Безжична вертикална прахосмукачка - 3

• 31 008
  • 432
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря Ви, deede, това беше първото място, на което гледах. То е и първият сайт, който си излиза при Google търсене. Не, идеята ми е да я ползвам, защото четох, че има какво да се желае от батерията на миналия модел.

# 421
  • София
Намирам батерии с друг V, такава точно - няма. Намирам в чешки и румънски сайт на Rohnson, и в някакъв гръцки сайт. Ако ми хареса прахосмукачката, ще звънна в Rohnson, за да питам. Една дама, по-назад в тематa, няколко пъти насочва, че не е намерила батерия за Philips прахосмукачка, а прахосмукачката си е била работеща. Искам да знам дали това ще се окаже проблем, ако се включи някой с опит, ще съм благодарна.
1. Защо трябва да е 28.8 V? Това е напрежението.
2. Дали след време ще се намери някаква резервна част за даден уред, е въпрос, на който никой не може да отговори.

# 422
Производителят го определя, изкуственият интелект казва, че няма как да бъде сменена с 32 V или други, различни от 28.8 V. Вие казвате, че няма значение, това от опит ли? Не говорим за част, а за батерия - без нея прахосмукачката може да стане неизползваема след година-две. Ако няма поддръжка на някоя част, и то точно батерия, това прави даден артикул не особено привлекателен и това се знае от производителя. Неслучайно има хора, които ползват дадена вертикална прахосмукачка с години, защото има вариант за смяна на батерията.

# 423
Аз все още не мога да  разбера. Не трябва ли батерията да е съвместима с устройството, тоест оршгинална резервна част?
Как така търсите батерия просто по волтаж? Как ще я монтирате на устройството?

Не се заяждам.

# 424
Ама аз това питам, от къде се купуват батерии, след като не се намира литиево-йонна батерия за Rohnson Mamba M15, не търся батерия по волтаж, но единствената батерия, която излиза с тея параметри, е на друга марка, за друга прахосмукачка. Благодаря Ви, ще се свържва с Rohnson.

# 425
При Ровента май има 15г поддръжка, в която влиза и възможност за закупуване на батерия, но не съм сигурна.

# 426
Това ме интересува - ако не я намирам сега, и не се открива след година-две, не знам дали да я оставям. Вече имам един робот на Xiaomi, на който бърша праха. Благодаря!

# 427
  • София
anmasu, всяка резервна част трябва да се предлага от производителя на изделието. Ако сега не можеш да си купиш батерия, след 3 години няма как да има.
А дори и сега да има, след 2 години могат да решат, че няма да имат поддръжка повече на даденото нещо и пак да не намериш.

Ровента гарантират 15 години поддръжка на моделите си.
Предната ми ровента6.60 я смених, защото исках нещо ново. Ползвах я над 3 години и батерията й си държеше. Подарих я на колега за селската им къща и жена му е много доволна от чистенето и издръжливостта.

# 428
Да, и аз така мисля, затова се притеснявам, че няма, но може да е временна липса на наличност. Тъпото е, че не я намирам и по европейски сайтове. Ще звънна, пък да видим. А и намирам пост на дама от темата, която е с Rohnson, ще ѝ пиша лично съобщение. Благодаря Ви! Хубава вечер!

# 429
Ето още една причина да си купите Bosch - батериите им са съвместими с техните електроуреди от зелената им продуктова линия. Моята прахосмукачка беше с 2 батерии в комплект /което за мен беше решаващо при избора/+ станция за бързо зареждане, но дори да нямаше втора батерия, винаги мога да си купя.
Имам я от 10 месеца и се е налагало да ползвам втората батерия точно веднъж.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:22 от •mimoza•

# 430
Моля за мнение за вертикалните прахосмукачки Бош. Търся среден клас, до 400лв, за г/д малък апартамент 70кв. Серия 4 достатъчно мощни ли са? Без домашни любимци сме, килими, целя стандартно почистване максимално улеснено откъм кабели и прехвърляне из стаите. Също така как стои въпросът със зареждането? Батерията колко издържа ориентировъчно, преди да се наложи пълна замяна. Абе изобщо нищо не разбирам, а наличните по магазините са много ограничени и не мога да добия представа. Благодаря и хубава неделя Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 11:31 от Brighter

# 431
Връщам се за отзив на Rohnson Mamba Sense M15 - много съм доволна! Взех я за 349 лв.
Не е пресилено да кажа: как сме си мислели, че поддържаме чистота без безкабелна прахосмукачка?!
Обадих се до Rohnson, имат батерия - 169 лв. е. Засега няма да взимам допълнителна, докато не видя дали ми трябва.
Особено, ако подовете са дървени, мисля, че е значително по-удачен вариант от миене на пода с вода всеки ден, че дори и през ден да е.
Изтощих ѝ батерията, когато я взех, но успях да почистя целия апартамент, макар и не много старателно. На следващия ден отново чистих и пак понапълни контейнера.
Батерията е достатъчна да се изчистят 70 кв.м. (и сме с котка), като първо минах навсякъде, после само ъглите с друга приставката. Много силно засмуква и има сезнор, така че сама регулира на каква степен да е.
А иначе, батерията се сваля и се зарежда с кабел, където искате.
Минах и матрака, и дивана, пак с друга приставка, доста силно дърпа, даже трябва да се внимава.
Не съм отворила книжката, за да видя дали Hepa филтърът е миещ се. Засега измиваме само контейнерчето. Как процедирате с измиването на контейнера, след всяко ползване ли измивате контейнера с вода?
Толкова е удобно да можеш, без да раздигаш всичко, да се мушнеш и да почистиш тесни пространства - примерно между саксиите, в шкафовете и т.н.
Иначе минавах и една лампа, и тялото на абсорбатора, понатежа ми, защото държах малката прахосмукачка във въздуха, но това няма да е ежедневно.
Направо си те предизвиква, още докато си пиеш кафето, да изчистиш.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 13:15 от anmasu

# 432
  • София
Контейнера го мия сигурно веднъж месечно, хепа филтъра го пера, като спре да ми харесва на външен вид.

Общи условия

Активация на акаунт