С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 329
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Мамагар,
Не се нагнетявай още повече.
Преминах през това през първата ми бременност и мога да ти кажа, че каквото и да правят лекарите, ако не е писано бебето да се задържи, то си тръгва само.
Не страдай прекалено много, защото природата изхвърля некачествените ембриони. И задържа само тези, които са качествени.  
В случая, ако терапията е била адекватна, а на мен ми изглежда, че е била такава, би следвало бебето да се задържи, ако е било съвместимо с живота. Щом не се е задържало, значи не е било годно.
Това може да се опиташ да го приемеш като успокоение.
Аз също съм в момента със зацапване. И аз съм на утрогестан. Обаче, каквото и да правя, ако то си е решило да тръгне, няма никой да може да го спре.
Тъжно е. Но мен, когато докторите след аборта ми казаха, че ако е било останало, е щяло да има изключително тежки увреждания, с които само да се мъчи, и ние също да страдаме, тогава приех най-сетне аборта, изправих се, продължих нататък и сега имам две прекрасни здрави деца. Да, бременностите и с тях бяха трудни, за задържане, но те бяха здравички и упоритички и затова се задържаха. Затова ги имам и днес.
Късмет нататък ти желая и да се справиш по-бързо със загубата. Да продължиш и скоро отново да забременееш, този път съвсем успешно!
Стискайте палци и на мен! При мен нещата също са много сложни!
П.С - според мен са били прави, че не са искали още веднъж да те бъркат отдолу. Бъркането в такъв ранен етап само усложнява още повече нещата, а тяхната цел е била да се опитат да го задържат. И бъркането често няма с какво да помогне като цяло. Терапията е това, което са направили и е трябвало да направят.
Чувала съм, че д-р Сигридов може много да ти помогне и съответно да предотврати следващ аборт, ако решиш да си направиш консултация с него. За съжаление, чак наскоро разбрах за него. Ако знаех по-рано, вероятно сега въобще нямаше да съм изкървяла.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 10:54 от ladychar86

# 361
Мамагар, съжалявам , че така са се развили нещата.
Момичетата са го написали много хубаво, пожелавам бързо възстановяване и следващият опит да бъде до финал Heart

# 362
Момичета, на първо място ви пожелавам лека бременност и здрави бебчета на финала!

Аз с моето зацапване от миналата седмица и докторът, който каза да слагам Утрогестан ако зацапването се засили... еми засили се, слагах вагинално, както беше предписал (в последствие ми обясниха в болницата, че при кървене се приема орално или ректално, защото иначе нищо не се усвоява), но в неделя започнаха и леки болки като при слаб цикъл.
В крайна сметка отидох в спешният кабинет на болница Селена, в Пловдив, видя се ембриончето с хубав и стабилен пулс, много слабо кървене около плодния сак и препоръка да остана в болницата на системи.
Вечерта ми пуснаха банка кръвоспиращи и още една спазмалитици и да изпия Утрогестан, на следващия ден (вчера) пак една кръвоспиращи и 2 спазмалитици. Лежах хоризонтално (дори не бях и полулегнала) през цялото време, като съм ставала само до тоалетна. При искане да ми се направи преглед, за да се види как са нещата - ми беше обяснено, че не може прегледи всеки ден, правен ми е при приемът. Бях по-добре до следобяда, когато болките се засилиха, след което и кървенето, значително.
Към 17ч все пак дойде лекар да ме вземе да ме прегледа и установи, че сакче вече не се вижда, изгубило се е и съм направила спонтанен аборт 😭. Малко по-късно, при ходене до тоалетна, усетих и видях как изпадна всичко... Изписаха ме и ми казаха 2 пъти, през 12ч да приема Топогин, а в сряда да ида на преглед да проверят дали всичко се е изчистило...

Изключително наранена и разочарована съм от отношението и липсата на грижи, въпреки състоянието, в което ме приеха, съответно и резултата от липсата на адекватни действия 😢

Пазете се, бъдете здрави и успех на всички!

Съжалявам много! Cry Бързо възстановяване и в най-кратък период нека всичко се развие благополучно! Heart

# 363
MaMaGar, много съжалявам за случилото се. Пожелавам ти бързо да се възстановиш от това ужасно преживяване ❤

# 364
Благодаря на всички, за момента ме крепи подкрепата на мъжа ми и малкото прекрасно ангелче вкъщи, при което се прибрах. Надавам се наистина да е за добро и следващото бебче да е здраво и борбено и да стигнем до среща, в която се гушкаме.
Успех мами! 🫶👐

# 365
Здравейте и от мен, аз вчера пуснах пренаталните тестове и разликата от Геника моно теста 2023 и сега е че е по-различен, като отнема и 22 работни дни за резултатите. Гаранция има, ако трябва да се прави инвазивен тест 1100 лв, иначе цената си е същата 2600 лв моно и про.

