За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 227
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • България
Това ми напомни как преди около 100 години бях в Белгия (Гент) и по това време по кината излезе "Кралица Марго". В София също вървеше, но щяха да го спрат от прожекция, докато се върна, а аз искам да го гледам. Та на бърза ръка си купих билет и гледах френски филм със субтитри на фламандски. По онова време още не говорех френски, а фламандски не говоря и досега. Добре, че знаех романа почти наиузист, та успях да следа действието Grinning
Как съм го пропуснала този, дано го намеря с руски или български субтитри.
При мен е обратно, в училище научих достатъчно френски, за да чета и книги, но с времето всичко забравих.
Но винаги ме е теглило към френската история и никога към английската.
Няма случайни неща, нямам нищо бозаво в гените, но пък имам френска връзка. Grinning
Жалко, че езиците не се предават по гените. Joy
....................
Иначе ще започвам епизод 11 от Cao Xuanxuan's Love Journey (2025).
Засега му пиша 10, добра история, отлични декори и актьори, много обичам разследвания, има предостатъчно.
Актрисата ми е любимка от други сериали, актьорът ми е леко странен, но не е лош.

# 391
https://fb.watch/xNnC4CaVvS/
Фестивал на фенерите

# 392
  • вятърничава
Love Scout, като за последно - доста постен епизод, еднорозите задрямаха от скука, аз два пъти без майтап. Но, като цяло беше приятен сериал, харесвах ризите на главната, дивана в дома и и балкона в офиса и, костюмите на главния и усмивката му, атмосферата в офиса и колегите, казусите в работата и романсите им. Без големи драми, слънчев, цветен, спокоен, децата бяха сладури. Според мен трябваше да завърши  с нещо по-романтично и вълнуващо.

За Motel California все още събирам сили за последните 2 епизода. Но, Роца, получих просветление защо магаренцето и Animal OxAnimal Ox са такава важна част от разказа. Те са символ! Магаренцето е символ на ината на гл. героиня, а кравите със своето търпение и доброта виждам в кравешкия поглед на главния, който търпи всичките и капризи.

Заложих на Melo-Movie и не сбърках. Choi Woo Shik си е паднал на ролята, накара ме да се кикотя няколко пъти (с мустаците и калкапа, с царевицата, на снимачната площадка постоянно) сладур прекрасен. Също няколко пъти имах чувство, че гледах него, а виждах хьон му Пак Со Джун. Много приятно участие на Ким Дже Ук, дано да не е само това, искам още. Тя и Той добре си пасват. И много ясно, че ще се гледа.

Нещо хубаво: Рюсей Йокохама взе награда за най-добър актьор за филма Shoutai (Faceless) на 79-ите филмови награди Mainichi, Meguro Ward, Токио
https://www.instagram.com/nwhjh/reel/DGARpMLBVut/
https://www.instagram.com/dailyryusei0916/reel/DGHXyKRT5fr/

И нещо лошо - поредното самоубийство на корейския фронт и погубен живот и талант. Актрисата Ким Се Рон на 24 г. Роца, гледахме я последно в Bloodhounds, а също тя е и момиченцето от филма The Man from Nowhere.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 13:33 от bb6

# 393
  • пак на Рив Гош
Моарейн, аз пък съм убедена, че съм била англичанка в предишен живот, все ме тегли отвъд Ламанша Joy

bb6, тъкмо влизам да си измрънкам мрънкалото за Motel California, който довърших тази сутрин.
Напълно съм съгласна с теб за символиката Joy
Спойлер:
Скрит текст:
Краят е щастлив за всички, освен за Animal Ox Animal Ox Wink . И така и не разбрах намериха ли стопанин за магаренцето. Че се притесних за хайванчето Grinning.
Ама защо като имат материал за 8 епизода, се чувстват длъжни да правят сериал от 12? Началото беше добро, но в хода на действието като започнаха да влагат драма след драма, ме загубиха за каузата. Освен това, много набрах на Главната Тя, заради всичките й нелогични постъпки, себичност и това непрестанно иди ми - дойди ми. Отдавна не ми се беше случвало (имам доста висок праг на търпимост). А и Той, един такъв добродушен (точно с кравешки поглед), само й угаждаше на всичките приумици. Така и не харесах особено Главните, второстепенните двойки ми бяха по-симпатични.
Но пък отбелязвам поредното чудесно участие на тази млада госпожица, която с удоволствие ще гледам и нататък.

