Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 29 164
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Малко над бюджета е, но аз съм хипер доволна от това
https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wwg-660-wcs-tdos-9kg-0 … 177250?gad_source

Благодаря много за информацията моделът е супер ,но не можах да намеря дали е немска сглобка или полска .Ще отида на место за повече инфо.

# 571
Чата казва следното: ( иначе на етикета на вратата го пише де)

Премиум моделите на Miele, включително пералните от сериите W1 като твоята (WWG660 WCS), действително се произвеждат основно в Германия – например в заводите им в Gütersloh или Euskirchen.
За някои по-достъпни модели или малки уреди, Miele има производствени мощности и в други страни, например Чехия или Китай, но и там контролът върху качеството е германски.
Надписът „Made in Germany“ обикновено се използва само ако основното производство и контролът по качеството са извършени в Германия, така че той е доста надежден показател.
Твоят модел WWG660 WCS е висок клас, така че почти сигурно е изцяло произведен в Германия.

# 572
  • Ловеч
Не, няма. Това не е нов модел от последните 1-2 години, но не е базов и от евтините. Откакто го имам пере ежедневно и няма драми. С изключение на twin dos чекмеджето, където се спече една пружина, но то беше по моя вина. Иначе самия twin dos на мен ми е много удобен. Въпреки че редувам и с друг препарат
Значи трябва да вдигна повече бюджета 😔

# 573
second, къде ги четете тези неща?
В Чехия се произвеждат СМ, в Полша-ПМ. В Китай - прахосмукачки.
Проверявайте си източниците на информация преди всичко, за да не подвеждате.
Като начало започнете с това:
https://m.miele.com/de/com/produktionsstaetten-2157.htm
За 660 сте в грешка.

# 574
Аз съм написала къде - питах чат гпт и не претендирам да е коректно всичко.
За кое съм в грешка за 660? Че има лампа пък аз не я виждам, че е модел W1?

# 575
Аз съм написала къде - питах чат гпт и не претендирам да е коректно  всичко.
Разчитай на себе си и няма да сгрешиш.

# 576
Аз съм написала къде - питах чат гпт и не претендирам да е коректно всичко.
Да, 660 не е с осветен барабан. ПМ 660 не е висок клас, но не е и базов и се появява в каталозите през 2018г.
Ето един
Може би собственият ви опит и удовлетворение  от ПМ, която притежавате щеше да е по-полезен. Ако имате въпроси, давайте.

# 577
Аз драма нямам с това къде е произведена, както казах пере всеки ден и е желязна.

# 578
  • Ловеч
Аз драма нямам с това къде е произведена, както казах пере всеки ден и е желязна.
На коя програма я ползваш най-често? С каква продължителност е?

# 579
Понякога пускам кратка - има я във вариант 20/30 мин. 20 е ако включа допълнително kurz.
Другата която ползвам е “pflegeleicht” която е във варианта 1,39/1,59 - по кратката е като дам бутон kurz.
Памук 50 градуса / 1000 оборота с kurz също е 1.39 часа. 60 ЕСО е дълга, 2,59, но 60 без ЕСО е 2,29, с вкл kurz става 1,59.
Програма ризи е 1,12, но за малко килограми.
Доста са променливи времената според температурата и ако се включва или не кратката им опция.

# 580
А защо си фиксирате времето за пране, а не я оставите сама да прецени?
Тя може и да показва някакво време в началото, но после ще си го промени според прането и зададените функции.

# 581
  • Ловеч
Понякога пускам кратка - има я във вариант 20/30 мин. 20 е ако включа допълнително kurz.
Другата която ползвам е “pflegeleicht” която е във варианта 1,39/1,59 - по кратката е като дам бутон kurz.
Памук 50 градуса / 1000 оборота с kurz също е 1.39 часа. 60 ЕСО е дълга, 2,59, но 60 без ЕСО е 2,29, с вкл kurz става 1,59.
Програма ризи е 1,12, но за малко килограми.
Доста са променливи времената според температурата и ако се включва или не кратката им опция.
А менюто няма български нали? А има ли английски?

# 582
То е зададено с програмата.
Мога да сменям градуси и обороти, както и да вкключвам/ изключвам “кратка”, другото време не се променя.
Една и съща програма - различно време според темп/обороти.
Не съм търсила меню на български, не знам. На английски е моята, това за което говоря е изписано на самата пералня. Иначе  pflegeleicht на англ. го изписва като minimum iron
Най готино ми е че като включа съответна програма, тя помни последното пране с какви настройки е било и предлага същите.

# 583
Не се променя в началото докато я настройваш, но като омокри дрехите се променя, ако ти предварително не фиксираш времето с "kurz".

# 584
Използвам и двата варианта, не съм засичала по часовник до секунда, за да проверя дали е точно толкова. Ако трябва да пусна последователно повече пране, пускам. Ако е една пералня, в общия случай не го включвам

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 07:47 от second

Общи условия

Активация на акаунт