Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 22 036
  • 420
  •   1
Отговори
# 120
Да, има и българи, които смятат, че това било наказание от Господ

Аз също така го виждам, но аз всяка по-голяма трагедия така я виждам. Това не ми пречи да ми е мъчно за хората и да ми става тежко като си помисля какво значи да започнеш живота си, дом, работа - от нулата.

Между другото, лека полека взе да се оказва, че някои домове на звезди не са изгорели, както се твърдеше в началото. И дано тази информация да е последната. Със сигурност и те ще имат нужда от ремонти и възстановяване, но не е като да започнеш от нищото.

# 121
Елора, не знам защо се припозна в статията. Не беше насочена към написаното от теб.
Постнах я по повод споделеното в предходни постове за написано от мюсюлмани и българи в социалните мрежи. Четох и "ироничен" коментар дали нямало да започнем да събираме пари и за тях, както сме правили за Украйна, за Божието възмездие и подобни абсолютно безумни писания.

Няма припознаване.
Но ми направи впечатление изопачаването.
Да кажеш, че не ти пука, не означава злорадстване.
Явно и въпросната журналистка не го стопля.
Но да, има си коментари в които наистина си казват, че се радват.

# 122
  • софия
Журналистката е коментирала писано в социалните мрежи, не написаното от теб. Точно това, което и ти коментираш.

# 123
Джеймс Уудс, който междудругото също има много проблематични туитове, онзи ден плака в интервю, че къщата му е изгоряла. Днес се оказа, че не била.
Което е чудесно, явно се е евакуирал навреме.

Но като си спомня лятото в Северна Каролина колко трудно и скъпо беше евакуирането, се чудя дали и небогатите са успели да се евалуират навреме.

# 124
Офф, Боже...Според тази статия, светът съчувствал, само българинът злорадствал. Тоест, отново ние сме най-лошите.....От всяка една държава по света могат да се извадят злобни изказвания, но тази решила, че трябва да прави оценка и обобщение за българския народ и е поредният човек, който дебне с надежда за нещо, което да използва срещу него, за да си избие нихилизма.

Такива, които ненавиждат народа си, могат да го напуснат по всяко време и да отидат някъде другаде!

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 20:45 от Alexa10

# 125
Журналистката е коментирала писано в социалните мрежи, не написаното от теб. Точно това, което и ти коментираш.

И аз коментирах статията и.

# 126
Принципно евакуацията се осъществява от Националната гвардия. Минават и съобщеват, че трябва да напуснете района. Дали ще напуснеш или не е твое право. Заповедта за евакуация обикновенно излиза от 3 до 5 дни след същинската евакуация ( всичко това го пиша от собствен опит). Изкарват те на безопасно разстояние. Шелтърите, ако има такива открити, може и да са на 20-50 мили от теб. Обикновенно неправителствени организации и доброволци извозват хората до шелтърите. Много от тези доброволци, ако домът им е извън района на бедствието, отварят домовете си за евакуирани. Хотелите извън района на пожара също приемат евакуирани (след това парите по престоя се покриват от специален фонд).
Най-гадното е, че си с едно безкрайно чувство на безпомощност. Независимо дали имаш милиони в сметката или не, загубата на дома ти може да те срине.
Пожелавам им бързо възстановяване и много ръце, които да им помагат. Вкл и рамо, на което да поплачат.

# 127
Аз на такива, като тази журналистка отговарям така - когато в България има пожари, наводнения колко холивудски звезди и жители на ЛА изразиха съчувствие? Много ме дразнят такива с размахания пръст!

# 128
Общото между богатите и бедните, както и жителите на Палестина е, че са човешки същества и страдат, близки и роднини са някого и зад статистиката стоят човешки съдби. Никога не съм разбирала избирателната “емпатия”, нито противопоставянето на принципа - за тях ви и грижа, а за другите защо не ви е грижа; да не говорим за презумпцията, че някой сам си е виновен, че го е сполетяло бедствие.

# 129
Аз съм ужасена от арабите, които се радват на това събитие. Преди малко прочетох коментари, гласящи неща от типа "Нека Аллах да умножи страданията им". Абсолютно ненормални!
В тредс и фейсбук българи пишат същите неща, че и в темата има примери.
Ужасно е това, което се случва. Хората губят близки, домове, целия си живот реално. Парис Хилтън или Пенчо, не е по-малко трагедия, но за богатите/американците/известните все тая, хак да им е...
Да, и съм в потрес от коментарите под статиите в новинарските сайтове - българските новинарски сайтове, коментари на българи.

Чудих се защо нямам известия за нови отговори, оказа се, че доста коментари са литнали вчера, включително и мой. Така и не разбрах с какво точно съм нарушила правилата, но нейсе.

# 130
Много избирателно  е съчувствието .

Това е напълно нормално. И психолози даже го  твърдят.
Ако взема да страда човек за щяло и нещяло ще вземе да лудне.
Ами не мерси.

Тъпо е да казваме, че неща се купуват и къщи се строят, защото ако и да е вярно много от тези хора реално са изгубили спомени, усещането си за сигурност и прибежище у дома, изгубили са вещи със сантиментална стойност и тн.

Естествено, че и богатите са хора, имат спомени и т.н.
Кой е казал, че нямат?

Но едно е да ти изгори единствения дом и да имаш в банката 2 бона.
Друго е да ти изгори къщата, ти да имаше още 3 къщи, 2 апартамента и 100 милиона долара в банката.
Мисля, че е ясно на кой ще му е по-трудно.
Ох, вече се изморих да обяснявам елементарни неща.
Когато изгори домът ти няма значение колко имаш в банката.
Мога да си представя само ужасът да видиш как гори дома ти.

# 131

Има ОГРОМНО значение колко имаш в банката!
Лично аз предпочитам да плача с 200 млн, а не с 2 хил.

Гледах снимки от опожарените квартали. Ако не знаеш къде е може да го объркаш с Хаити.
Какво нещо е маркетинга и рекламата. Къщи от гипскартон и дъски. Но на правилното място. Стойността им идва само от това, че са ситуирани точно там. От нищо друго. Много е показно в какво консуматорско общество сме се превърнали.

Къщите на хълмовете са били обречени, но тези на брега. Океанът е на няма и 10 метра от тях. Едно бибо да си бяха оставили в гаража за спешни случаи. Пожарите в региона са по-скоро правило, отколкото изключение.

# 132

Има ОГРОМНО значение колко имаш в банката!

Лично аз предпочитам да плача с 200 млн, а не с 2 хил.
С малката подробност, че никой не си държи пари в банката. За теб може да няма значение, защото не си го изживявала. Мини през такова нещо ( не ти го пожелавам) и ела да си говорим за това, какво си почувствала.

# 133
Ако никой не си държи парите в банката, защо съществува тези банки? И как? Thinking

# 134
Добре, по-добре е да имаш бизнес за милиарди, имотИ за милиони... така по-добре ли ти звучи?
И ако ще минавам през подобно нещо (мерси), нека го мина с парите и имотите на Хилтънови. Да, тогава пак ще си говорим.

Защо се правите, че не разбирате? Това не означава, че някой се радва, че домът на друг е изгорял. Защо трябва да се обяснява като на деца в детска градина?

Общи условия

Активация на акаунт