Melo-Movie - още във втория епизод вкараха всички троп-ове, които наливат балсам в душата ми. У Шик е сладур отвсякъде (и аз се кикотех на превъплъщенията му на снимачната площадка), ролята му отива, много добре си пасват с Пак Бо Йонг. И Гофретката Ким Дже Ук с дълга коса е мммммм Heart Eyes. Трябва ли да уточнявам, че съм солидно инсталирана на клона?
Отивам да си сипя Wine Glass и продължавам с епизодите Grinning

# 394
Смехурко, това с косата е тик.
https://www.facebook.com/reel/9017706018311958?fs=e&fs=e

# 395
Аз съм била извънземно в предишния си живот, защото все си мечтая за космоса.

Така...Роца, как да си направя такава снимка? Къде трябва да се кача, скоча, полетя за този кадър. Не държа на птичката, но ако я има ще е бонус.
Скрит текст:
П.П. Той от снимката е тай плувец преквалифициран на артист.
Скрит текст:

# 396
  • пак на Рив Гош
Tuon, даже няма да има нужда да летиш Joy
Отиваш на Еспланадата на Трокадеро:
https://maps.app.goo.gl/wquR1zB4Zv99yqrQ6
Тръгваш на дясно в дъното към края й, на слизане към градините долу. В края, се наместваш на някоя от стените на стълбите и казваш на фотографа да слезе малко надолу за повече ефект Wink . Би трябвало да стане ако не същото, то доста подобно. И се надяваш да няма много хора Grinning

# 397
Роца, много благодаря. Отбелязах си всичко. Ако успея да направя подобен кадър ще се похваля.
Две неща смятам да направя - да се снимам с кулата и разбрах къде са части от стената за спортно катерене от ОИ 🧗‍♀️

# 398
  • вятърничава
Tuon, по-интересно ще ни е снимка с някоя знаменитост, която се мотае около Айфеловата кула. Може той да те помоли да го снимаш, а за да се отблагодари за услугата да се снима с теб Wink

Melo Movie (2025) след 3 епизода и половина все повече ми харесва. Даже ме е страх да го хваля толкова, за да не го урочасам.Просто няма какво да изкритикувам и ли да помрънкам. Действието е стройно, няма бавене и отклоненията в миналото са оправдани и бързи. Диалозите са точно на място, бързи и остроумни, между двамата главни, между батко и братче, между приятелите, между втората двойка, розовото момче и шефът на бара, между момичетата, У Шик и режисьора. Актьорите са чудесни, няма нито един дразнещ, а втората двойка толкова ми хареса,че се чудя коя от двете ми е по на сърце. Дори драмите не изглеждат тежки. И аз като героя на У Шик, който е кинокритик и трябваше да обрисува един филм с една дума ,бих казала лекота.Той каза и още нещо за друг филм, което си помислих, че се отнася много точно за Love Scout и други сериали,които започват експлозивно и финалът е разочароващ : " не е важно дали финалът ще е щастлив или трагичен, но няма право да бледнее" , т.е. да е безинтересен и плосък. Съгласна съм с Роца
Цитат
още във втория епизод вкараха всички троп-ове, които наливат балсам в душата ми.
Тези троп-ове, като ги гледаш и си казваш, значи можело да бъдат сладки и забавни, а не досадни повторения.

