Инсулинова резистентност - тема 3

• 19 829
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
Правила съм на синът ми изследвания на инсулин и кр.захар. Границата беше до 25, май като при възрастни, но 25 също е много.
Запишете детето на фитнес с инструктор поне два-три месеца докато свикне, ако нямате възможност за повече, след това може да си ходи и сам. Моят беше с инструктор доста време и сам отказа, сега ходи сам. Всеки ден след училище ходят 5-6 момчета от класа заедно. Тренира от няколко години. Не е станал като боди билдър, но има мускули и поддържа здравословно тегло. Не го тегля, но то си личи, няма наднормени кг със сигурност. Да видите като ми каже някой път това не е здравословно, колко съм горда. Яде всяка сутрин яйца, вчера закъснява и аз му предлагам да вземе поне един банан, а той ми вика не по-добре ми дай една краставица. Изяде варените яйца на крак буквално, взе обелената краставица и тича по стълбите и хрупа, ама да купи баничка абсурд. Лека полека ще свикне кое е ок и кое не, моя е забравил какво е дюнер или закуска. Мъкне в училище скирове, пържоли на хапки, бъркани яйца... и масово си носят покрай него, което помага много.

# 751
Проблемът е че доста обича картофи и паста,
Но осъзнава че ще трябва да промени храненето, английският му е супер е гледа някои клипчета .
Обича пилешко , доколкото разбирам е позволено или...
Със сладките предполагам също се спират.
За физическата активност ,върви пеша след училище, не е по спорта ,но ще гледа да се попромени това, обича да кара колело

# 752
Естествено, че се спират сладките. Плодове може.

# 753
Да добавя, цели плодове, не сокове и фрешове.

# 754
Друг въпрос нивата на инсулин само с лабораторно изследване ли може да се следят?
И какво ви е мнението за глюкомерите които мерят без убождане.Питам по повод майка ми, която иска да си след кръвната захар

# 755
Инсулинът само в лаборатория за сега.
CGM-ите са удобно нещо, но идват скъпо за редовна употреба, а и не е нужно. Те пак са с убождане, но еднократно за около 2 седмици. За това време човек може да се ориентира кое как му влияе, после с обикновен от време. Въпрос на личен избор и финансии най-вече.

# 756
  • София
Ако под "глюкомери без убождане" имате предвид смарт часовници/приложения за телефон с функция "Измерване на захар" - това е измама. Ако имате предвид сензора, който се прикрепя към кожата за 10-14 дни, то са Ви отговорили вече.

# 757
  • Бургас
Моя син също е на 15 и сега осъзнавам какво огромно влияние имат средата и приятелите. Моя се е събрал с едни приятелчета, които спортуват и ходят на фитнес, та и той от тях попива. Даже ми прави забележка какво и колко ям Grinning Ако бяха някои геймъри само да играят на комп, сигурно щеше да е по закръглен Grinning
Разказвала съм, че вкъщи си купихме домашна бягаща пътека. Аз не я ползвам толкова, но той изминава доста километри на ден.
Обаче сте прави. При мъжете е по-лесно. Нас ни блъскат десетки хормони напред назад.

# 758
Проблемът е че доста обича картофи и паста,
Но осъзнава че ще трябва да промени храненето, английският му е супер е гледа някои клипчета .
Обича пилешко , доколкото разбирам е позволено или...
Със сладките предполагам също се спират.
За физическата активност ,върви пеша след училище, не е по спорта ,но ще гледа да се попромени това, обича да кара колело
Е, тия неща и аз ги обичам, ако е там въпросът... Не е толкова малък, въпросът е да осъзнае че точно сега не е в негова полза да ги яде. И аз искам картофи, а ако може така и с две бирички да ги полея... Оха! Grinning Не става обаче, то става ама броени пъти в годината при мен, за редовно ядене тия неща съм ги отписала.
Основните храни трябва да са му месо, яйца, риба, ако обича разни карантии като дроб, воденички и прочие - още по-добре. Да не вземе да ходи недохранен, понеже иска да сваля тегло, трябва да си яде достатъчно особено откъм протеин. На тия неща отстрани зеленчуци, салати, маслини, авокадо... Спокойно може да се нахрани и без картоф, ориз или паста, ами сега високият инсулин го "кара" да търси повече въглехидрати. Гладен не е нужно да стои, това го повтарям че почти всеки като чуе режим и си представя как ще му свирят ушите от глад.

# 759
Но без спорт няма да стане, обича не обича, трябва да спортува..
Аз обичам бира с пържени картофи и пилешки хапски с чеснов сос, ама неисе ще ям броколи с пилешко филе и ще пия вода..

# 760
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 761

Общи условия

Активация на акаунт