Професия Модел

• 2 056
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте, стартирам тази тема, тъй като искам да се занимавам с моделство. Проблемът ми е, че съм нисичка и предполагам не във всяка агенция биха ме взели. Имате ли опит с някоя агенция и какво ви е мнението? Има ли някой, който е модел на свободна практика и ако да как си намирате ангажименти? Благодаря предварително!

# 1
Моделстването не е само по дефилета. Можеш да станеш рекламен модел (тези по рекламите по ТВ, постери, билбордове, за съдържание в социалните медии). У нас как става - никаква идея нямам.

# 2
Наясно съм да, но въпреки това критериите на агенциите са за определена височина.

# 3
Предполагам, че е, защото са с определена насоченост. У нас мисля, че няма особено развито рекламно заснемане с модели, разчита се на познати лица от артистичния свят. А пък материали тип съдържание не се снимат, на когото му трябва, си сваля нещо чужбинско  от гети или айсток.

# 4
  • София
Ако искаш да се занимаваш с това, можеш да погледнеш във Фейсбук има групи свързани с кастинги - за реклами, определени типажи за някой филм. Има и такива, които търсят UGC създатели на съдържание. Дори да си нисичка, не би било проблем да станеш лице на някой бранд и да се развиваш. Помисли за тези възможности.

https://www.facebook.com/smartcast.bg - може да се обърнеш към тези.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063949874731 - към тези.

https://www.facebook.com/groups/732070647161020 - ето тук можеш да се присъединиш.

В социалната мрежа, използвайки търсачката с подходящи ключови думи, можеш да намериш доста постове свързани с това, което искаш.

Желая успешна реализация!

Предполагам, че е, защото са с определена насоченост. У нас мисля, че няма особено развито рекламно заснемане с модели, разчита се на познати лица от артистичния свят. А пък материали тип съдържание не се снимат, на когото му трябва, си сваля нещо чужбинско  от гети или айсток.

Пропускаш и ИИ генерирано съдържание - вече се използва доста и във видеа, при някои е доста сполучливо и не може почти да се разграничи.

# 5
Отвъд блясъка, красота и славата която има тази професия има и доста тъмна страна. Наистина има момичета които пробиват но реалността е далеч по неприятна. Виждал съм какво се случва с тези момичета, защото бивша моя приятелка беше модел (Мис България няма да кажа годината). Няма достатъчно ангажименти за всички желаещи и реално някой изкарват по няколко стотин лева на месец от агенциите и затова се налага да имат алтернативи - това предимно са чичковци с парички който да спонсорират моделството  (някой плащат за може момичето да има ангажименти),  напоследък ОФ си е must have,  за да може да натрупат фенска база и да са по търсени, броят ангажименти зависи да ли си във форма (тоест необходимите кг, ходиш ли редовно на фитнес и точно като в рекламата шоколада само го миришеш) ,това води до направо води до разтройства както хранителни така и психически. Постоянно ще ти лепят етикета че си лека жена, въпреки че това е вярно за малък процент от моделите, най-вече за леки жени които са станали модели за да вдигнат цената на услугата. Прецени дали си заслужава.

# 6
За жалост е така да, винаги някои са по-вървежни поради една или друга причина и се избират разпознаваеми лица. При мен е това, че още от малка искам да съм модел и да се снимам, но за жалост все ме спираше точно височината ми и ми се иска да пробвам просто да изпълня тази мечта така да се каже. Имам си основна работа и изобщо не възнамерявам моделството да ми е основната такава, но имам голям афинитет към позирането и затова се чудя дали има изобщо агенция, която би ме взела, тъй като без нея ще е доста трудно намирането на ангажименти.
Член съм и в няколко групи във фейсбук, но честно казано и там не намирам добри предложения - единствено TFP фотосесии, които биха служили за портфолио.

# 7
За жалост е така да, винаги някои са по-вървежни поради една или друга причина и се избират разпознаваеми лица. При мен е това, че още от малка искам да съм модел и да се снимам, но за жалост все ме спираше точно височината ми и ми се иска да пробвам просто да изпълня тази мечта така да се каже. Имам си основна работа и изобщо не възнамерявам моделството да ми е основната такава, но имам голям афинитет към позирането и затова се чудя дали има изобщо агенция, която би ме взела, тъй като без нея ще е доста трудно намирането на ангажименти.
Член съм и в няколко групи във фейсбук, но честно казано и там не намирам добри предложения - единствено TFP фотосесии, които биха служили за портфолио.
Винаги може това да ти е хоби и да сбъднеш мечтата си не трябва да спираш да я преследваш. Това че смяташ ,че не си достатъчно висока за да бъдеш модел, това е нещо което е различно и допълва чара ти. Винаги може да намериш някои любител фотограф и двамата да си допълвате хобитата. Преди години така започнах да се занивам с фотография - една позната искаше да става ИГ модел , не стана , но пък и двамата научихме много за хобита ни.

# 8
Скрит текст:
Винаги може това да ти е хоби и да сбъднеш мечтата си не трябва да спираш да я преследваш. Това че смяташ ,че не си достатъчно висока за да бъдеш модел, това е нещо което е различно и допълва чара ти. Винаги може да намериш някои любител фотограф и двамата да си допълвате хобитата. Преди години така започнах да се занивам с фотография - една позната искаше да става ИГ модел , не стана , но пък и двамата научихме много за хобита ни.

Съгласна съм напълно, но истината е, че ми се иска по-професионално развитие - снимане за различни брандове. С фотографи имам фотосесии, но някак искам повече. Май нямам угодия хаха

# 9
Можеш да започнеш с кастинги за публика или предавания, с някакви локални конкурси за красота и така да придобиеш както навици на модел ,така и да видиш какво е да си пред публика.

# 10
  • София
Можеш да започнеш с кастинги за публика или предавания, с някакви локални конкурси за красота и така да придобиеш както навици на модел ,така и да видиш какво е да си пред публика.
Именно, всеки е почнал отнякъде и така могат да те забележат... в тези групи, които подадох, а и в други търсят и персонажи за различни реклами, трупа се и портфолио.

Дето се казва - докато не опиташ, няма да разбереш.

Ще се радвам след някой друг месец да споделиш какво си направила в тази насока и как се чувстваш.

# 11
Много благодаря за съветите, определено ще се пробвам пък да видим 😊

# 12
Запиши се в агенция за обучение на модели.

# 13
  • София
Важно е и да се знае възраст, умения? И какъв ти е плана за следващите 12 месеца, за да реализираш тази идея. Защото красиви жени има много, тоест конкуренцията е огромна.
 Например, ако аз съм зъболекар, защо да избера теб, вместо примерно Айлин от ергенът, която е позната на обществеността и би ми привлякла много клиенти, като рекламно лице.

# 14
  • София
Здравейте, стартирам тази тема, тъй като искам да се занимавам с моделство. Проблемът ми е, че съм нисичка и предполагам не във всяка агенция биха ме взели. Имате ли опит с някоя агенция и какво ви е мнението? Има ли някой, който е модел на свободна практика и ако да как си намирате ангажименти? Благодаря предварително!

Според мен изпрати портфолио към няколко агенции и сама ще се ориентираш какво искат и какво не.

Общи условия

Активация на акаунт