С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 568
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, включвам се и аз, все още много плахо и тихо.
Приложението ми показва 4+5, ПРМ на 09.12. Положителен тест от 06.01, ЧХГ се удвоява нормално за момента.
Притеснява ме ниския прогестерон, който ми излезе днес - 15.75nmol/L.
Ходих в спешен кабинет при АГ уж да ми изпише терапия, но уви, каза, че докато не види ембрион не препоръчва.
Иначе се видя плоден сак, засега вътрематочно, но нищо повече.
Сряда имам записан преглед, така че ще се надявам там да има повече светлина.
Дано всички имаме успешен финал! Heart
Здравей! Не мисля, че е чак толкова нисък прогестерона, моя е 17.1 ng/ml, което си е в границите на нормалното за толкова ранна бременност, поне според мен нямаш от какво да се притесняваш, АГ ще ти каже най-добре🤞❤
/референтни стойности за моя резултат/
2.8-147.3
first trimester;
22.5-95.3
second trimester;
27.9-242.5
third trimester

Да, но забележи мерните единици. Твоят се равнява приблизително на 54nmol/L, което е прекрасно! Heart

# 16
Да, аз след два миседа си назначих изследвания за тромбофилия и миналото лято се получиха нещата. Имах и отлепване и пих дуфастон от 4 гс до почти 6-ти месец, както и утрогестан вагинално и натаспин, и ах дефицити на желязо, на витамин С, както и пиех по едно време протеин, че бях бледа като платно. И си имам здраво 9 месечно бебече сега. Както и по-горе са споделили, нищо освен спокойствие и почивка. Аз първите пъти, от стресиране не си помогнах. Така че дами, търпение и да се надяваме да чуем малки сърчица по-късно през месеца.

# 17
Да, аз след два миседа си назначих изследвания за тромбофилия и миналото лято се получиха нещата. Имах и отлепване и пих дуфастон от 4 гс до почти 6-ти месец, както и утрогестан вагинално и натаспин, и ах дефицити на желязо, на витамин С, както и пиех по едно време протеин, че бях бледа като платно. И си имам здраво 9 месечно бебече сега. Както и по-горе са споделили, нищо освен спокойствие и почивка. Аз първите пъти, от стресиране не си помогнах. Така че дами, търпение и да се надяваме да чуем малки сърчица по-късно през месеца.
Тези лекарства се пият при кървене или? Моят АГ ми предписа само фолиева дуфастон и магнезии...

# 18
Може да се комбинира дуфастон и утрогестан,  но виж с АГ.  Като цяло в първия триместър това може да дават. Ако имаш съмнения отиди за второ мнение за твое успокоение.

# 19
Здравейте, включвам се и аз, все още много плахо и тихо.
Приложението ми показва 4+5, ПРМ на 09.12. Положителен тест от 06.01, ЧХГ се удвоява нормално за момента.
Притеснява ме ниския прогестерон, който ми излезе днес - 15.75nmol/L.
Ходих в спешен кабинет при АГ уж да ми изпише терапия, но уви, каза, че докато не види ембрион не препоръчва.
Иначе се видя плоден сак, засега вътрематочно, но нищо повече.
Сряда имам записан преглед, така че ще се надявам там да има повече светлина.
Дано всички имаме успешен финал! Heart
Здравей! Не мисля, че е чак толкова нисък прогестерона, моя е 17.1 ng/ml, което си е в границите на нормалното за толкова ранна бременност, поне според мен нямаш от какво да се притесняваш, АГ ще ти каже най-добре🤞❤
/референтни стойности за моя резултат/
2.8-147.3
first trimester;
22.5-95.3
second trimester;
27.9-242.5
third trimester

Да, но забележи мерните единици. Твоят се равнява приблизително на 54nmol/L, което е прекрасно! Heart
Почивка, спокойствие и стискам палци всичко да е наред! ❤

# 20
Здравейте и от мен.Нова съм тук.Реших и аз да се присъединя към вас.Аз разбрах че съм бременна преди 1 седмица.Според календара съм в 4г.с. и 5 дни. и с термин 16 септември.Това ми е втора бременност,чакана 1 година и 3 месеца.На мен ми назначиха първи преглед на 03/02.
Притеснена и нетърпелива съм но ще се наложи да чакам🤷🏻♀.Пожелавам на всички мами леко и безпроблемно бременеене.❤

# 21
Здравейте!

Термин 6-ти септември, 6 седмица бременност. Това ще е второто ми дете 🤞и бременност след 2 химични загуби по-рано през годината.

