Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 287
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
На едночасова програма ако плакне 3 пъти кога изобщо пере?

# 661
Аз пера на 1ч.10мин. Има достатъчно време за загряване на водата 40-60 градуса и пране.
А програмите по 2-3 часа за мен са неизползваеми. Лудост е да премяташ толкова време леко замърсено пране.

# 662
Аз пера на 1ч.10мин. Има достатъчно време за загряване на водата 40-60 градуса и пране.
А програмите по 2-3 часа за мен са неизползваеми. Лудост е да премяташ толкова време леко замърсено пране.

Аха..около 10 минути ти пере с вода на 60 гр. За някои е достатъчно. За други е смешно малко. Но всеки си шета на акъла....лошо няма.

# 663
  • Велики Преслав
Специалиста говореше за пералните производство на Вестел, и тогава се чудеше дали са тяхно или на Арчелик
Вестел и Арчелик нямат нищо общо. Иначе благодаря за тая хубава думичка (макар и казана подигравателно), въпреки, че аз не се взимам за такъв!

# 664
Малко извън темата съм, извинявам се. Сложил съм си непромокаемото яке в мазна торбичка, цялото е на петна. Изпрах го с Grangers, но файда никаква, освен да си е непромокаемо, петната седят. Как да подходя? Да го кисна и отново да го извъртя с Grangers?

# 665
Малко извън темата съм, извинявам се. Сложил съм си непромокаемото яке в мазна торбичка, цялото е на петна. Изпрах го с Grangers, но файда никаква, освен да си е непромокаемо, петната седят. Как да подходя? Да го кисна и отново да го извъртя с Grangers?
Посипваш петната здраво с талк и  оставяш за една нощ. После изтупваш талка. Той ще попие мазното.

# 666

Нормално, този препарат може да възстановява непромокаемостта, но не пере. Изпери си якето с нормален препарат за да излезе мазното, а после вече ако искаш повтори и с този Grangers. Aз си пера всички скиорски дрехи с нормален прах и нищо им няма.

# 667

Нормално, този препарат може да възстановява непромокаемостта, но не пере. Изпери си якето с нормален препарат за да излезе мазното, а после вече ако искаш повтори и с този Grangers. Aз си пера всички скиорски дрехи с нормален прах и нищо им няма.
Да добавя, че препаратът трябва да е течен.
Има и специализирани перилни препарати, които перат и запазват мембраната.

# 668
Талк няма да помогне при третирани петна. Като абсорбер на мазнини и др. е актуален при посипване и втриване, възможно най-скоро.
Има препарати за третиране на петна от различен произход. При някои запирането след нанасяне е желателно или задължително,преди същинско пране в ПМ.
Импрегнирането е последващ етап на същинско пране. 2 в 1 или не работят или са с моментен и не дълготраен ефект. Последното е важно за екипировка, според предназначението и по-маловажни за градска среда.

# 669

Да добавя, че препаратът трябва да е течен.
Има и специализирани перилни препарати, които перат и запазват мембраната.

Съгласна, и аз пера с течен, но употребих "прах" като обобщаващо понятие, по навик.

# 670
Арчелик и Бош са едно към едно, има резервни части на Бош , на които отстрани пише Ar.

# 671
Какво пише е едно, за кого се прави и по какви спецификации e друго. Турция има и много хай-тек производства и явно, когато това е целта, могат да правят и качествени неща.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 09:16 от Черна станция

# 672
… и зависи за коя серия на Бош става дума, та ме са едно към едно.

# 673
  • София
Арчелик и Бош са едно към едно, има резервни части на Бош , на които отстрани пише Ar.

На половината части за колата ми пише „Бош“, това значи ли, че колата е Бош?

# 674
Здравейте, пералнята ми се счупи, дали ще работи предстои да разбера днес, след като я разглобят мъжете вкъщи. 😅
Възможно е да ми трябва нова, като съм се спряла на Миле, но има много модели и съм в дилема.
В Техномикс се спрях на два модела, първия е:
MIELE WWG660 WCS TDos, 9 кг, WiFi, 1400 об/мин
Но ми казаха, че са останали само мострени, което не ми е проблем, но този модел е с 1400 оборота, а виждам, че някои по нови са с 1600 и се чудя дали да не заложа на такъв, например:
MIELE WCR 870 WPS PWash2.0&TDos XL&WiFi, 9 кг, 1600 об/мин, но при него не ми допада врътката 😅
Също водата където живея е много варовита (Нови хан) и ме е страх да не съсипя уреда, ще сложим система за омекотяване, но ще е към края на годината.
Ще съм много благодарна за съвет при избора, тъй като изобщо не съм компетентна относно пералните, а искам възможно най-доброто. 🌞🍀🌸
Бях писала преди време, но покупката се отложи, но вече е наложително.

Общи условия

Активация на акаунт