С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 364
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, да се включа и аз с термин 2 октомври (няма още такава тема) и  ви чета септемвричетата.....И аз от вчера съм с кафеникаво зацапване ,отидох на преглед ,доки каза ,че има съвсем леко отлепяне на сакчето и ми изписа но-шпа и дуфастон 3х1 . Успокои ме ,че често се случвало , бебо е добре , имаше и пулс вече 💗

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 16:05 от Nikita8787

# 331
Здравейте, да се включа и аз с термин 2 октомври (няма още такава тема) и  ви чета септемвричетата.....И аз от вчера съм с кафеникаво зацапване ,отидох на преглед ,доки каза ,че има съвсем леко отлепяне на сакчето и ми изписа но-шпа и дуфастон 3х1 . Успокои ме ,че често се случвало , бебо е добре , имаше и пулс вече 💗
Малко ме успокоява вашият пост, след час ми е прегледът на мен... препоръчаха ли ви повече лежане или нещо по специфично в ежедневието, освен медикаментите, заради отлепения сак?

# 332
Здравейте, да се включа и аз с термин 2 октомври (няма още такава тема) и  ви чета септемвричетата.....И аз от вчера съм с кафеникаво зацапване ,отидох на преглед ,доки каза ,че има съвсем леко отлепяне на сакчето и ми изписа но-шпа и дуфастон 3х1 . Успокои ме ,че често се случвало , бебо е добре , имаше и пулс вече 💗
Малко ме успокоява вашият пост, след час ми е прегледът на мен... препоръчаха ли ви повече лежане или нещо по специфично в ежедневието, освен медикаментите, заради отлепения сак?

Каза  тези дни да си почивам повече и тежко изобщо да не вдигам , че ще се оправи , тази кръв ,с такъв цвят  е стара и ще спре ,да не ме притеснявало ,от отлепването е . Ще си прилепнело сакчето .И категорично отлепването на сакчето ,не е предпоставка за отлепване на плацентата за в бъдеще, което е много добре . Дано всичко  наред и при вас 🤗

# 333
Здравейте на всички!
Не смея да се запиша в темата, понеже не знам на какъв развой на събитията да се надявам. В момента съм в началото на 7 г.с.
От самото начало съм на Утрогестан заради леко зацапване, което беше изчезнало напълно. В понеделник се появи отново и във вторник ходих на преглед. Тогава се падаше 5+5 г.с. Прегледаха ме, видя се сакче и жълтъчно мехурче, според АГ няма никакво отлепване и кървенето идва от ектопия на шийката. Изписаха ми Ношпа дори без нужда и продължаване с Утрогестана, както и предимно лежане. Ясно е, че повече няма какво да се направи, но при мен всичко си продължава с пълна сила и въпреки че ми казаха да не се притеснявам предвид кафявия цвят, съм под постоянен стрес, защото течението не намалява изобщо. Направо не знам как ще издържа до прегледа във вторник, където се надявам да се види ембрион.
Малко по-спокойно ми е като чета, че явно не е рядко срещан проблем.
Стискам ви палци за щастлив развой и лека бременност!

# 334
И на мен докторът каза буквално ,че кафеникав цвят не е притеснителен  , стара кръв е , но каза, ако стане баш червено да се предприемат мерки .  Дано всичко  е наред !
[q[b[/b]uote author=EdelV link=topic=1728829.msg49276001#msg49276001 date=1738939026]
Здравейте на всички!
Не смея да се запиша в темата, понеже не знам на какъв развой на събитията да се надявам. В момента съм в началото на 7 г.с.
От самото начало съм на Утрогестан заради леко зацапване, което беше изчезнало напълно. В понеделник се появи отново и във вторник ходих на преглед. Тогава се падаше 5+5 г.с. Прегледаха ме, видя се сакче и жълтъчно мехурче, според АГ няма никакво отлепване и кървенето идва от ектопия на шийката. Изписаха ми Ношпа дори без нужда и продължаване с Утрогестана, както и предимно лежане. Ясно е, че повече няма какво да се направи, но при мен всичко си продължава с пълна сила и въпреки че ми казаха да не се притеснявам предвид кафявия цвят, съм под постоянен стрес, защото течението не намалява изобщо. Направо не знам как ще издържа до прегледа във вторник, където се надявам да се види ембрион.
Малко по-спокойно ми е като чета, че явно не е рядко срещан проблем.
Стискам ви палци за щастлив развой и лека бременност!
[/quote]

# 335
EdelV, много се радвам, че се засичаме в тази тема! ☺ Стискам палци всичко да върви леко и до пухкав финал! 🤞

# 336
Никита, същото чух и аз!
Благодаря ти, Лорейн! Дай Боже така да е и за двете и за всички!

# 337
Аз днес съм в 10гс и вече 20 ден се боря с това зацапване заради хематом, като еднократно беше и с яркочервена кръв.
Днес бях на преглед и все още си го има, макар и намалял. 

Вие към кой пренатален тест сте се насочили?
На мен ми е първа бременност и днес успях да го видя как се движи,направо толкова хубаво ми стана.

# 338
Tokyo, а АГ какво казва за този хематом, не се ли очаква по някое време да се разгради?

И аз още се чудя кой пренатални тест да избера. Уж се бях спряла на Панорама (заради триплоидиите, които при другите липсват), но сега май взех да клоня повече към Вижън. От няколко лекаря вече чувам да се препоръчва Вижън като уж най-модерния и надежден. Честно казано, според мен големите марки са горе-долу еднакви като покритие и надеждност, но нали искаме изберем най-добрия от най-добрите…. та голямо чудене пада при мен. И за мен това ще е първо детенце (живот и здраве), и предвид, че вече съм на 36, още повече искам да направя най-правилния избор.
На 10.02. съм на преглед и ще питам АГ-то за препоръка за НИПТ.

