С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 628
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Болки имам в кръста от залежаване, но при мен беше неизбежно, заради постоянното виене на свят, липса на енергия и главоболието. Започнах леки разтяганкия, които обаче доведоха до болка в сгъвката на крака (като разтегнато сухожилие). Имам болка и близо до пъпа в дясната част, но предполагам, че може да е херния, поради тежката физическа работа, която имах последните 2 години. Това ще коментирам на следващия преглед при доктора. 

Продължавате ли да имате болки в областа на таза и корема? От няколко дни имам болки ниско долу, но не са силни, а са по-скоро като леки убождания. И около пъпа също. През нощта имах за пръв път болки в кръста откакто съм бременна и не знам не е ли още рано. Днес нямам болки. Знам, че матката се разтяга и цялата поясна област, но не знам до колко да не се притеснявам. Прегледа ми е чак след 2 седмици.

# 601
Аз имам стара травма на опашната кост, която получих с предишната бременност (паднах много стабилно на мокрия под). Тогава си ме боля един месец при всяко движение и при стоене на някаква по-твърда повърхност. Тогава нямаше как да направя рентген и общо взето изчаках нещата да отминат сами. Сега се усещам, че ако случайно нещо се залежа започва пак да ме боли доста силно опашката.
Мен си ме мъчи задух от време на време. Започна още в ранните седмици и не е постоянен, по-скоро при повече физическо усилие, особено изкачване на стълби. Предполагам, че увеличения обем кръв и като цяло повишената работа на организма в момента оказват влияние, но е доста неприятно.

# 602
Това с убожданията и на мен ми се случва, в 14 г.с. съм.

# 603
Това с убожданията и на мен ми се случва, в 14 г.с. съм.
И аз го имам и съм в 13 + 5 🙂

# 604
В началото на бременността имах постоянно болки ниско долу и придърпвания, които бяха тотално изчезнали. От 3-4 дни отново се появиха придърпванията и нещо като спазми във влагалището .. бях на преглед днес и според АГ съм се претоварила, което принцип и е така, защото последната седмица на работа беше много динамична.
Но това, което ме притесни, беше , че той спомена за ниско разположена плацента - яз съм почти в 17 г.с., като каза, че е нормално все още да не е заела правилна позиция и има време преди да се постави такава диагноза, но все пак да имам предвид, че има риск. Изписа ми магнезий и витамини за бременни, има ли някоя от вас , при която плацентата да е с такава позиция все още? 🥹 също така кяза, че ще е добре ако спазмите продължават да измери цервикса, при вас мерен ли е ?   
Продължавате ли да имате болки в областа на таза и корема? От няколко дни имам болки ниско долу, но не са силни, а са по-скоро като леки убождания. И около пъпа също. През нощта имах за пръв път болки в кръста откакто съм бременна и не знам не е ли още рано. Днес нямам болки. Знам, че матката се разтяга и цялата поясна област, но не знам до колко да не се притеснявам. Прегледа ми е чак след 2 седмици.

# 605
В началото на бременността имах постоянно болки ниско долу и придърпвания, които бяха тотално изчезнали. От 3-4 дни отново се появиха придърпванията и нещо като спазми във влагалището .. бях на преглед днес и според АГ съм се претоварила, което принцип и е така, защото последната седмица на работа беше много динамична.
Но това, което ме притесни, беше , че той спомена за ниско разположена плацента - яз съм почти в 17 г.с., като каза, че е нормално все още да не е заела правилна позиция и има време преди да се постави такава диагноза, но все пак да имам предвид, че има риск. Изписа ми магнезий и витамини за бременни, има ли някоя от вас , при която плацентата да е с такава позиция все още? 🥹 също така кяза, че ще е добре ако спазмите продължават да измери цервикса, при вас мерен ли е ?   

По въпроса за плацентата не бих могла да отговоря, тъй като моята е високо, но относно меренето на шийката - и аз съм в почти 17 с. и ми я мерят на всеки преглед, на който съм била досега. Мисля, че е важно и нужно да се прави, поне за спокойствие.

