За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 269
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
shivani,привет Smiley
Защо не мога да участвам в анкетата за актьори? Каква е причина?
Защото приключи.

ElzaFB,мисля, че си била в рая на MZDS😆
Аз вчера видях страха в очите на половинката като видя какво съм отбелязала във fragrantica. Сигурно ще похарча повече от теб, не се притеснявай.

# 541
  • пак на Рив Гош
shivani, добре дошла! Flowers Hibiscus
Son Wei Long има доста почитателки в темата. Аз съм го гледала май само в Go Ahead (2020).
Анкетата беше активна само в първите 2 седмици след началото на темата, затова вече не може да се гласува.

Prinx, аз още не мога да събера сили да изгледам One And Only, точно заради края. Аз гледах съвременното му "продължение", Forever And Ever (също с Bai Lu и Ren Jia Lun), което започна точно с края на One And Only, та се спойлнах оттам за това, което писа и Моарейн. Та ми се отщя Joy
Но пък главната двойка са чудесни заедно.

Довечера ще гледам да пиша повече, че сега ме чака тръстиката Joy

# 542
  • София
Everlasting longing
е качен тази година  в Ютюб. Последният филм на Song Wei Long e просто на него попаднах. Препоръчвам го. След като ме накара този филм да потърся тема за обсъждане на китайски филми, явно си заслужава времето.
Ще се запозная и с другите му филми, но там пък е по-малък на години, а сега на 26 г. точно разгръща натрупания опит.
Чака го изключително професионално бъдеще. Дано да участва във филми с издържани сценарии.
Angelababy също има впечатляващо присъствие пред камера. Ще погледна участието й в други филми.

# 543
Аз се опитвам да си определя мнението с Kim Soo Hyun. Не съм му фен като актьор, но се старая да разбера кои действия са продиктувани от морал, и кои от бизнес и пари. Жин Так от Гоблин също е в гимназиален клас, когато вече нарича себе си "булката на демона". И това е един от най-гледаните сериали на всички времена в Корея. Както вече писах "възрастта на съгласие" в Корея е била 13 години. Сега е 16. Някои направиха връзка чак със сексуалните робини по време на Втората световна война. Други правят аналогия със скандала с Пи Диди в САЩ. Но има разлика- източно традиционно общество, в което детската красота е в култ и възрастни жени влагат пари в това да изгеждат като ученички. Подчинението на възрастните е закон. Освен това става дума за вече утвърден актьор. Тайна ли е била тази връзка? 6 години? Едва ли. На някого сега е удобно съвпадението със самоубийството на момичето, за да ликвидира актьора, агенцията, конкуренцията. Назидателно като в САЩ. Страната с най-ниска раждаемост в развития свят. В която вероятно нормални по ориентация актьори предпочитат да им се носи славата на обратни, отколкото да се замесят с жени. Тънък лед на това да си богат и прочут, но да не можеш да излезеш на улицата. Но съм против връзки с малолетни. Децата могат да се влюбват, но не могат да преценяват последствията от такива връзки. И някой трябва да ги защитава...

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 17:06 от victoria vassileva

# 544
  • Русе
.......................................
 Децата могат да се влюбват, но не могат да преценяват последствията от такива връзки. И някой трябва да ги защитава...
Точно това писах в другата тема: къде са били родителите й, когато тя не е можела да се справи с този психологичен проблем? Значи, знаели са и са ползвали  парите й, а къде е тя в общата картина? Това са години, не дни и месеци. И близките й ровят сега, когато нея я няма, но от болка ли? Има нещо много сбъркано и гадно в цялата история. Съсипват поредния талантлив артист.
Моарейн, да, разпъването не се понася лесно, права си! Лично аз я минах по диагонал. Но от моята младост помня "Пан Володийовски" и имаше подобна сцена - набучване на кол - изпълнена от изключителния Даниел Олбрижски. Това не се забравя!

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:58 от winona

# 545
С риск да ви досадя с темата, но 30 години- 17 години е огромна разлика. И няма значение колко е талантлив актьорът, ако се е "възползвал" от младото момиче. Защото, ако са имали сексуална връзка 6 години- това не е невинно и няма значение колко е талантлив актьорът. Но това е от моята камбанария. Нямам дъщеря, но не бих се съгласила на такава връзка и чудеса ще направя да я закрия. Заради самото дете. Полово може би е съзряло, но както се вижда от печалните последствия в този случай- не и морално. Всички сме имали авантюри, всички сме плакали, но когато си "голям" се бориш със себе си и се справяш. А това "дете" е останало само... Ето това е грозното. Малките човеци още нямат духовни сили да се справят с такива преживявания. Заради това се говори за ПДФ и морал. За насилие над някого, който няма свой мироглед. Сложно е.
Още един интересен ракурс- стане ли нещо в политическия живот на Корея- например събитията с техния президент, винаги настъпва скандал и в шоу бизнеса. За да се отвлече вниманието от по-дълбокия проблем- с политическата система в страната. Преди дни освободиха от ареста въпросния президент. Техниха на създаване на допълнителен "черен шум", за публиката.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 18:07 от victoria vassileva

# 546
Не съм предполагал,че ще дойде ред да похваля китайски сериал, в предвид всичките похабени нерви досега по китайските бездарни сценаристи и режисьори.The King’s Avatar (2019) Още не съм го изгледал до края, на 30-та серия съм, но определено е мой сериал. Комерсиална история, нито зле ,нито добре.Режисурата обаче е перфектна+ специалните ефекти и актьорската игра.Няма да се самозабравям в писане, ясно е, че повечето тук сте го гледали Simple Smile. Крайна оценка по моите стандарти, до момента е 9 , вероятно би била и 9,5 ако го нямаше това прословуто китайско разпъване на стандартна история за 20 серии в 40.

