Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 291
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Пуснах друга с долнище и горнище.
Всичко е наред.
Благодаря на всички за включването!

# 16
Когато пералнята откаже да центрофугира нещо по-тежко, пускам само центрофуга, но първо на ниски обороти, примерно — 600. Завърти ли веднъж, няма проблем.
Последващо пускам пак само на центрофуга, но вече на желаните високи обороти — 1200, 1400 или 1600.

# 17
Ох, ще превъртя.
Как я обърква един артикул пералнята?
Лесно. Викат му се центробежни сили.
Като няма полепнали дрехи по по- голямата част на барабана, пералнята, за да се предпази от счупване, отказва да върти.

# 18
Здравейте,закупихме пералня Gorenje слагам снимка  пускам пране на програмата микс след ,като изпере дрехите излизат все едно са избелели и прани 200 х пъти ,като износени изглеждат и по- някои от тях има мъхчета и власинки.Пера с 2 различни препарата за пране течни,не мога да разбера тази пералня защо така прави.  🤨
Имам същата от месец може би. Нищо подобно не прави. На децата дрехите от танците винаги са черни и пера редовно черна пералня - съвсем нормално си излизат.  Напоследък пера със савекс прах или течен.
Здравейте,извинявам се ,а може ли да ми напишете  тук как перете черните дрехи -програмата,центруфугата, и на цветните дрехи също .Ще купя и аз прахообразен Savex.🙂

# 19
Ако са много на дългата за цветно, ако са по-малко на микс. Центрофугата за всичко ми е макс, градусите 40.

# 20
Ако са много на дългата за цветно, ако са по-малко на микс. Центрофугата за всичко ми е макс, градусите 40.
Коя е дългата за цветно?

# 21
За памук, ползвам я за пълна пералня, без значение цветно или бяло.

# 22
Здравейте! Какво мислите за пералните и сушилни на марка Samsung? Спряла съм се на тази: https://www.samsung.com/bg/washers-and-dryers/washing-machines/w … y-ww90t504dax-s7/

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 20:25 от lunen lu4

# 23
А не се ли мачкат дрехите на 1600 центрофуга? И аз близо 5 години пусках на максимални обороти, обаче скоро променям ръчно на 1000... По-бавно съхнат, но нямат микронамачквания...

# 24
Докато дрехите не са сушени няма намачкване ако се изтръскат и изпънат преди сушене. Е, зависи и от материята, де. Аз всичко пускам на 1600.

# 25
Моята е с 1400 оборота максимум, а в селската къща определено бих купила с 1600, но още си работи безупречно старата Сименс, та я чакам да се предаде. Някои дрехи се мачкат повече, други - не, пак е според материите. После всичко така или иначе се глади с пара, не е фатално. Ако имам пералня с повече мачкащо се пране, просто настройвам на степен "за гладене" и става по-лесно. Стига да мога веднага да гладя, ама не винаги е така.     

# 26
А не се ли мачкат дрехите на 1600 центрофуга? И аз близо 5 години пусках на максимални обороти, обаче скоро променям ръчно на 1000... По-бавно съхнат, но нямат микронамачквания...
Не. Като минат през сушилнята и няма и помен от намачканато.

# 27
Мачкат се.
На 1000 са ми ок...

# 28
Ще видим новата пералня как ще е. Поръчахме я, чакаме я тази седмица. Това с намачканото пране ми е опита с комбито.

Но определено на 1000 оборота прането е чудно, няма намачквания. Обаче и от две седмици простирам в хола, че на терасата съвсем бавно ще съхне.

# 29
  • оттам, откъдето започва България
И аз ползвам центрофугата на 1000, макар и да имам 1400.

Общи условия

Активация на акаунт