Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 27 575
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
след известно четене (тъй като си признавам не разбирам много) се спрях на два модела пералня. Бихте ли ми препоръчали, останах с впечатлението, че разликата е основно в оборотите и в системата за безопасност.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … B14979-S/p/680120

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … CR870WPS/p/653420
Разликата е във всичко, ако мога така да се изразя. Не ти ли говори нещо разликата в цената?
Естествено, че Хайер стои до Миле като бедния, опърпан братовчед. Виж им килограмите на двете машини, виж им конструкциите, материалите, начина на задвижване на двигателя…. Просто няма какво да се сравнява.
Хайер можеш да го сравняваш с LG и Samsung,  например.

Благодаря,
аз по-скоро ги сравнявах, през сайта на технополис, където сравняват основно функциите. А относно цената понякога е заради марката, затова все пак реших да попитам, тъй като не разбирам от техника.
Не съществува такова нещо в икономиката като “ цената е заради марката”. Никой производител не е толкова безнадеждно глупав, че да си слага цена, която не е подплатена със съответстващо качество и няма такъв, който да иска да продава по- малко и затова изкуствено да надува цената.
Приказките от сорта “заради марката” са митове и легенди от пейката пред блока. За съжаление са много разпространени и никой не се замисля дали наистина е така и с какво са подплатени.

# 511
  • до най-прекрасния мъж
То на Беко само като му видиш сглобката наживо и веднага разбираш защо цените им свършват там, където започват тези на наистина качествените марки. След много хвалебствия на Беко от моя приятелка бях решила да си взема тяхна сушилня. Като я видях, веднага се отказах. А не беше евтина преди почти 7 г, като купувах моята. 1000 лв беше набелязания модел. За под 1100 взех АЕГ, което ни суши безотказно вече 7-ма година.
Относно показаните перални - определете си бюджет, функции и бързо ще стесните възможните избори. Аз не бих сравнявала Хайер с Миле по нищо. Тя нямат абсолютно нищо общо, освен това, че са перални.

# 512
  • Somewhere beyond the moon and stars
Дори така да е, не всички потребители имат бюджет за Bosch, AEG или Miele, така че Beko и Haier също имат своето място на пазара. Понякога се търси и най-евтиното решение, което да си изкара гаранцията, а не дълговечна пералня.
Обслужват различни пазарни сегменти и няма нищо лошо в това.

# 513
Дори така да е, не всички потребители имат бюджет за Bosch, AEG или Miele, така че Beko и Haier също имат своето място на пазара. Понякога се търси и най-евтиното решение, което да си изкара гаранцията, а не дълговечна пералня.
Обслужват различни пазарни сегменти и няма нищо лошо в това.
Естествено, че няма нищо лошо, но виж какво попита и какво сравнява жената. Щом е попитала за модел над 3000лв., значи не става дума за бюджет.  В случая не си говорим, ей така, попринцип, колкото да си пишем.

# 514
Здравейте,
Вчера купихме пералня AEG. - LFR73944QE.
Утре ще я доставят. Снощи изтеглих инструкциите за употреба , но ми се струва много сложно с програмите. Със сигурност ще свикна, но трябва време.
Питането ми е - при първоначалното пускане / без дрехи/ трябва ли да изключа центруфугата?

# 515
  • Somewhere beyond the moon and stars
petiaivanov,
Коментарът ми не беше към потребителката Blush , а към последните постове, които са си точно “по принцип”.
За твоите коментари всъщност имам адмирации, защото даваш насоки и за по-бюджетен избор, ако питането е такова. Heart Eyes

# 516
Здравейте,
Утре ще я доставят. Снощи изтеглих инструкциите за употреба , но ми се струва много сложно с програмите. Със сигурност ще свикна, но трябва време.
Питането ми е - при първоначалното пускане / без дрехи/ трябва ли да изключа центруфугата?
Не се изключва центрофугата, пускате я на памук на 95 градуса, празна, с много малко прах, преди това трябва да изсипете 2 литра вода в барабана преди самото първо пускане.
Програмите са много лесни, реално се ползват 2-3 от тях. Ако ползвате автоматичното дозиране на препарат, трябва иконката с каната да свети на екрана, за да е активирано, това е по-особенното на което трябва да обръщате внимание.

# 517
petiaivanov,
Коментарът ми не беше към потребителката Blush , а към последните постове, които са си точно “по принцип”.
За твоите коментари всъщност имам адмирации, защото даваш насоки и за по-бюджетен избор, ако питането е такова. Heart Eyes
Emerald, Flowers Cherry Blossom
Здравейте,
Скрит текст:
Не се изключва центрофугата, пускате я на памук на 95 градуса, празна, с много малко прах, преди това трябва да изсипете 2 литра вода в барабана преди самото първо пускане.
Скрит текст:
Програмите са много лесни, реално се ползват 2-3 от тях. Ако ползвате автоматичното дозиране на препарат, трябва иконката с каната да свети на екрана, за да е активирано, това е по-особенното на което трябва да обръщате внимание.
И да уточним още по-подробно, че количеството прах е около една чена лъжица, че иначе може да тръгне онази ми ти пяна Joy
И още едно уточнение, че двата литра вода се изливат през чекмеджето Simple Smile

# 518
Модела е с autodose, за да не стане грешка го написах в барабана, иначе да. Joy

# 519
Много Ви благодаря,
Докато свикна ще перем дружно във форума.🤣.
Обикновен прах ли да сложа  или течен?
Или е без значение....
Купих я много набързо, без да чета и разглеждам, защото старата ме изостави.
Дано съм направила добър избор и не съм си хвърлила парите напразно.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 07:26 от toni1

# 520
Много Ви благодаря,
Докато свикна ще перем дружно във форума.🤣.
Обикновен прах ли да сложа  или течен?
Или е без значение....
Купих я много набързо, без да чета и разглеждам, защото старата ме изостави.
Дано съм направила добър избор и не съм си хвърлила парите напразно.
Няма течен прах. Прахът си е прах 🤣😊
Сложете какъвто искате препарат. Само да е малко.

# 521
Всички марки имат място на пазар за Ел. домакински уреди или поне са допуснати до него,но критериите при избор на купувача са различни, така че не ги уеднаквявайте.
Най-добрия начин за покупка е да поставите необходимостта и възможностите към момента и да прецените  какво би ви удолетворило. Или както се казва:Вашият избор и мнение са ценни за нас и обратната информация е "твърде желана", стига да не се отнася за модел, произвеждан преди 10/15 години.
О, времена, о нрави!

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 16:18 от niljaniljo

# 522
  • оттам, откъдето започва България
Въпрос за една ретро пералня.
Тази пералня има ли филтър за почистване?
Скрит текст:

# 523
Въпрос за една ретро пералня.
Тази пералня има ли филтър за почистване?
Скрит текст:

По мое виждане, моделът ПМ е Iberna,, много добър, преди да го придобие Hoover.
Пак посоченият, няма/долен десен ъгъл/ По - нови= да.

# 524
  • оттам, откъдето започва България
Майка ми я ползва тази пералня, желязна пералня и пере идеално бялото пране,.
Преди няколко дни обаче, както си стои неизползвана, се напълни с чиста вода.
Предположих, че може да е запушен филтърът, но видимо такъв няма.
Може обаче причина да е спирането на водата и евентуално после като е дошла, да е пропуснал клапанът.

Общи условия

Активация на акаунт