# 399
Tuon, по-интересно ще ни е снимка с някоя знаменитост, която се мотае около Айфеловата кула. Може той да те помоли да го снимаш, а за да се отблагодари за услугата да се снима с теб Wink
Ама аз искам снимка с кулата.Тя е знаменитост. Освен това 😔 човешките знаменитостите са до време, а кулата е  там от 1887г. (проверих, не си мислете, че знам, но през тази година е започнал строежа) и е символ.

# 400
  • София
Аз искам снимка с Миланската катедрала...в дните от 25 до 28 февруари. И не е, защото някои китайци ще ходят там за седмицата на модата. И не е, защото аз отивам на крака в родния град на тия китайци, и в града, в който живеят като не снимат, а те ще ми се размотават в най-любимата ми страна на света! Нито пък е, защото последния филм на тия същите китайци очевидно ще го дават навсякъде където аз НЕ съм.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:09 от ElzaFB

# 401
  • пак на Рив Гош
Редактирах си поста с добавка на края, понеже не пишете Joy
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuon, с любезното съдействие на Интернет-дружка, ето още по-точно местоположение, където да се чучнеш за снимката Grinning:
https://maps.app.goo.gl/kMn4zeJDu9B91BqP9

А пък ако искаш снимка с Кулата, при това, от място, което не е от най-популярните (по-нишово, един вид Grinning), може да идеш на 10ина минути пеша, ето тук (avenue de Camoës 75016 Paris, или откъм bd Delessert):
https://maps.app.goo.gl/LFbV6HrYgzNsuPfy7
От върха на стълбището се открива чудесна гледка към Кулата и е сравнително по-малко туристическо.
А преди 2 години там бяха снимали Пак Со Джун в реклама на парфюм на Шанел.  

За Melo-Movie съм напълно на мнението на bb6 - 5 епизода му се радвам от сърце и не намирам за какво да мрънкам Grinning (пу-пу-пу, да не го урочасаме! ).
А в интериора на бара на аджошито съм дълбоко влюбена Heart Eyes. Ако наистина съществува, бих го посетила с огромно удоволствие
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
П.П1. Оказа се, че барът съществува, ама не е бар, а пицария/италиански ресторант на име horno:
https://www.instagram.com/p/DGMrjp5ps8t/?igsh=MTQzeTlxYjR0aWRsbA==
https://www.instagram.com/horno_seoul?igsh=YzdrMnYzeW53bXNh
Тъй като първата им публикация в профила е от октомври, явно снимките на сериала са били преди ремонта на ресторанта. Жалко!

П.П2. Загледах първите 15 минути от My Dearеst Nemesis (удължавам си кефа от Melo-Movie и го гледам с по епизод на ден). Засега ми навява асоциации с усмивката на Вей-Вей (Love O2O), в частта "запознанство онлайн", но като му чета сюжета, изглежда да е типичния ром-ком - сюжет по познати ноти, с приятни за гледане главни и почивка за мозъка. Довечера ще догледам епизода, да видя дали съм права Joy.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 14:27 от Роца

# 402
  • вятърничава
Роца, няма опция да повторя Hands Plus1 затова ти го давам така Hands Plus1 Joy
Пицарията може да има повече клиенти от бара.
Значи  My Dearеst Nemesis да го почвам?

Едно пикантно интервю на

# 403
  • пак на Рив Гош
bb6, може да му дадеш шанс. Засега ком-ът май е повече от ром-а, забавлява ме и оставам зрител. Пак ще си падаме по нуна (макар че някак си не мога да възприема Мун Га Йон като "нуна"). Имам някои забележки към графичното изпълнение на компютърната игра, където Те са запознават (определено не е Glory Joy ), но реших благосклонно да го отдам на това, че действието по онова време се развива през 2009та.

# 404
Моарейн, ще го гледаш ли? The Best Thing Ще е някаква сладка романтика. Тя страда от безсъние (което не е пречинено от него), а той  и помага с инсомнията, защото практикува традиционна китайска медицина.
Знам, че предпочиташ друг тип сериали, но все пак 🙂

Моите еднорози ще са много щастливи Animal Unicorn

Общи условия

Активация на акаунт