Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 29 165
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Е , teta75, собственикът на дефектиралата ПМ да се оплаква и най-вече да изисква , споменатият /в частност търговец/ да  спази клаузите. Тук, ако е чел, колко е чел и т. н.
Сега за КЗП, че е тромава, тромава е.
Но пък един производител на уреди за домакинството като  Bosch, при всички положения ще обърне внимание на оплакване със стабилни доводи. Да отчетем времето/настояше/ и това, че bosch не е премиум марка и не се конкурира с премиум в този сегмент и не само.Демек, избор много кой от кой по-зле. Те и ММ не сушат добре, но цената им е приемлива или поносима. Ако предлага връзване към соларни системи, надали ще е така.
Та съфорумецо, оплаквай се и пиши на всички възможни адреси.

# 556
Да знае също че минат ли 2 години....свърши.
КЗП казват че те са само до 2те години..после ако производителят иска...ще ремонтира..ако не ще..няма, и няма механизъм по който да ги принудиш /освен съд/.
Да е наясно де.
ПС...трябвало е веднага когато е възникнал дефекта..да се направи рекламация до магазина, според мен.

# 557
Бюджетът ми е 2400  видях евтиният вариант с пластмасов Казан казаха ми ,че били чехска сглобка Това не ми допадна с този барабан  Искам хубав и устойчив модел..Някой да предложи ще съм благодарна за което.

# 558
Да знае също че минат ли 2 години....свърши.
КЗП казват че те са само до 2те години..после ако производителят иска...ще ремонтира..ако не ще..няма, и няма механизъм по който да ги принудиш /освен съд/.
Да е наясно де.
ПС...трябвало е веднага когато е възникнал дефекта..да се направи рекламация до магазина, според мен.

Тета 75 както написа, тази рекламация се подава в писмен вид. Моля те, разясни самата рекламация ( празната бланка/ лист която се попълва ) ти я предоставя магазина или се купува отнякъде. Никога не съм подавал писмена рекламация ( не се е налагало )

Обясни самия процес на подаването на рекламацията и пред кого точно се подава. Ще е полезно за всички, които искат да ползват гаранцията си.

# 559
Законът не изисква бланка, изисква писмено уведомление. Може тук да се прочете - чл 31 и следващите. Описано е подробно. Демонтаж, сваляне и качване е напълно безплатно за клиента. Може да решат да заменят. Може ремонт...не пречи и директно да си поискат парите...а търговецът ще каже как ще процедира.
https://lex.bg/bg/mobile/ldoc/2137210804

Технополис:

Просто да се следи да има протокол за подадената рекламация, копие от който остава за клиента , с входящ номер.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 09:07 от teta75

# 560
Законът не изисква бланка, изисква писмено уведомление. Може тук да се прочете - чл 31 и следващите. Описано е подробно. Демонтаж, сваляне и качване е напълно безплатно за клиента. Може да решат да заменят. Може ремонт...не пречи и директно да си поискат парите...а търговецът ще каже как ще процедира.
https://lex.bg/bg/mobile/ldoc/2137210804

Технополис:

Просто да се следи да има протокол за подадената рекламация, сопие от който остава за криента , с входящ номер.
Супер полезен пост, който ме научи на нещо ново, за което не знаех, мерси, teta!
Чл. 34
(4) Когато извършването на ремонт изисква демонтирането на стоките, които са били инсталирани съобразно тяхното естество и цел, преди да се появи несъответствието, или когато тези стоки трябва да бъдат заменени, задължението на продавача да ремонтира или да замени стоките включва демонтирането на стоките, които не съответстват, и инсталирането на заместващите стоки или на ремонтираните стоки, или поемане на разходите за демонтиране и инсталиране на стоките.

# 561
Мда, и аз си го припомних. Едра бяла техника не ми се е налагало до сега да ремонтирам гаранционно.
Технополис мисля че познават закона, и няма да има спънки..но е хубаво човек да отиде предварително запознат с правата си.
В случай на дамата бих пуснала по имейл заявлението си за рекламация, като прикача и клипчетата. Така си остава писмена следа. После не пречи и на място да се отиде....

# 562
Бюджетът ми е 2400  видях евтиният вариант с пластмасов Казан казаха ми ,че били чехска сглобка Това не ми допадна с този барабан  Искам хубав и устойчив модел..Някой да предложи ще съм благодарна за което.

https://m.miele.bg/domestic/washing-machines-1566.htm?mat=121933 … www.google.com%2F

# 563
Много интересно за Бош. Преди години забелязах някакъв необичаен шум при центрофуга при моята пм Самсунг. Не беше силен. Около 2 месеца го чувах, имах и други грижи и си минава времето. В един момент на 30 май се усещам и гледам на 31 изтича гаранцията от 2 години. Обадих се в технополис, те ми казаха да се обадя на Самсунг. От Самсунг бяха много любезни, операторка ми даде инструкции да извърша една манипулация и ако пак има проблем да се обадя. Веднага след моето повторно обаждане, регистрираха рекламация. Не си спомням точно, те ли се обаждаха на сервиз, сякаш те, но имах връзка със сервиз, с който уговарях среща кога да дойдат на място да проверят проблема. Срещата беше след изтичане на гаранцията, на 1.06, записано ми е в книжката. Дойде техник видя, каза, че ще я вземат в сервиз, счупена кръстачка. Взеха я, ремонтираха, доставиха, безплатно.

# 564
Малко над бюджета е, но аз съм хипер доволна от това
https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wwg-660-wcs-tdos-9kg-0 … YWXxoClUYQAvD_BwE

# 565
Гаранцията се увеличава с времето, в което уредът е бил в сервиз. След като са ти завели рекламация в 2 годишния срок, то и ремонтът си е бил в гаранционният такъв.  Тук изненада няма.

# 566
Да, ясно ми е това. Мнението ми беше, че съвсем отговорно подходиха към моето обаждане, а не като при Бош.

# 567
Те реално си бяха много любезни от централата, но не и полезни 😁 Накратко: “Изключвайте бушона за по 10 мин и като спре да върши работа се обадете пак.”

# 568
  • Ловеч
Има ли осветление в барабана? По-евтините нямат, а моята има и съм си свикнала. Аз ползвам само прахообразен перилен препарат и не мисля, че ще използвам Twin Dos, но заради осветлението май нямам избор 😔

# 569
Не, няма. Това не е нов модел от последните 1-2 години, но не е базов и от евтините. Откакто го имам пере ежедневно и няма драми. С изключение на twin dos чекмеджето, където се спече една пружина, но то беше по моя вина. Иначе самия twin dos на мен ми е много удобен. Въпреки че редувам и с друг препарат

Общи условия

Активация на акаунт