С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 453
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Смятате ли,че 8а седмица би се видяло вече ?

Здравей,  да в 8ма седмица трябва да се види вече със сигурност.

# 166
Здравейте бъдещи Мами, включвам се много плахо и аз при вас. След многобройни инвитро процедури за първи път стигам до 7+4 днес и аз. Имам зацапвания от третия положителен тест, на два пъти силни болки, като след последните на 17-ти прокървих и със съсирек. Имам отлепване, но поне се видя пулс. Сега лежа нонстоп, пия по 5 пъти на ден лекарства и честно казано изобщо не мога да осъзная какво се случва и да се зарадвам.. Представях си го по-романтично Simple Smile
Ще може ли и на мен да пратите линк за групата във фб?

# 167
Момичета, ако има някой желаещ за групата, който по някаква причина съм пропуснала да не се притеснява да ми пише отново, гледам да съм активна, но в някакви моменти просто изпушвам от задачи.

# 168
  • София
Излязоха ми резултатите, как ви се струват ?

# 169

ЧХГ и ТСХ са супер, браво! Heart
Витамин Д е ниско - знам, че е хубаво да е в горна граница. Моят също беше нисък (24) и сега пия Оилесен по препоръка на АГ. Може да се консултираш с твоя, предполагам ще ти изпише направо Вигантол на капки, но все пак само гадая.
Б12 също е хубаво да се вдигне малко, хубаво е да е 500-600, но пак САМО с препоръка на АГ. Пиеш ли някакви витамини, освен фолиевата?

# 170
  • София

Витамин Д е ниско - знам, че е хубаво да е в горна граница. Моят също беше нисък (24) и сега пия Оилесен по препоръка на АГ. Може да се консултираш с твоя, предполагам ще ти изпише направо Вигантол на капки, но все пак само гадая.
Б12 също е хубаво да се вдигне малко, хубаво е да е 500-600, но пак САМО с препоръка на АГ. Пиеш ли някакви витамини, освен фолиевата?

Пия Елевит, в които има всичко, но сега ми изписа някакъв спрей, който има витамин Д +К2. Написа ми, че стойностите на ЧХГ били добре. Само, че зацапването ту спи ту започва. Ще го пусна пак в понеделник и се надявам на чудо.

Стискам палци и на другите мами да видят здрави тупкащи сърчица скоро ❤

# 171
Babyboo, за зацапването трябва да проследиш нивата на прогестерона, защото то се случва обикновено заради нисък прогестерон. Ако е ниско, АГ трябва да ти назначи някакъв прогестин - Утрогестан или Циклогест. Някои изписват Дуфастон, но той е синтетичен и е слаб.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 20:24 от Lorrain

# 172
Аз миналата седмица имах такова зацапване , освен циклогест ми дадоха и Пролутекс и още на същият ден почти изчезна зацапването.

# 173
Комбинираните витамини не могат да запълват дефицити, хубаво е да се взимат отделно и да се знае кое вещество с какво отстояние от друго, ако трябва такова, за да не си пречат.

# 174

Пия Елевит, в които има всичко, но сега ми изписа някакъв спрей, който има витамин Д +К2. Написа ми, че стойностите на ЧХГ били добре. Само, че зацапването ту спи ту започва. Ще го пусна пак в понеделник и се надявам на чудо.

Стискам палци и на другите мами да видят здрави тупкащи сърчица скоро ❤
Вит. Д+К2 е най-доброто според доста лекари и на мен ми го предписаха понеже в началото на декември ми беше същия резултат като при теб.
Вит. Б12 ми се струва нисък и на мен. Моят беше 200 при граници 187 - 883 и ми изписаха да приемам Б12 отделно от добавките за бременни, според мен ако не се вдигне попитай за добавка.
Стискам палци❤

# 175
Привет от мен, вчера бях на преглед 5г с и 2 дена видя се само плоден сак и тъй като имам спазми АГ ми изписа дуфастон.
Някак ми е притеснено, че не видяхме нищо в сака размера беше половин см.. АГ ме успокой с това, че е рано и ще отидем другата седмица пак.

# 176
При 5+2 и при мен се видя само сакче, не се тревожи, още седмица му трябва поне.

# 177
Променихте ли вече козметиката,която използвате,или вашата става за бременни,или може би е рано за такива промени?Ако има някоя вряла и кипяла мама ще се радвам да сподели?

# 178
  • София
Пия утрогестан вече 4ти ден. Продължава да има зацапване. Болки няма. На 31ви ми е следващия преглед в Щерев. Там ще отида вече с изследвания, два пъти пускано чхг и би следвало д съм в 7 г.с тогава и ще си чуя присъдата.

Fairy1213 Някои доктори отказват преглед преди 8 г.с, защото преди това е рано и има шанс да не се види нещо. Съвет от сегашен опит - пусни си чхг да видиш дали нараства ( през 3 дни ). Поне на мен така ми казаха.

Относно козметиката, с първата ми бременност започнах да подменям около 12 г.с. Преди това не.

# 179
Пия утрогестан вече 4ти ден. Продължава да има зацапване. Болки няма. На 31ви ми е следващия преглед в Щерев. Там ще отида вече с изследвания, два пъти пускано чхг и би следвало д съм в 7 г.с тогава и ще си чуя присъдата.

Fairy1213 Някои доктори отказват преглед преди 8 г.с, защото преди това е рано и има шанс да не се види нещо. Съвет от сегашен опит - пусни си чхг да видиш дали нараства ( през 3 дни ). Поне на мен така ми казаха.

Относно козметиката, с първата ми бременност започнах да подменям около 12 г.с. Преди това не.
Благодаря много за съвета, но сега ме притеснява епидемичната обстановка, имаме две лаборатории и двете са в медицински заведения и по никакъв начин не са отделени от болните, коридор с кабинети и в дъното лаборатория, ще изчакам другата седмица прегледа, а до тогава ще гледам да съм спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт