Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 976
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Ами чудесно е че имаш опит тогава. Действай.
Високата пикочна, според мен и с уговорката, че не съм лекар, не е от месото, а от хапчетата. Обсъди го с лекаря, също и липсата на апетит трябва да се адресира. С това неядене само си вредиш.

# 136
Тя тия хапчета които ги написа, са точно за сваляне на ПК, не са диуретици както ми се струва че си разбрала.
Но нещо има което вдига възпалението и вероятно от там е и високато пикочна.

# 137
Дарина, не знам кой те лекува, но по изисканите изследвания ми се струва адекватен лекар.
От Варна съм , ходя при Евелина Златанова
Ами чудесно е че имаш опит тогава. Действай.
Високата пикочна, според мен и с уговорката, че не съм лекар, не е от месото, а от хапчетата. Обсъди го с лекаря, също и липсата на апетит трябва да се адресира. С това неядене само си вредиш.
Те тия хапчета са точно за сваляне на пик. к-на . Мен ме съмнява ,че проблема е хормонален , така като съм с увредени надбъбречни жлези .След като мина прегледа на 7.02 при ендокриноложката ще пиша тук да кажа какъв е проблема .

# 138
Важно е да установиш какъв точно здравословен проблем имаш на първо място и след това да се адресира адекватно, но с това хранене ще трябва да положиш усилия и да го оправиш. Каквото и заболяване да имаш, не е добре да ядеш по този начин. 

Пикочната киселина играе ролята и на оксидант в тялото, така че със сигурност имаш някакъв възпалителен процес.

# 139
Важно е да установиш какъв точно здравословен проблем имаш на първо място и след това да се адресира адекватно, но с това хранене ще трябва да положиш усилия и да го оправиш. Каквото и заболяване да имаш, не е добре да ядеш по този начин. 

Пикочната киселина играе ролята и на оксидант в тялото, така че със сигурност имаш някакъв възпалителен процес.
Много ти благодаря 😊❤️

# 140
И още нещо, провери се напременно за дефицити на Б12, желязо и виамин Д3

# 141
И още нещо, провери се напременно за дефицити на Б12, желязо и виамин Д3
Да и това ще изследвам в петък или събота . От сега си знам ,че вит. Д3 ще е в дефицит. Най-редовно  имам дефицит на вит. Д3

# 142
Май повечето с ИР имат дефицит на витамин Д. Аз също

# 143
Те и много без ИР имат. Особено като чуя някой как лежи на тая кълка че бил на плаж една отпуска, значи си има достатъчно витамин Д... често изследвания после друго показват. Дори и веднага след почивката на море, а какво остава за цялото лято.
Не се ли уверя с изследване че имам достатъчно, никакво спиране или намаляване на добавката, независимо от сезона. Бавно се вдига точно той. А супер бързо спада дори и то най-лекото разболяване или друго.

# 144
При ИР често има дефицит и на вит. Б 12, и на вит. Д.
Иначе е вярно и че липса на ИР не предпазва от дефицити.🙂

# 145
  • 🌊
Златанова е помогнала на много от познатите ми, то си е късмет, че си успяла да си запишеш час, дано заедно откриете какво те мъчи.
И аз съм с висока пикочна, май цялото ми семейство е така. Двама специалиста си скубаха косите дали имам подагра или не, но и до днес вярвам, че лекарството за сваляне на покочната ми влоши стойностите на щитовидната.
За липсата на апетит те разбирам напълно, и аз съм до някъде така. Цял живот са ми казвали, че ям колкото врабче, но не мога да се тъпча. Броих калории, пробвах се да пия допълнително протеини и не е моето нещо. Пробвала ли си да ядеш ядки (бадеми, бразилски орехи) докато гледаш телевизия? Лош навик е, но пък дава доста калории без да е кой знае какво

# 146
Тя не е слаба че да се тъпче с ядки, които не носят кой знае какво ценно. Трябват й строителни материали за клетките, не просто нещо което пълни стомаха. Ядките не са за наяждане и възпитаването на вредни навици като несъзнателно ядене докато съзнанието ти е заето с друго, не възпитава здравословни навици.

# 147
  • София
Храната трябва да е малка по обем, за да не разширява излишно стомаха, пък и с ниски излишни калории. Трябва да е "компактна", но с високо хранително съдържание.
Едно време даваха рибено масло на децата за апетит.

# 148
  • Бургас
От листовката на вашето лекарство.

Има много причини за повишена пикочна киселина, не само неправилна диета. В много случаи повишението й е симптом на нещо друго, с което тялото се бори.

# 149
Златанова е помогнала на много от познатите ми, то си е късмет, че си успяла да си запишеш час, дано заедно откриете какво те мъчи.
И аз съм с висока пикочна, май цялото ми семейство е така. Двама специалиста си скубаха косите дали имам подагра или не, но и до днес вярвам, че лекарството за сваляне на покочната ми влоши стойностите на щитовидната.
За липсата на апетит те разбирам напълно, и аз съм до някъде така. Цял живот са ми казвали, че ям колкото врабче, но не мога да се тъпча. Броих калории, пробвах се да пия допълнително протеини и не е моето нещо. Пробвала ли си да ядеш ядки (бадеми, бразилски орехи) докато гледаш телевизия? Лош навик е, но пък дава доста калории без да е кой знае какво
Надявам се и на мен на помогне . А относно ядките това става много лош навик да ядеш докато гледаш тв . Ще видим какво ще е развръзката при мен ,имам час при нея чак за 7.02 .

Общи условия

Активация на акаунт