозиране (но то на вас явно не ви трябва) и че е 1400 оборота.
Иначе, според сайта на Миле, пералнята тежи 93 кг, от което следва, че трябва да е с метален казан.

Благодаря Ви! Изобщо не знаех, че трябва да гледам теглото на пералнята, което доказва ползата от групата 🙂
Не държа на автоматично дозиране, защото ползвам прахообразен перилен препарат.

# 269
Нали не мислиш, че механичните програматори не се прецакваха.
Това е малко като Москвичите и западните коли.
[/b]

Не точно..като старите коли и тези произведени след 2000г...така бих перефразирала.

Общи условия

Активация на акаунт