Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 21 975
  • 420
  •   1
Отговори
# 375
Коментират, че това било най-голямото бедствие от подобен мащаб в щатите, но аз си мисля, че Катрина беше по-голямо. Цялата ерия на Ню Орлиънс беше залята.
Е, да де! Ама в Ню Орлиънс заминаха домовете на обикновени (по-скоро бедни) хора, а тук бедствието удари богати квартали, пострадаха звезди от киноиндустрията, най-лъскавата част от Америка беше погълната от пламъци.
Нерде горящи лъскави палати, нерде къщурките на леля Джемайма и сие!
Такива сме си хората.

# 376
  • Между гори и планини
Преди две години пак е имало пожар в Лос Анджелис, хората които са пострадали, все още живеят в каравани предоставени от правителството, колкото да не са на улицата.
Интересно, извън холивудските звезди, обикновените хора кога ще имат възможност да възстановят къщите си, освен това ще трябват и много строителни компании, работници и те трябва да живеят някъде.
Питах го защо къщите им са строени с такива пожарозапалими материали - много били стари , от 50 те години.

# 377

Звездите от шоубизнеса останали без своите имоти след пожара в Лос Анджелис:
Мел Гибсън, Антъни Хопкинс, Матю Пери, Джеф Бриджис, Джейми Лий Къртис, Ед Харис, Джон Гудман, Юджийн Леви, Лейтън Мийстър и Адам Броуди, Ана Фарис, Парис Хилтън, Марк Хамил, Били Кристъл, Джеймс Уудс, Даян Уорън, Манди Мур, Камерън Матисън, Майлс Телър, Майло Вентимиля, Мелис Ривърс, Спенсър Прат, Хайди Монтаг, Сандра Лий, Роузи О’Донъл, Рики Лейк, Тина Ноулс, Йоланда Хадид и Дженифър Грей.
Абе Матю Пери не почина ли?

# 378
  • Между гори и планини
Да, но и неговата къща е изгоряла.

# 379
Ясно, ама ми звучи странно починал да загуби нещо.

# 380
Е, има роднини. Те са я загубили.
Просто са писали къщите на известните, които са загинали.
Хм, никога не са изреждали имената на обикновени хора като си загубват домовете.
На известните са по-важни да се съобщят.

А още ли продължават пожарите всъщност?

# 381
  • Между гори и планини
Много добре обяснено какво следва. Както си и мислех много време ще отнеме всичко да се оправи, ако въобще се оправи по старо му.
https://www.facebook.com/share/r/19j35WJdkj/

# 382
Този, въпреки, че твърди, че е минал през процеса хал хабер си няма как действа.
Подаваш клайм към инсуранса веднага. На 28 август ни заляха, на 28 вечерта файлвахме.  12 дни бяхме под вода. 3 дни след като се махна водата започнахме разрушаването и изхвърлянето ( всичко се трупа на моравата. чисти се от доброволци, църквите работят по график, само вдигаш тел и даваш адрес. Застрахователите няма как да минат, затова се започва едно снимане, изпращане на описи и т.н. на 2 месец след наводнението тези които имаха застраховка получиха парите( всички, които знам от съседите взеха по 350К). Ремонта го започнахме на 1 месец. Фирмата беше от щата, но нямаха офис в града. Преди да започнем ремонта имах събрани няколко оферти. Т.к. след като започнахме ремонта от фирмата помолиха да разпределят хора и по други обекти ( а и има техническо време, за да се напръска срещу мухъл, да сложат нови водопроводи ( използвахме че са махнати стените и сменихме всички инсталации). да минат специалните инспекции), ремонтът продължи 5 месеца.
Що се отнася до училища - нашето за 2 месеца го събориха и препостроиха наново.
Що се отнася до парите, ако нямаш застраховка - има различни програми + федерални фондове с мноо ниски лихви. Одобряването за последните отнема 3 дни.
Предполагам, че Тръмп ще отпусне каквото отпуснаха при нас, връшане на платените данъци през последните 5- 10 години. Тогава обаче минаваш през пълна данъчна ревизия, която може да отнеме и година
И пак, 10К не са като 200К къщи. Да хората са в шок, да тези, които поддадат ще продадат на безценица, но това е само първия месеца. Например ако земята и къщата са били 500К, първата седмица имаше хора съгласни и на 50К

# 383
  • Между гори и планини
Ще видим, къде ли са всички хора с изгорели домове?
Вие къде живяхте , ако не е много личен въпроса?