Засега върви добре, потвърдихме на ултразвук още миналата седмица. Не е кухо яйце, има висока плацента.

Откъм симптоми - известен дискомфорт в гърдите и огромен апетит. Следващ преглед на 21-ви Януари.

Стискам палци на всички ❤

# 22
Здравейте. Аз съм в 6 седмица + 2 дни. Терминът ми е за 5 септември, но най вероятно ще родя през август защото ще бъде със секцио. Това ще ми е второ дете но преди тази бременност имам 1  загуба още в много ранна бременност, а преди първото ми дете мисед в 5 месец та пия дуфастон нош па и фолиевата киселина. Този път се надявам всичко да е оки до финал. Това е първата снимка от първия преглед. Отново съм на преглед на 24 януари и нямам търпение до тогава.

# 23
Минах на преглед, 4мм е, има си сърце вече. И е 1, че с високото ЧХГ се бях притеснила да не са 2. Прогестерона ми е 11 и нещо, каза да не се притеснявам и не ми даде нищо да приемам.

# 24
Минах на преглед, 4мм е, има си сърце вече. И е 1, че с високото ЧХГ се бях притеснила да не са 2. Прогестерона ми е 11 и нещо, каза да не се притеснявам и не ми даде нищо да приемам.
Супер радвам се и честито.
В коя седмица си сега, аз утре съм на преглед чух се с д-р АГ който ми увеличи дозата на дуфастон и каза да спра магнезия понеже сега с нищо не помагал този магнезии. Надявам се утре и аз да го видя вече и чуя. По календар съм 5 седмица и 4 ден днес. Ще видим какво ще стане утре, но определено сега нямам зацапване незнам дали се дължи на това че увеличих дозата..

# 25
Зацапване съм нямала, каза че добре се е загнездило, този път ми е от левия яйчник, предния път беше от десния. По календар съм в 5+6, ембриончето отговаря на 6+2. Помня с предната бременност, че ми бяха казали, че в началото няма смисъл от магнезий също. Сега имам често като предменструални болки, преди не помня такова нещо, каза че е нормално като се натоваря повече физически, все пак сега се грижа за още едно дете, а не е като с първото почивка, каза че може да пия до 3 таблетки на ден ношпа, ако ме боли повече.

# 26
Зацапване съм нямала, каза че добре се е загнездило, този път ми е от левия яйчник, предния път беше от десния. По календар съм в 5+6, ембриончето отговаря на 6+2. Помня с предната бременност, че ми бяха казали, че в началото няма смисъл от магнезий също. Сега имам често като предменструални болки, преди не помня такова нещо, каза че е нормално като се натоваря повече физически, все пак сега се грижа за още едно дете, а не е като с първото почивка, каза че може да пия до 3 таблетки на ден ношпа, ако ме боли повече.

Супер. Успех и лека бременност, ще се включа и аз като мина преглед

# 27
В коя седмица си сега, аз утре съм на преглед чух се с д-р АГ който ми увеличи дозата на дуфастон и каза да спра магнезия понеже сега с нищо не помагал този магнезии. Надявам се утре и аз да го видя вече и чуя. По календар съм 5 седмица и 4 ден днес. Ще видим какво ще стане утре, но определено сега нямам зацапване незнам дали се дължи на това че увеличих дозата..

Здравейте! Моят прогестерон беше 64. С граници за първи триместър между 35-141. Моят АГ ми каза да си го следя веднъж седмично. Тази стойност от 11 ми се струва чудна. Какви са границите във вашата лаборатория и нормите за бременност първи триместър?

# 28

Здравейте! Моят прогестерон беше 64. С граници за първи триместър между 35-141. Моят АГ ми каза да си го следя веднъж седмично. Тази стойност от 11 ми се струва чудна. Какви са границите във вашата лаборатория и нормите за бременност първи триместър?

.

Аз немога да кажа, понеже не съм пускала прогестерон. Моят АГ каза че няма смисъл понеже пия дуфастон и няма да ми отчете вярно.

# 29
При мен е в друга мерна единица ng/ml. Реално влизам в границите, но на долна, АГ каза да не го мисля.
1-ви триместър: 10-44ng/ml

Общи условия

Активация на акаунт