Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 27 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
КаРаМеJl, този мъх няма от какво да дойде освен от дрехите ви. В сушилнята от какво е?
Това, че не чистиш филтъра редовно или поне два пъти годишно не добре. Изписала е грешка, заради запушването. По цвета на мъха можеш да се ориентираш коя дреха прави това.
Относно петната: няма уред, който да може да ги изпира всичките.
Моята има функция предпране и отделно петна. Или едното или другото.
Мръсотията/ мухъла по маншона …. Няма начин пералнята сама да си го причини.

# 496
Карамел, по същия начин бях аз три години с Бош- скъсах си нервите.
Така е като пратиш мъж да купува пералня , омаяли го консултанти и вместо Самсунг- Бош.
Повечето мъхове във филтъра са заради по- малкото вода и дългото време на пране.
Два часа и кусур ми въртеше пет парцала, че и вода доливах на всяко пране.
Родих се с новата , избирам си градуси, обороти и пере точно , колкото е зададено на дисплея.
Каква марка и модел е пералнята ви?

# 497
Смотаната ми пералня не пълни вода. Самсунг. Пускам машината, задейства се помпата за източване, после започва да пълни вода за 1 мин, тръгва да върти барабан, трябва да има следващо пълнене, но не. Показва грешка 4С. А тя е, че не се подава вода. Проверихме мрежестия филтър, чист е. Какво друго би могло да е?

# 498
Виж да няма някакви цепнатини по маркуча. Аквастопът, ако се е повредил, също няма да пуска вода, но това не знам дали майстор не трябва да го провери. 

# 499
Без проблем е маркучът. Разглобихме цялото чекмедже, чисто е. Първоначалното пускане на вода го прави, силно. И после не иска. И таймерът за време застива и дава грешка. Сякаш главният мозък не и дава сигнал да пълни вода. Кофти работа. За аквастопът не знам.

# 500
Електрониката нещо да не е...програматора?
В книжката какво пише за тази грешка...бих погледнала там .

# 501
Погледнахме там. Не се подава вода, което виждаме, и възможни причини: да се провери налягане на водата, мрежест филтър,  изправни са тези неща. И следваща стъпка да се обадим в сервиз.
Мъж ми свали двойния клапан, този, който пуска водата по единия или другия маркуч, съответно в различните отделения на чекмеджето.  Едната секция има съпротивление, другата нямаше. Та този клапан набедихме за смяна. Почистихме му клемите, проверихме цена в интернет на нов и монтирахме пак. А той взе че проработи. И в момента пералнята пере. Ура!

# 502
Здравейте,
след известно четене (тъй като си признавам не разбирам много) се спрях на два модела пералня. Бихте ли ми препоръчали, останах с впечатлението, че разликата е основно в оборотите и в системата за безопасност.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … B14979-S/p/680120

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … CR870WPS/p/653420

# 503
Ти сериозно ли се колебаеш между Опел Астра и Мерцедес С класа???

# 504
Разликата е основно в класа на пералните, не толкова във функциите. Даже нисък клас пералня може да има много повече функции от такава във висок клас, но в долния му сегмент - т.е. по-базов модел. Съвсем друг е въпросът как пералнята изпълнява тези функции и колко е надеждна и издръжлива, респ. и какви са резултатите от прането с нея.  Аз не бих сравнявала Хайер и Миле по никакви параметри.

# 505
Здравейте,
след известно четене (тъй като си признавам не разбирам много) се спрях на два модела пералня. Бихте ли ми препоръчали, останах с впечатлението, че разликата е основно в оборотите и в системата за безопасност.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … B14979-S/p/680120

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … CR870WPS/p/653420
Разликата е във всичко, ако мога така да се изразя. Не ти ли говори нещо разликата в цената?
Естествено, че Хайер стои до Миле като бедния, опърпан братовчед. Виж им килограмите на двете машини, виж им конструкциите, материалите, начина на задвижване на двигателя…. Просто няма какво да се сравнява.
Хайер можеш да го сравняваш с LG и Samsung,  например.

# 506
По параметър цена например.

Аз не бих сравнявала Хайер и Миле по никакви параметри.

# 507
Здравейте,

Разликата е във всичко, ако мога така да се изразя. Не ти ли говори нещо разликата в цената?
Естествено, че Хайер стои до Миле като бедния, опърпан братовчед. Виж им килограмите на двете машини, виж им конструкциите, материалите, начина на задвижване на двигателя…. Просто няма какво да се сравнява.
Хайер можеш да го сравняваш с LG и Samsung,  например.

Благодаря,
аз по-скоро ги сравнявах, през сайта на технополис, където сравняват основно функциите. А относно цената понякога е заради марката, затова все пак реших да попитам, тъй като не разбирам от техника.

# 508
Хубаво е първо бюджет да се определи. После да се разглеждат функциите...да си определите на кои държите вие..кои ще са ви водещи - дали кг..дали обороти..програмите- кои от тях и какви искате...

# 509
По параметър цена например.

Аз не бих сравнявала Хайер и Миле по никакви параметри.
Визирам сравнение по същество - сигурна съм, че се разбира. 
Цената е просто следствие от разликите по същество, както е отбелязала и Петя. По цена се сравнява само тогава, когато всичко останало е еднакво или поне сходно като основни качества, но тогава и цените са с малки разлики и вече опира до възможности или привързаност към дадена марка, респ. някаква особеност на дадени марки или модели.

Общи условия

Активация на акаунт