Модни консултации -78

• 72 091
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
  • FRANCE
На главата  бих искала шапка. Нещо тези бижута с пера ми навяват Винету Sunglasses

# 451
Еее, какво Винету
Какви невероятни тиари има от онова време, Валкирията на Картие е ❤️

# 452
  • FRANCE
Mи само в амазон гледах някакви  перца Blush

# 453
  • Street of Dreams
Пак съм аз. Партито в началото на юни пък е в стил 80-те. Мислех за овързайс блейзър с подплънки и колан отгоре. Искам обаче нещо култово, защото на тези откачени партита си правим най-яките фотосесии. Чудим се с моята приятелка дали да отидем в спортен аутфит - онези с клин, трико-бански и колан, топирани коси и мини гирички за аксесоар, или пък женска пънк банда. Да питам тези, които са живели през 80-те за какво друго се сещат.

# 454
Нещо шантаво от клиповете на Мадона?

# 455
Пак съм аз. Партито в началото на юни пък е в стил 80-те. Мислех за овързайс блейзър с подплънки и колан отгоре. Искам обаче нещо култово, защото на тези откачени партита си правим най-яките фотосесии. Чудим се с моята приятелка дали да отидем в спортен аутфит - онези с клин, трико-бански и колан, топирани коси и мини гирички за аксесоар, или пък женска пънк банда. Да питам тези, които са живели през 80-те за какво друго се сещат.
От средата на 80-те и началото на 90-те модата е почти една и съща. После навлиза пънк модата характерна за 90-те.
Общо-взето диско стил и къдрави коси на студеното къдрене. А, и култовите диско въшки и пластмасови щипки тип "банан".

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 17:19 от Sysly

# 456
OnDiNe_, ако някога тръгнете да си правите парти с френска висша мода от 18 век, ще поискам задължително снимки Joy

# 457
Моите спомени от осемдесетте- яркосините сенки на майка ми, чехли Ромика тип Сабо, тя имаше ушит костюм от пола и риза в лвопардов принт, който нямах търпение един ден да облека. Полите бяха с А- образна кройка, ризите с остри или заоблени яки. Имаше и плисирани и клош поли.

# 458
Края ня 80-те
* Левис 501, високи токчета/маратонки, обемен пуловер/яке/тениска
* ластична рокля и високи токчета
* клин до коляното, маратонки на бос крак, тениска/суичър ХЛ
* Левис 501, черен сутиен, бяла риза с нормална си яка (и сега ги има във всяка Зара, ХМ, т.н. маратонки или високи токчета
* и пак Левиса 501, черна тениска срязана на потник и поокъсана тук-там, някоя и друга кристална брошка (върху пуловера също)

клина с банския отгоре, гиричките и тупираните коси са били някъде другаде

# 459
клина с банския отгоре, гиричките и тупираните коси са били някъде другаде

Това ми напомня на филма „Божествени тела“. Само че не съм виждала някой да ходи така. Което не значи, че е нямало и такива опити, де... Simple Smile
Коси – студено накъдрени, пищни бретони/перчеми, ученическа манта плюс къса пола и чорапогащник с бели къси чорапки и маратонки, както по-нагоре споменаха диско въшките и всякакви пластмасови шноли и шнолички, класическите дънки и тениски... Клин с дълъг блузон... Друго не се сещам, съжалявам. То и без това повечето от времето си прекарвахме в униформи – я ученически, я комсомолски, я бригадирски...

# 460
Забравих за плетените калцуни с маратонки и ярък чорапогащник, мрежести ръкавици без пръсти, разни мрежести пуловери без ръкави, абе, мрежички колкото повече - толкова повече. Simple Smile Панталони тип шалвар с огромни басти и широк увиснал колан с огромна катарама...... Разноцветни кичури в косата и асиметрични прически, опашки на едната страна.

https://www.pinterest.com/pin/68748793051/

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 19:56 от Sysly

# 461
  • Варна
В моите спомени модата тогава беше клин с къси дънкови панталонки и токчета, клин с блузон, подплънки на раменете, неонови цветове, тупирани коси и син грим.

Верно калцуни с маратонки носех.

# 462
Мрежести и фигурални чорапогащници... Simple Smile

# 463
  • София
Клин, бюстие, широк колан, токчета, дълго сако/кожено яке с големи подплънки.
Виж също визии на Си Си Кеч, Сандра и Саманта Фокс Smiley

# 464
  • Street of Dreams
Хаха, Как Сийке, точно това имах предвид. Моите американски колежки ми предложиха да отидем така, но аз за съжаление не мога да карам кънки 😂

Може би трябва да спомена, че партито няма да е в България и като цяло съм единствената източноевропейка там, така че трябва да гледаме мащабно.
И аз днес цял ден гледам гети - мисля че вие калцуни им казвате, хавлиени ленти за глава, мрежести чорапогащи и и ръкавици, неони (които ми стоят ужасно, защото съм светла) дори перуки в стил 80-те. Отпред късо отзад дълго, топирано и рошаво. На пънк много лесно мога да се направя, но няма да се прибирам до юни, а тук имам само рокли.
Точно Сандра и Саманта Фокс гледахме днес, но суриенът ми е с три размера по-малък, хахахах.
Първата ми асоциация беше ей такава, но абсурд да се добера до такива дрехи в наши дни.
https://pin.it/bGRShYVnd
Пък и не е достатъчно култова. Тази фирма има най-добрият ивент мениджмънт и партитата са ярки и незабравими.

Нещо меланхолично рокерско също ще ми отива, но пак трябва да видя какво се предлага онлайн

Общи условия

Активация на акаунт