# 547
  • България
А, не всички сме го гледали.
Изтеглила съм го и му се каня, но е така вече две години.

# 548
ясно е, че повечето тук сте го гледали Simple Smile
Аз дори не съм го отбелязала- доколкото разбирам е геймърски филм- за мен като си видял един си видял всички. След "Принцеса Вейан", вторият китайски филм, който изгледах беше Go, go, squid. Признавам, че се обърках със Squid Game 1, който тъкмо нашумяваше. Така се запознах с двойката Ли Сян и Ян Дзъ. Която наскоро гледахме в първия сезон на "Цъфтящите божури" и поне аз с нетърпение очаквам втори сезон. Но втори сезон на Go, go, squid не можах да изгледам- беше изчезнала магията, която двамата ГГ създават, поне за мен. Хубава вечер!

# 549
Крайна оценка по моите стандарти, до момента е 9 , вероятно би била и 9,5 ако го нямаше това прословуто китайско разпъване на стандартна история за 20 серии в 40.
🤣🤣🤣🤣🤣
Историята дори не е завършена, а оригинала е доста обемен с над 1700 глави.

# 550
  • София

ElzaFB,мисля, че си била в рая на MZDS😆
Аз вчера видях страха в очите на половинката като видя какво съм отбелязала във fragrantica. Сигурно ще похарча повече от теб, не се притеснявай.
Joy За рая на MZDS не знам, но 100% съм в рая на Xiao Zhan и Wang YiBo. Тия двамата рекламират ВСИЧКО. Влизам в супера, качвам се по ескалатора - първи Сяо Джам на реклама на тоалетна хартия… веднага след него - Ибо на друга тоалетна хартия. Разхождам се из супера - бисквити, четки за зъби, самобръсначки, дъвки, сушени плодове, кафе, вода…. Все изскача някой от тях. Добре че Дилън рекламира чай, а Джони бижута, та малко разнообразие. Иначе онези двамата са и на бижута, очила,  дамска козметика. Чак не знам как не се появиха и на щанда за дамски хигиенни продукти - очаквах го вече.

victoria vassileva, по мое време май беше модерни и много приятелки на по 15-16 имаха връзки с мъже над 30. Аз се чудех какво общо имат, но някои изкараха с години заедно. Тук предполагам, че и напрежението в шоу индустрията има общо, не само връзката.

# 551
victoria vassileva, по мое време май беше модерни и много приятелки на по 15-16 имаха връзки с мъже над 30. Аз се чудех какво общо имат, но някои изкараха с години заедно. Тук предполагам, че и напрежението в шоу индустрията има общо, не само връзката.
Привет, не мисля да влизам в спорове. По-възрастният мъж има много повече материални възможности от връстниците, по-опитен е в секса и т.н. Но това не означава, че е "правилно". Фактически това е едно поколение разлика и безусловна доминация. А при раздяла много често минусите остават за момичето, както и в този случай, който коментираме. Има си причини да се говори за пълнолетие. Предполага по-голяма зрелост, а и възможности да се отгледа здраво поколение. За мъжа младата плът, свежото тяло, са вид признание за мъжественост, че все още "става". Но продължавам да мисля, че не е правилно.

Друго ми дойде наум да те питам, докато чета за магазините и рекламните лица. Има ли някакъв специфичен аромат. В някои китайски магазини по света винаги има една тежка миризма. Има ли я там?

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 10:31 от victoria vassileva

# 552
В момента не мога да си намеря подходящ нов сериал, затова мисля да започна Нирвана 2. Разбрах, че е отделна история, но ако е интересно, съм ок с това.

# 553
ElzaFB,  сигурно вече знаеш, но новия албум на Сяо Джан е наличен в Спотифай

# 554
  • София
Привет, не мисля да влизам в спорове. По-възрастният мъж има много повече материални възможности от връстниците, по-опитен е в секса и т.н. Но това не означава, че е "правилно". Фактически това е едно поколение разлика и безусловна доминация. А при раздяла много често минусите остават за момичето, както и в този случай, който коментираме. Има си причини да се говори за пълнолетие. Предполага по-голяма зрелост, а и възможности да се отгледа здраво поколение. За мъжа младата плът, свежото тяло, са вид признание за мъжественост, че все още "става". Но продължавам да мисля, че не е правилно.

Друго ми дойде наум да те питам, докато чета за магазините и рекламните лица. Има ли някакъв специфичен аромат. В някои китайски магазини по света винаги има една тежка миризма. Има ли я там?
О, изобщо не споря, по-скоро те подкрепям в това, което си писала.

Има, и не само в магазините - и в ресторантите, и по улиците със заведения. Не мога да определя коя е подправката (защото съм убедена, че е някаква подправка или смес тип “13 подправки”). Тежка и сладникава е и на втората седмица вече ми се гадеше от нея. А и повечето храна е с такава миризма и пак не мога да я определя. Даже питах местните на какво мирише, но те изобщо не я усещат.

Общи условия

Активация на акаунт