Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 950
  • 437
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Има вариант и до Пиза с Уиз и от там към Флоренция.
Райън летят до Пиза, но на 9 април няма полет, с твърда дата е пътуването.

# 121
  • Plovdiv
RebelHeart много благодаря за съветите и идеите, ще разгледам всички варианти.

regina di cuori, уви, на 09.04 няма директни полети от София до Флоренция, има пак варианти с прекачване.

Gery@K, и до Пиза няма директни на 09.04

# 122
  • Milano
RebelHeart много благодаря за съветите и идеите, ще разгледам всички варианти.

regina di cuori, уви, на 09.04 няма директни полети от София до Флоренция, има пак варианти с прекачване.

Gery@K, и до Пиза няма директни на 09.04

Ясно е че няма, но по-добре прекачване със самолет, отколкото няколко смени с влак.

С ИТА  през Рим, но пристига във Флореция в 22.35.

Други варианти - до Рим, ако са с удобни часове с Уиз, Раян и после стрелите до Флоренция/Болоня щом датата е фиксирана.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 13:50 от regina di cuori

# 123
Здравейте, началото на април планираме пътуване със самолет до Пиза-1 нощувка, Флоренция-2 нощувки, Болоня-1 нощувка след това отпътуване за София от Болоня. До сега сме пътували из Европа основно с кола. За първи път ще ползваме самолет, влакове и градски транспорт. Моля за съвети как най-добре да организираме пътуването си, като нашата идея е пристигане:
1 ден - следобяд в Пиза (или привечер, ако има закъснения) . Правим разходка и вечеря, нощувка; Бих искала следобяд да разгледаме кулата в Пиза, но не съм сигурна как ще бъде полета и за това...
2 ден - за сутринта да сме запазили билети за наклонената кула. След това отпътуваме за Флоренция, по план ще имаме остатъка от ден 2 за там и целия ден 3, нощувка;
3 ден - цял ден във Флоренция, нощувка. Моля препоръчайте забележителности, които си заслужават в рамките на престоят ни - около ден и половина.
4 ден - Сутринта отпътуване за Болоня, като и за там моля за препоръки за най-интересното за около ден, след това нощувка и според полета малко разходка и отпътуване за София.
Приемам всякакви съвети за ресторантчета, хотели, пътуване с влакчета и градски транспорт, които биха улеснили пътуването ни.
Много благодаря! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 124
  • София
Градски транспорт няма да ти трябва в нито един от трите града според мен освен до летището на Болоня.
Пиза - Флоренция : регионален влак - не е нужно да се купува предварително, цената е фиксирана, резервация не е възможна.
Флоренция - Болоня : скоростен влак на Трениталия или Итало. Понеже не ти е в деня на кацането, можеш спокойно да купиш още сега с фиксиран час - така цената е възможно най-ниска.
До летището на Болоня си има специално влакче от централната гара. Със съответната цена. Ако искаш да ти е по-бюджетно, можеш също от гарата да хванеш автобус 81 / 91 до спирка Birra. Тя е почти на летището, минава се само под един пътен възел и си на паркингите отпред. Има тротоар навсякъде, съвсем лесно е.

# 125
Здравейте, преди няколко дни запазих двупосочни билети Болоня-Флоренция, но се оказа, че съм объркала датите и не мога да ги върна. Купувани са за 125лв. Става въпрос за 28 март. Ако някой ще пътува тогава, ще се радвам да се използват.

# 126
Градски транспорт няма да ти трябва в нито един от трите града според мен освен до летището на Болоня.
Пиза - Флоренция : регионален влак - не е нужно да се купува предварително, цената е фиксирана, резервация не е възможна.

Благодаря ти, RebelHeart.
Относно регионалния влак Пиза-Флоренция бих искала да те попитам дали се хваща само от Централната гарa Пиза или е възможно и от гара Pisa S. Rossore, която се намира в близост до кулата?

# 127
  • София
И от гарата до Кулата може, да.

# 128
  • Бургас
И от гарата до Кулата може, да.
Влака Пиза-Флоренция директен ли е?

# 129
  • София
Има изобилие от директни влакове като има такива през Емполи които са възможно най-бързи, както и през Лука и Прато, които са по-обиколни.
Когато имате сигурни дати и ориентировъчни часове, пишете в темата. Ще помогнем с оптималните варианти.

# 130
Моята дата е 08.04, като в 9.15 имаме билети за разглеждане на кулата, след което идеята е да отпътуваме към Флоренция.

# 131
  • Бургас
Има изобилие от директни влакове като има такива през Емполи които са възможно най-бързи, както и през Лука и Прато, които са по-обиколни.
Когато имате сигурни дати и ориентировъчни часове, пишете в темата. Ще помогнем с оптималните варианти.

Датата на пристигане в Пиза е 15 май около 11 часа на обед. Мисля да видим наклонената кула и катедралата и да продължим към Флоренция. Иска ми се и трите нощувки да са там. Но полета за връщането е в 10 сутринта. Рисково ли е последната  нощувка да е във Флоренция. Да не изтървем самолета? Защото последния цял ден смятам да отидем до Сиена и Сан Джимияно. Три нощувки са и ако последната е в Пиза няма как да стане. Мнения за план?

# 132
  • София
Моята дата е 08.04, като в 9.15 имаме билети за разглеждане на кулата, след което идеята е да отпътуваме към Флоренция.
Не знам колко време отнема това. Но ако е един час, то в 10.43 има директен влак от близката гара Pisa S. Rossore и в 12.01 пристига на централната гара на Флоренция.

За трите нощувки според мен не е рисковано. 10.00 въобще не е чак толкова рано, транспорт има, Пиза не е далече. Само трябва да сте готови да станете и да тръгнете рано.

# 133
  • Бургас
Притеснено ми е малко. В колко трябва да хванем влак/ автобус от Флоренция до Пиза за да сме на летището в Пиза в 8 сутринта. Той ни оставя на гара/ автогара. Оттам с какво до летището? Съвети? С влак или автобус е по добре/ по бързо? Кой сайт се гледа за транспорта. Там пише ли ако има прикачвания?

# 134
  • София
Притеснено ми е малко. В колко трябва да хванем влак/ автобус от Флоренция до Пиза за да сме на летището в Пиза в 8 сутринта. Той ни оставя на гара/ автогара. Оттам с какво до летището? Съвети? С влак или автобус е по добре/ по бързо? Кой сайт се гледа за транспорта. Там пише ли ако има прикачвания?
Не е нужно да се притесняваш 🙂
Разписанията по този маршрут можеш да следиш на https://www.trenitalia.com/en.html като задължително задаваш твоята дата, а не произволна. Това е защото може да има временни промени за деня. За май е още рано - може не всички регионални влакове да са заложени отсега.
Давам ти произволен пример за директен влак и за такъв с прекачване :

Виждаш на първия, че пише 1 change, а на втория не пише - той е директен.
Слиза се на централната гара на Пиза - Pisa Centrale. Оттам летището е много близо - може да се отиде пеша за около 15-20 минути или да се хване специално влакче което е само от гарата до летището. Казва се PisaMover и тръгва от последния коловоз на гарата на Пиза.
Ето наличните сутрешни влакове за този понеделник :

Такива или горе долу такива ще са и за твоята дата.

Общи условия

Активация на акаунт