# 384
Две седмици бяхме на хотел. ( покрива се от ФЕМА), но имаше хора, които докато не възстановят къщите бяха на хотел ( за моя изненада ФЕМА им го плати)
След това 1 месец бяхме на корпорейт хауз ( това са жилища обзаведени от-до). и после се върнахме на втория етаж. Нашият квартал е 500+ къщи. Върнахме се 3 къщи в началото и т.к. ходеха мародери пред нас нощуваше полицейска кола. Така 2 месеца и започнаха да се връщат хората

# 385
  • При семейството си
Според мен, 12 845 са напълно разрушените постройки (къщи и други сгради), като едва ли има още статистика за другите, които са частично засегнати:
https://www.fire.ca.gov/incidents/
Кой ураган е разрушил напълно 200 хиляди постройки (къщи)?

# 386
Според мен, 12 845 са напълно разрушените постройки (къщи и други сгради), като едва ли има още статистика за другите, които са частично засегнати:
https://www.fire.ca.gov/incidents/
Кой ураган е разрушил напълно 200 хиляди постройки (къщи)?
Дадох по-горе колко са унищожените и засегнатите къщи.
Сега дали ако къщата ти е едноетажна и е изгоряла или е била 10+ дни под вода ...и в двата случая махаш всичко и започваш наново. Даже при пожари по-малко имаш да махаш.
Контесата бяха засегнати от пожар ( едноетажна къща). Само заради мокренето препостроиха къщата отново.

# 387
  • При семейството си
Гледайки статистиката за пожарите, очаквах повече.
Сравнявам с ураганите:
напр Харви- 9000 отнесени къщи, и 185000 сериозно повредени
Андрю-  25500 разрушени, 101000 повредени сериозно
(повредените сериозно означава препострояване на целия първи етаж или цялата къща ако е едноетажна).
Пак казвам, според мен, 12 845 са напълно разрушени, изгорели.
Пожарите още не са навсякъде и напълно овладени. Едва ли има още окончателна статистика за брой засегнати, нуждаещи се от ремонт, разчистване и други подобни, постройки (къщи).

# 388
Смеете се на американците, че живеят в дървени къщички, ама в Северна Европа къщите са същите. Някой беше пуснал снимка на конструкция на къща в строеж, все едно гледах къщата на съседите с ония дървени летви, които стърчат от основата. Ама не съм чувала тук за пожари в такива огромни размери. Последният такъв пожар е бил 1828 г., при който 3/4 от града е изгорял. Сега в нашия район да изгори по 1-2 къщи на година, но по принцип гори старо строителство. Единственото хубаво нещо е, че застрахователят покрива разходите. А както и по-горе каза някой, тук също настаняват по хотели и плащат разходите. На съседите им гръмна микровълновата печка преди три години, а в къщата не се дишаше от изгоряло. За няколко дни ги бяха настанили на хотел и им покриха разходите.

Направо не мога да се начудя как е възможно в Америка да се случва такова нещо, откъм организация и решаване на проблема. Съвсем друга представа имах за нея. Знам, че отдалеч всичко е просто и ясно, но все пак се чудя, толкова ли пък не могат да сложат някакви прегради, за да спрат разрастването на тия пожари.

Разочаровах се като видях тоя скъп Ел Ей какво представляла.  Къща до къща, от едната страна шосе, от другата плаж. Ни градинка, ни уединение. Много са се прецакали тия богаташи. Вярно, че директно от къщи си на плажа, ама това е единственото хубаво нещо.

# 389
И на мен ми стана странно тия къщи да са точно на пясъчната ивица.
На има няма 15 метра от морето.
Нямат ли приливи и какво става с тия къщи тогава.
Явно всяко празно място застрояват.

Общи условия

Активация на акаунт