# 606
Здравейте, някоя от вас усеща ли вече бебока ,аз съм едва в 14 г.с и имам чувството, че усещам нещо ,ама не знам точно какво от няколко дни ...върви 5 дена напред ,дали е възможно,  3та бременност  ми е ...

# 607
Здравейте момичета!
Включвам се с една питанка - вие с какво кръвно сте? От няколко дни наблюдавам, че моето е с горна граница около и под 90 (85/6) и с долна около 60 (55/6-60). Не чувствам някакви симптоми, нито ми прималява. Беше ми интересно при вас дали се получава такова нещо и ако да пиете ли някакви лекарства? В 14та седмица съм
Хубав и усмихнат ден на всички:)

# 608
Здравейте, някоя от вас усеща ли вече бебока ,аз съм едва в 14 г.с и имам чувството, че усещам нещо ,ама не знам точно какво от няколко дни ...върви 5 дена напред ,дали е възможно,  3та бременност  ми е ...

Възможно е и аз от тогава някъде го усещам, с първото също. В началото са съвсем леки движения, сега ги усещам доста по-отчетливо, в 17 седмица съм. Аз разграничавам кога е бебето и кога са просто газове, но много ги бъркат двете неща. По-силните ритници ще са по-натам, а при повечето и първите движения се усещат около 20 седмица, така че никой да не се панира, че не усеща, всичко с времето си.

За кръвното да добавя, моето също е такова от известно време, не го усещам и аз, понякога ми е изморено и замаяно, но не знам дали от него.

# 609
Здравейте! Има ли момичета , които ще раждат в Пловдив? Може ли да дадете препоръки  къде и при кой лекар? Благодаря и лека и спокойна бременност на всички с термин Септември!

# 610
16+2 съм. От около седмица усещам нещо, което в началото не вярвах да е бебето, но се засили и определено вече мога да кажа, че е то. Не са много чести усещания, даже имаше 2 дни в които почти нищо не усетих и малко се бях притеснила, но мисля, че на този етап е нормално това. Днес си го усетих пак няколко пъти преди обяд и след това е затишие.

# 611
Аз си го усещам от време на време, но има време тепърва да рита 😍

Аз съм 17+1, и записах на 17 април да ми е феталната морфология в 20 гс. Simple Smile

# 612

Моята също е ниско, но и двамата лекари, при които ходя, не се притесняват и казват, че ще се вдигне с разтягането на матката. В 14 г.с. съм още.
Шийката я мерят на всеки преглед при мен също.

# 613
Здравейте момичета!
Включвам се с една питанка - вие с какво кръвно сте? От няколко дни наблюдавам, че моето е с горна граница около и под 90 (85/6) и с долна около 60 (55/6-60). Не чувствам някакви симптоми, нито ми прималява. Беше ми интересно при вас дали се получава такова нещо и ако да пиете ли някакви лекарства? В 14та седмица съм
Хубав и усмихнат ден на всички:)

Моето е толкова , също се чувствам леко отпаднало , но принципно съм си с ниско кръвно. В 17г.с и 4 дни съм. На всяка консултация би трябвало да ти мерят кръвното. Сподели с лекаря си ако се притесняваш. Simple Smile

# 614
С ниско кръвно съм цял живот, както и с близки граници. На моменти ми призлява,меря и гледам -89/59 - много ниско ми се вижда. Всички лекари,на които съм споделила, особено като разберат и че съм била така винаги, ама и преди да им споделя този факт - казват "браво,много хубаво, пий кола и айрян и яж шоколад. Ние ,аг-тата,се притесняваме, когато майката е с високо кръвно". Имам вяра на лекарите и щом казват,че е ок,пия кола и айрян и ям шоколад и това е. Кой пита за някакви пробождания- усещам тези дни и аз,ту отляво, ту отдясно,пък не съм се преуморила,нито съм била много на крак. Бебетата растат и сигурно това е ,което усещаме. 😊 На мен ми казаха,че съм с предна плацента и може малко по-късно да усетя бебето. Усещам някакво пърхане иначе,но не мога да преценя дали е бебето. Първа бременност ми е. 😊

Общи условия

Активация на акаунт