Студенти в Нидерландия - 24

• 49 505
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • София/Велико Търново
За квартирите само да добавя за новодошлите, многа ама много внимавайте за скам

# 541
Предимството в Делфт за първи курс магистри е само ако не са живяли преди това в Нидерландия.Поне миналата година беше така.Ако има регистрация в DUWO, на 2-3 год. бързо се намира вариант за настаняване. Моето момче предпочете настаняване в Хага пред Делфт.

# 542
  • София
Точно Petia1234 доколкото писа, че идва от Германия, би попаднала в предимството за магистри за общежитие, ако и тази година е така.
Някой имаше ли опит с глоба за невнасяне на здравна застраховка за работещ студент, явно не е отчетено или не е заявено, че вече не работи, договорът е прекратен, и хоп глоба.

# 543
  • Cobrs
Здравейте, има ли някой дете, което учи европейски право в Маастрихт, например? Иска ми се да разбера по кои учебници учат конкурентно право децата и да си купя за мен. 🙂 Ще съм благодарна, ако може да помогнете.

# 544
Синът ми имаше глоба, беше решил, че няма нужда от здравна застраховка, защото работи за университета,  плати си я.

# 545
Страхотни сте всички! Благодаря за препоръките! Зареждам се с търпение, надявам се на късмет и започваме търсене ! Simple Smile

# 546
Здравейте момичета, много се радвам да се присъединя към Вашата група. Simple Smile Дъщеря ми завършва 12 клас в ЕГ Пловдив и кандидатства в Нидерландия. Условно е приета в два университета. Hanze University of Applied Sciences и Avans University of Applied Sciences
Желае да учи International Bussines.
Имам нужда от мнения, препоръки и съвети, тъй като ни предстои да изберем Грьонинген или Бреда и кой да е университета.
Ще се радвам да си пишем или да се чуем с други майки и студенти, които вече са в един от двата университета Simple Smile
Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват!
Хубав ден!

# 547
Ще намерите майки и от двата университета тук Simple Smile И от градовете. Успех в избора!
Аз ще съм "майстор Тричко" по Великден Simple Smile Оказах се права и детето получи студио на замаска и гипскартон. Вече си букнах полети, ще нося инструменти, ориентирах се да наемем ван, кое къде да пазаруваме и пренасяме. Слава богу, банята е напълно направена, та поне това ми е спестено Smile

# 548
  • Бургас
Някой може ли да помогне с инфо за  лекар в Айндховен, моят младеж е с гипсирана ръка  и ще трябва някой да го свали и долекува, има застраховка, но няма личен лекар, може ли да търси направо ортопед или му трябва първо личен лекар, изобщо дайте съвет какво да се прави

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 18:30 от bur02

# 549
  • София
majabees,
Мога да разкажа за Бреда, същата специалност.
Пишете ми на лични.

# 550
Някой може ли да помогне с инфо за  лекар в Айндховен, моят младеж е с гипсирана ръка след ски инцидент в Австрия и   ще трябва някой да го свали и долекува, има застраховка, но няма личен лекар, може ли да търси направо ортопед или му трябва първо личен лекар, изобщо дайте съвет какво да се прави
И моят син още няма личен лекър , а от кога повтарям , че трябва ...ето това намерих ,дано помогне.......
Дано съм помогнала -пишете после дали сте успели, че и аз трябва да натискам синът...И моя е в Айндховен.

''Общопрактикуващият лекар (huisarts) често е първият Ви медицински контакт. Той или тя е лекар с университетско образование и може да Ви прегледа, да Ви предпише лекарства или да Ви насочи към болница. Ако се регистрирате в кабинет на общопрактикуващ лекар (huisartsenpraktijk), можете да си запишете час при него. Можете да намерите личен лекар (huisarts) близо до Вас на този уеб сайт; zorgkaartnederland.nl

Ако не се регистрирате в кабинета на общопрактикуващия лекар (huisartsenpraktijk), можете да отидете само ако има свободни места за пациенти. След това общо-практикуващият лекар (huisarts) може да Ви таксува за посещение като пациент (passantentarief). Плащате веднага след срещата с общо-практикуващия лекар (huisarts). След това лично декларирате сметката пред здравния си застраховател.

Обадете се на спешния номер 112 при спешна или животозастрашаваща ситуация!''
https://www.zorgverzekeringslijn.nl/bulgarski/#3
https://www.zorgkaartnederland.nl/huisarts?zoekterm=huisarts  -от тук може да си избере /8223 общопрактикуващи лекари с надпис "GP" в Холандия
-
В момента има 8 223 общопрактикуващи лекари с текст „GP“ в Холандия в Zorgkaart Nederland. Нуждаете се от помощ при избора на доставчик на здравни услуги? Прочетете статията ./

# 551
Здравейте момичета, много се радвам да се присъединя към Вашата група. Simple Smile Дъщеря ми завършва 12 клас в ЕГ Пловдив и кандидатства в Нидерландия. Условно е приета в два университета. Hanze University of Applied Sciences и Avans University of Applied Sciences
Желае да учи International Bussines.
Имам нужда от мнения, препоръки и съвети, тъй като ни предстои да изберем Грьонинген или Бреда и кой да е университета.
Вероятно знаете вече , че и двата университета , които сте избрали са приложни университети , т.е. професионални и обучението е 4 годишно. Като една година е стаж, но си го търсиш сам стажа  и си плащаш учебната такса за времето на стажа . В последните години приложните университети не помагат много за стажовете на студентите си и стажове се намират все по-трудно.
Същата специалност я има и в академичните университети , които са по-престижни и обучението е 3 годишно.
Нищено е многократно в темата за академичните и приложни университети. Успех с избора.

# 552
pali78, полезна информация за личните лекари.
Дали може да я сложим на първа страница?

Благодаря!

# 553
Ще гледам да не забравя като пускам следващата тема.
Освен личен лекар, съветвам да издирвате и студентските поликлиники. Има ги в доста градове, приемат дори и само с ЕЗОК.

# 554
  • Sofia
Минавам да се похваля с втори мой потенциален  холандец☺
Приет магистър в Лайден, Грьонинген и в Радбауд. Засега….😃 чакаме още едно място, но извън Холандия.
Допълвам, кажете моля, за Лайден как става търсенето на жилище? Трябва да започна да се програмирам отново на тази вълна😆 Знам само за Student Experience дотук. Приемам идеи и информации всякакви, защото вероятността той да избере Лайден е 90% дори да бъде приет и на последното място.

За Avans в Бреда и аз мога да разкажа. Номер едно е там - International Bussines 😀

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 19:05 от dodo_dodo

Общи условия

Активация на акаунт