Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 924
  • 437
  •   1
Отговори
# 195
някой беше споделил, че за да не губи време в Уфиций, предварително набелязал обектите
има ли по-подробна карта, намерих само тази

ако някой е хващал такси от болоня до летището, колко време се пътува и на кой номер се обаждате?

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 14:40 от The Invisible

# 196
Цената за такси от центъра до летището  е около 20- 25 евро.
 Винаги ни го викат  от хотела, нямам идея за номера за поръчка.

# 197
Цената за такси от центъра до летището  е около 20- 25 евро.
 Винаги ни го викат  от хотела, нямам идея за номера за поръчка.
Понеже сме в апартамент, ще трябва сама да го направя, но ще питам собственика.
Благодаря

# 198
# 199
В Уфици ние видяхме първо залата с картини на Ботичели, а после всичко останало.

# 200
GERy@K, колко време ви отне?

# 201
В Уфици ние видяхме първо залата с картини на Ботичели, а после всичко останало.
а онлайн карта има ли някъде?

# 202
В Уфици бяхме 4 часа, но аз харесвам изкуството.

# 203
На летището в Болоня има ли възможност да се ползват електронни бордни карти или трябва да е на хартия? Благодаря предварително за съдействието?

# 204
  • София
Електронни, не е нужно на хартия.

# 205
Здравейте,

Има ли възможност да вземем кола под наем от летището или гарата в Болоня сутринта и да я върнем вечерта на летището или стара във Флоренция на вечерта на същия ден?

# 206
  • София
Здравейте,

Има ли възможност да вземем кола под наем от летището или гарата в Болоня сутринта и да я върнем вечерта на летището или стара във Флоренция на вечерта на същия ден?
Когато се връща на друго място, обикновено има допълнителна такса, която може да е доста висока. А и трябва компанията, от която ще наемете колата да има офиси и на двете места.

# 207
Здравейте! Чудя се и се мая - за края на май- началото на юни , със самолет и после наемане на кола ( което никога не сме правили) или директно с кола от България през Сърбия , Словения !? Става въпрос за свободни 10дни ...Искаме да пообиколим малките градчета на Тоскана + Флоренция ....

# 208
  • Пловдив
Записвам се в темата с планувано посещение на Лука, Пиза и Флоренция след десетина дни. Доста идеи за локации почерпих от темата, благодаря Ви!

# 209
И ние се чудихме дали да не тръгнем с кола. В крайна сметка решихме(аз реших), че ще се размажем от път… приятелят ми изчисли, че излиза същото като цена или малко повече с кола. До Болоня са едни 14 часа каране. с паразитни нощувки по пътя съвсем се обезмисля за мен - сложете си 100 евро на вечер допълнително, ако ще делите пътя до Болоня и връщането още толкова. Тол таксите Chat GPT също ни ги изчисли не малка сума, май 60-80 евро бяха. И ние не сме наемали кола досега и малко ни е притеснено, но… за мен с кола ще се оскъпи с поне 200-300 евро, не знам той как ги смята.

А с колата във Флоренция също ще ви е трудно - малко места предлагат паркинг.
Сега съм направила доста оптимален план, в който първите едни във Флоренция не наемаме кола, а след това я наемаме за 3-4 дни. Ще спим в някаква вила край Кианти. Ще ни е база за Сиена и селата. То е ясно, че няма да обиколим всяко село за седмица, но се нядявам да се върнем пак. ❤

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 23:45 от OutOfNowhere

Общи условия

Активация на акаунт