# 339
И аз чувам много хубави отзиви за Вижън , и май той бил единственият, при който резултатът бил negative и positive,  другите били процентни  1:1000 и т.н.

# 340
Nikita, не се лъжи, това са маркетингови трикове. Всички тестове са с процент достоверност, обикновено 99.8%, и това с positive/negative е просто начин на изобразяване на резултата. Отдолу с малки букви пак си пише, че вероятността е 99.8 процента. Този маркетингов трик специално доста се коментира в темата за пренаталните тестове. Към момента няма пренатален тест, който да е 100%, защото тези тестове са скринингови, а не диагностични. За точна диагностика на 100% вариантите са само инвазивни - амниоцентеза или хорионбиопсия, но те се правят само в краен случай, тъй като крият риск за плода.

# 341
Да, очаква да се резорбира, но днес ми каза, че е и възможно пак да има кръв (което се надявам да не се случва,защото наистина доста си изкарах акъла предният път)

Трябва да седна и аз да избера тест,иначе днес си записах час за скринг при д-р Калев в Щерев.

# 342
Аз пак ще съм в Геника понеделник, като там е positive/negative, като после ти се обаждат да разясняват. Общо взето това препоръчва АГ и той ми се занимава да ми записва часове и после и за морфологията мисля живот и здраве при д-р Славкова в Св. Лазар.

Иначе аз предния път имах отлепване и месец бях на почивка и лежане и всичко си беше наред до края. Дори и ходих 5 месец на море в Турция 🫣 Така че спокойствие и почивка на всички и дано си имаме здрави пухкави бебчета наесен.

# 343
Аз пак ще съм в Геника понеделник, като там е positive/negative, като после ти се обаждат да разясняват. Общо взето това препоръчва АГ и той ми се занимава да ми записва часове и после и за морфологията мисля живот и здраве при д-р Славкова в Св. Лазар.

Иначе аз предния път имах отлепване и месец бях на почивка и лежане и всичко си беше наред до края. Дори и ходих 5 месец на море в Турция 🫣 Така че спокойствие и почивка на всички и дано си имаме здрави пухкави бебчета наесен.
Пак това за което се говори и при Вижън теста - negative означава low risk, и означава 1:1000000... просто конкретните специалисти го изобразяват така.

Моят час мина, докторът видя ембриончето, движи се със седмица назад (5+4г.с., а реално съм 6+6г.с.) но най-вероятно заради късна овулация. Зацапването каза е нормално, потенциално от 'трансплантационно захващане' или нещо такова на ембриончето към стената на матката.
Чу се и пулс 🥰😍❤️ просто камък ми падна от сърцето и си поплаках от облекчение... не видя да има кървене от някъде и за момента положението е спокойно и всичко се развива наред. Изписа ми Утрогестан вагинално (че от таблетки падало кръвното) САМО в случай че отново започна да имам зацапване.

Аз споделих по-рано, че миналата година правих Нифти Про и бях много доволна.
Тази година пак клоня към тях, но се колебая и между Вижън и Панорама.
Панорамата заради триплоидиите, както вече са споменали...
Вижън като уж препоръчван за най точен, но и заради най големия пакет с натривка и проба от майката и бащата, а не само кръв от майката за свободно движещи се плацентарни клетки...
Нифтито ми е познато, а и видях че може да се вкючи и Моно част с още тестване на делеции и дупликации... а и си признавам, че застраховката с изплащана сума също вдъхва доверие, защото едва ли биха съществували дълго ако тестовете им са калпави и раздават пари за компенсация на всеки...

Поне съм се спряла на тези 3те и смятам да прозвъня генетици от лабораториите, за да чуя какво ще обяснят и да избера на момента...
С банка за стволови клетки обаче ще е труден изборът (знам, че е рано), но някой има ли препоръки или достоверна информация за някоя?

# 344

И аз в Геника ще правя, но мисля да ходя в сряда или четвъртък, ще мина един преглед преди това да го видим пак как е и дали продължава да си върви напред, как върви оформянето на околоплодния мехур и такива неща. Вървим заедно ми се струва. С предната бременност пак този правих, доволна съм и ми е спокойно, че има застраховка. Аз за сега се следя при Славкова, записах и морфологията при нея, с предната бременност при нея правих и ми хареса тогава, че гледаше подробно, обясняваше ми, поне 40мин бяхме на ехографа и гледахме, дано и сега е така. Не е от предпочитаните специалисти за морфологии, но според мен е добра и и се доверявам. На последния преглед ми извади 5-6 снимки на новото човече, няколко и 3д, вече си е доста оформено, мърдаше си малките крайници.
Предната ми бременност беше рискова, нямах кървене, но имах контракции от началото и едва ставах от леглото, доста лежах, но последния триместър вече нямаше проблем и тогава вече можех да ходя, даже контракциите изчезнаха напълно тогава.
Сега е по-леко, но от известно време това гадене от всичко ме побърква, не мога да повърна, само няколко пъти успях и после ми олеква за малко, иначе е едно постоянно гадене и ми е лошо, боли ме глава и не мога да мисля и да правя нищо съществено. Гадните симптоми изчезнаха към 12-13 седмица предния път, така че още малко и се надявам да стане добре.

Общи условия

Активация на акаунт