За съжаление неделя имах еднократно кафяво зацапване и днес розово прокървяване, и съм с две отлепвания. АГ изписа и нош па, в допълнение на дуфастона, утрогестана и фолиевата киселина. Каза да спра натаспин, защото кръворазреждащите ще навредят в момента и да лежа и да не мърдам никъде и да не вдигам тежко даже бебето че то е почти 9 кг вече. Моя мъж сега ще гледа бебето, че то и е и болно та направо не знам къде се намирам Cry

Мамагар пожелавам бързо възстановяване 🙏

# 366
Mamagar, ужасно съжалявам! Не мога да си представя какво ти е. Желая ти бързо възстановяване и успех занапред.

# 367
Здравейте,

Включвам се и аз. На 13.12 ми беше последната менструация и сега би трябвало да съм в 9 г.с. Но в понеделник бях на гинеколог и каза че ембриона е много малък едва 1 см за тази седмица. Направи преизчисление 7г.с. Хубавото е че му се чу сърдечния пулс. От вчера имам болки долу ниско в ляво и някак ми става много притеснено. Взимам прогестерон и магнезий.

# 368
Не е нищо фатално, нормално е да усещаш дискомфорт и отляво, и отдясно, просто при следващи прегледи го сподели, за да ти се изпише/увеличи но шпа.
Притеснението е най-лошото нещо в случая и не носи нищо хубаво.
Поздрави!❤

# 369
Здравейте,

Включвам се и аз. На 13.12 ми беше последната менструация и сега би трябвало да съм в 9 г.с. Но в понеделник бях на гинеколог и каза че ембриона е много малък едва 1 см за тази седмица. Направи преизчисление 7г.с. Хубавото е че му се чу сърдечния пулс. От вчера имам болки долу ниско в ляво и някак ми става много притеснено. Взимам прогестерон и магнезий.

В такъв случай, може би просто сте имали късна овулация. Hug

# 370
Здравейте, има ли някоя мама като мен, която да има сърдечни проблеми? С доказана аритмия съм от много години. Пия сутрин Беталок 1/4 в комбинация с Ритмонорм - 3х150. Пия и магнезий.
 От три, четири дни взех да получавам много силни бодежи в сърцето, които определям като много сериозни и според мен опасни. Понякога правя и паузи. Снощи, докато съм спала, без да усетя съм направила пауза, а след това се събудих с много силно чувство за задух, топлина в гръдната област, бърз пулс около 95 и ми беше толкова лошо, че никога през живота не ми е било така. И то няколко часа след като бях посетила кардиолог заради бодежите и паузите. И тогава кардиограмата и пулсът бяха нормални. Мъжът ми не искаше пак да ме води на лекар, защото тъкмо се бяхме прибрали, а аз имах чувството, че умирам. Беше ужасно!
От тогава съм си с по-висок пулс.
Бия и Фраксипарин заради Утрогестана и Синдрома на Лешникотрошачката, който имам.

# 371
Ladychar, опитай да попиташ в подраздела Рискова бременност. Там може да има мами с такива проблеми, които да могат да ти дадат мнение.

# 372
В такъв случай не е ли най-удачно да се постави холтер за 24 часа, за да се проследи как се движи пулса и кръвното в динамика? Наистина за 5 Мин по време на преглед не винаги е показателно състоянието.

# 373
С предната бременност в края ми се появи проблем, много висок пулс, тогава ми поставиха, както е предложено в коментара преди мен, проследиха и ми назначиха подходяща терапия. Мога да потърся контакта на кардиолога от тогава, млад и много обръща внимание. АГ-то ми тогава, който работи с рискови бременности, ми го препоръча, че работи с него.

# 374
С предната бременност в края ми се появи проблем, много висок пулс, тогава ми поставиха, както е предложено в коментара преди мен, проследиха и ми назначиха подходяща терапия. Мога да потърся контакта на кардиолога от тогава, млад и много обръща внимание. АГ-то ми тогава, който работи с рискови бременности, ми го препоръча, че работи с него.
Да, моля и благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт