Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 250
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Моля, препоръчайте комбинирана пералня/сушилня. Мои близки търсят, гледали са АЕГ и Бош, но нямали кратка програма (което ме учудва), а те държат да има такава. Гледали са и Мийле, но цената е доста висока. Има ли нещо по-бюджетно и вършещо работа?
Не иска да се образова народът и не иска да чете и да схване, че днешните перални не са като преди 20 години. Ще потрши един чувал пари, за да се преплаква....
Има отделна тема за комбита.

# 706
В момента  Миле WWA120 WCS е на промо цена.
Бива ли я. Знам, че хвалехте W2, тази е W1.

# 707
В момента  Миле WWA120 WCS е на промо цена.
Бива ли я. Знам, че хвалехте W2, тази е W1.
Това е един базов модел.
За пране — ще пере добре и ще има основните програми.
Недостатъци за мен — ако съдя от обявените кг (82), то този модел е с пластмасов казан и противотежестите не са чугун.
Всички досегашни перални (от коя година насам, не помня) са W1 — от най-скъпите, до най-евтините. Новите излизат с обозначението W2.

Не ви знам бюджета. Миле вече не обявяват толкова ясно материала на казана и от какво са противотежестите, но косвено можете да съдите от кг на самия уред. Гледайте машината да е над 92 кг. А ако уредът е пред вас — дръпнете леко маншона. Ако се вижда бяло — вид пластмаса, а иначе — метал.

Има добри намаления тук:
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-tehnika/peralni/peralni-s-pre … -zarezhdane/miele

# 708
# 709
Толкова пари за тази марка не бих дала.
За този бюджет бих се насочила към АЕГ или Бош.

# 710
На там се бях насочил, просто 66см дълбочина ми идва много

# 711
Ако имате време да четете в темата, ще видите, че след 2-3 години се скапват напълно. Има реални отзиви.

# 712
Впечатления от ползването ще имам след повече от месец, когато старата отиде в друг апартамент, там в момента ремонтираме.
Колко бързо мина времето Simple Smile добре работи, много тиха. Предишната ни беше до 1500 оборота, тази до 1400, но ги вади по-сухи, изненада ме приятно. Не ги мачка.

Малко плитък ми се струва барабанът, не ми направи впечатление като я гледахме в магазина.
Опасенията ми за оребрената врата се оправдаха. Това е положението 2 дни след почистване, а сега даже не ползваме сушилня и не пада нищо от нея (една над друга са).
Скрит текст:

За AEG LFR73844BE става дума
https://zora.bg/product/lfr73844be?click_code_ps=20f967190fdda4efdd8e9d7ba19488dc

# 713
Здравейте, не е точно по темата, но може ли да споделите колко дълго трае най-често ползваната от вас програма за пране? За памучно, ежедневно пране, не някакви специални програма или когато се касае за силно замърсени дрехи.
Не съм сигурна колко дълга програма да избирам-коя е най-добра за изпиране, дали по-кратка (от сорта на 1час и 20-30мин или по-дълга-2 часа и 20-30 мин)?

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 15:20 от Лимана

# 714
Здравейте, не е точно по темата, но може ли да споделите колко дълго трае най-често ползваната от вас програма за пране? За памучно, ежедневно пране, не някакви специални програма или когато се касае за силно замърсени дрехи.
Не съм сигурна колко дълга промяна да избирам-коя е най-добра за изпиране, дали по-кратка (от сорта на 1час и 20-30мин или по-дълга-2 часа и 20-30 мин)?
95% от прането пера на програма Памук, време: 2:06 ч.
Ако реша, че бяло искам повечко да се поизпере (не, защото е мръсно, а защото така съм решила), тогава пера на 2:30 ч.
Всичкото гореизброено се случва на 60С.
Дънки пера на 50С и 2 ч. програма.

# 715
Не съм сигурна колко дълга програма да избирам-коя е най-добра за изпиране, дали по-кратка (от сорта на 1час и 20-30мин или по-дълга-2 часа и 20-30 мин)?
Всеки може да ви да даде детерминирано време според възможностите на собствената ПМ. То не е меродовно и изисква допълнителни данни за възможностите предвидени към устройството. Всеки друг отговор би бил подвеждащ без техн. детерминанти  към закупен модел и марка.

# 716
Не знам зашо всички се вторачват в това време. Пуснете си програма памук и оставете пералнята да се оправя. Ако прецени сама ще си съкрати времето.

# 717
Не знам зашо всички се вторачват в това време. Пуснете си програма памук и оставете пералнята да се оправя. Ако прецени сама ще си съкрати времето.
Питам коя дължина на програмата за пране е достатъчна за добро изпиране-кратка или дълга. Програмата ми за пране на памук варира в 4 дължини между час и половина и близо 3 ча̀са. Понякога съм ограничена във времето си и я съкращавам. Но необходимо ли е ежедневното ми пране да се върти 3 ча̀са за да бъде изпрано? Това ми е въпроса.

# 718
Ама хич не е необходимо и съответните опции ги избирате по ваша преценка и постигнат задоволителен резултат.
Другото е кукичка за наивници.
В кашона/ транспортна опаковка не са предвидени"две ръчички допълнително и мозък" Успех!
Супер коментар, беше ми много полезен. Пожелавам Ви когато имате нужда от помощ в област, от която не разбирате, да Ви отговорят по същия начин и в същи стил, за да се почуствате достатъчно глупаво.

# 719
Ама хич не е необходимо и съответните опции ги избирате по ваша преценка и постигнат задоволителен резултат.
Другото е кукичка за наивници.
В кашона/ транспортна опаковка не са предвидени"две ръчички допълнително и мозък" Успех!
Супер коментар, беше ми много полезен. Пожелавам Ви когато имате нужда от помощ в област, от която не разбирате, да Ви отговорят по същия начин и в същи стил, за да се почуствате достатъчно глупаво.
И какво точно да обясним на въпрос без зададени параметри? От неверни данни, верен сбор, няма, освен..
На колкое перете килотите, тениските или друго е ваш избор/програми и опции/ и според възможностите  на ПМ.
Каквото сте избрали, това ще ползвате.

Общи условия

Активация на акаунт